Sokak köpeklernin uyutulması kararı alındı.. Oy sayısına göre onaylanacak
Oylayın LTF
Yaşam Hakkına Saygı - 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Deklarasyondur
Printable View
Sokak köpeklernin uyutulması kararı alındı.. Oy sayısına göre onaylanacak
Oylayın LTF
Yaşam Hakkına Saygı - 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Deklarasyondur
evet konu çok önemli arkadaşlar lütfen duyarlı olalım
Evinizde beslediginiz dogo pitbul rottweiler vb melez ırklarïda elinizden alip uyutucaklar
LUTFEN DUYARLİ OLALİM Can dostlarimizin yasam hakki var
İmkaniniz olursa sehirlerde gerceklesicek olan yuruyuslerede katilmanizi arzu ederim
vatandaşı uyuttukları yetmedi sıra köpeklere geldi demek.
kim kimin elinden alabiliyor bakalım..
bende gönderdim şimdi
imza gönderildi.
bnde gönderdim ... öle bi güç yok bnm gofretimi gelip alacaklar yeminle başlarına yıkarım o barınağı
Rabbimde bigün şu 'insan'ları uyutsa rahatlasak..
imza gönderiildi ve paylaşıldı
vahşeti köpeklerin yaptığını söyleyip bunu köpeklerimizi yok ederek yapan zihniyet nasıl bir zihniyettir ..
sıgınmacılara ona buna para harcarlar ama gidip barınaklara yatırım yapıp hayvanlara yardım yapmazlar boyle muslumanlar işte
Ettiğim küfürleri buraya yazmak istemiyorum.
İmzaladım dilekçeyi.
Ulan hakikaten beynimin tası atıyor..
Hani gavur olan, zındık olan, günahkar olan, kafir olan bendim de, merhametli olan, koruyucu olan, affedici olan, lokmasını paylaşan allahtan korkan o dinibütün bıyıklı amcalardı?
Ya öldürülür, ya işkence yapılır, ya da tecavüz edilir zavallı hayvanlara. Bunların hepsinin kanunda yeri var. Demek ki yapılıyor bunlar.
Kedi, köpek, inek, tavuk gibi hayvanlar insanoğlunun eseri.
Bu hayvanlar doğada yoktu. İnsanlar tarafından nesiller boyunca cinsleri kırılarak, evcilleştirilerek elde edildiler.
Uzun lafın kısası, sokaklarda köpek varsa, bundan biz doğrudan sorumluyuz. Hayvanların en ufak bir suçu yok bu konuda.
Ondan sonra kalkıp topluca itlaf etmekten bahsediyoruz.
İnsanlığımızdan utanalım biraz.
(Kusura bakmayın lütfen, ama gerçekten çok kızgınım)
YAzık günahtır ya, uyutacağına topla sokaktan barınağa bir yere koyun
Moderatörlerden ricam konu basligini degistirmesi cnk bu 5199 nolu kanunun degismesi icin sunulan onerge sadece sokaktaki dostlarimizi kapsamiyor
+daha kanun cikmadi itirazlar sunulucak diye biliyorum
Biz kendi evdeki dostlarimizla ilgilenmeyi birakip sokakta yasayan canlar icin yirtiniyoruz adamlar "dogal yasam parki" adinda allahin unuttugu yerlerde sarhoslarin av meraklilarinin gezdigi yerlere goturup birakicaklar sokaktaki dostlarimizi
İnsanliktan nasibini almamis bi durumdayiz Allah sonumuzu hayir etsin.
Herşeye para var yaşama hakkına para yok bu memlekette. Yazık ki ne yazık gün gün insanlıklarını da kaybediyorlar..
40 cm ve 20kg ustu butun kopekler tehlikeli kopekler olarak sayilacak ve uyutulmalari soz konusu olacak
İstanbul : 30 eylul Taksim meydani 14:00
Ankara : 7 ekim Kizilay-Sakarya meydani 14:00
İzmir : 30 eylul İzmir-Konak 14:00
Sokak kopekleri icinmi gecerliymis bu aptal rakamlar? Ne o 19 kiloluk bir sokak kopegi zararsizmista(zaten sokak kopeklerinin buyuk cogunlugu oyle) 21 kilo olanlarmi adm yiyormus.Bunlari dusunenlerin zekasinin gelisim evrelerini incelemeli isvicreli bilim adamlari cern den daha buyuk bir calisma olur.
yazık gunah ya :S
saçma şeyler yapacaklarına pitbull vs besleyenlere bazı kurallar gelsin(vardır gerçi) ve denetlensin.ağızlık vs
Böyle vicdansizlik olmaz..Geçenlerde otururken sokak köpeği geldi yanima başını okşadım hayvan evime kadar peşimden geldi beni bekledi her yerde..Bu vicdansizlik değil resmen başka birşey..yazicam ama yazmiyorum
ulen mal bunlar ya. uyutacağına satışını engelle madem tehlikeliler.. ayrıva bu köpekler sokaklarda dolaşan bir çok 2 ayaklıdan daha az tehlikelidir...
Bu kadar tepki gosteren insan acaba bir araya gelip ayda belirli aidat verip gonullulerin hizmet verdigi bir barinak kurmayi dusunuyor mu? Yoksa herkes imza atip icini mi rahatlatiyor?
Ya da bu tarz barinaklar var mi?
Seninkine yaklasamazlar zaten korkudan sanlisin :) bu isler imza ile olacak is degil maxiboostun dedigi gibi girisimde bulunmak lazim gercekten ama sivil toplum hareketlerinde tecrubeli birisi en azindan tech ailesini yonlendirmeli bence.Bu arada benim kopegimi 20 kg dan fazla diye alip uyutacak babayigit .....Yazmiyorum gerisini.
İrk derneklerine uyeliklerde senelik aidat aliyorlar
Maalesefki hayvanlarimiza o kdr deger veren yok genelde koseyi konmek icin dernek kuruyorlar cnk dernek kurdugun anda yurtdisindan yardm aliyorsun
Valla birileri yirtiniyo ama cogunluk bibok yapmadigi icin sefalet icinde yasiyo barinaktaki hayvanlar cnk bitmiyor ihtiyaclari mamasiydi kisin soguktan korunmasiydi yazin legendi ilaciydi bebeklere ayri mama fln
Genelde barinaklarda gonulluler var hep ama duzenli yardim yapan cok az insan var
Asil ilk firsatta bnmkini alirlar sknti irk olarak biliniyo "tehlikeliymis" bla bla
İmza biyere kdr avukatkarin ellerinde olan tezleri destekliyo
Bn zamaninda admine cok ddm konu ac yardim edin diye hee hee dedi bna sdc.
Google amcaya yaziyorsunuz barinaklar diye ztn btn barinaklar cikiyor ihtiyac listeside bulunuyor sitede yada sosyal medyada baarim baarim baariyo millet su barinak sefalet icinde fln diye ama duzenlin ihtiyaclar malesef yeterli gelmiyor
CUNKU COK SEVGİLİ MEMLEKETİMDE HALA PETLERİ OBJE OLARAK GORUYORLAR )-;/!,."|<[#\<|.
Bu pitbull la alakali olumsuz dusuncelerden kurtulmalisiniz bence,size eger bir gun gelirseniz bebekleri sirtinda tasiyan korkunc gorunumlu ama kuzu gibi hayvanlar gosterebilirim.Bence onlarin sirf hava olsun diye sert adam gibi gozukebilmek icin gezdiren kotu niyetli sahipleriyle alakali bir yaptirim olmasini dilemelisiniz.Bu konuda en dogru yaptirim bence bir veteriner hekim ve psikolog gozetiminde hem kopege hemde sahiplerine belli bir surede bir ucretsiz muayene yapilmasi ve gozetim altinda tutulmasi.Misal 3 senede 1 defa kopek ve sahibi bu kontrolden ve agresyon testinden gecmeli testi gecemeyenler zorunlu egitime tabi tutulmali o da olmazsa o zaman hayvan barinaga yerlestirilmeli.Sorun pitbull larda degil kesinlikle onlarin kotu imajinda..
Pit rot dogo doberman vs ama bu kopeklerin sirf insanlarin egosunu tatmin etmek kendilerini cok buyuk artist gostermek icin kullandiklarini biliyoruz malesef buda hayvanlarin namlarini lekeliyo
Ck haklisiniz cok guzel cok iyi hayvanlar bnde size buyuk bi zevkle kopekten bozma bi ayi gosterebilirim fino ruhu tasiyan ama iste malesef adi cikmis 9 a inmez 8 e..
Keske dediginiz sistemi oturtabilseler..
Lutfen 1.sayfadaki linkteki adresten imzalarinizi eksik etmeyin ve yayin lutfen
Evimizdeki sokaktaki dostlarimiz tehlikede :(
bursa osmangazi hamitler hayvan barınağını görmenizi isterim.benim bile orda kalasım geldi. :) kedilere 2 katlı villalar yapmışlar.benim bile villam yok.