ozgurluk Nickli Üyeden Alıntı
Valla dostum çıkarır mı çıkarmazmı bilemem, ben hatırlayabildiğim kadarıyla, dilim döndüğünce yaşadıklarımı aktarayım sana.
Biz genel olarak turbosundan ve aküden( pahalı ve zor bulunun değişik bi parçası vardı tam hatırlamıyorum) problem yaşıyorduk.
Ha bide şarj dinamosundan olsa gerek uçak gibi sesler falan geliyordu bir ara :)
Elektronik olarak da ciddi sıkıntılar yaşamıştık. Arabayı açabilmek için anahtarlığı doğru açıda tutmak falan gerekiyodu, bildiğin fotoselli ışığın altında dans etmek gibi bi durum yani :)
Bunlar aklıma gelen problemlerdi. Sonra baktıkki bu araba dikiş tutmayacak. 10 numara yağ koymaya başladık. Başlarda mazotla karıştırıyoduk, inanırmısınız bilmem ama az bi süre sonra hiç mazot koymadan, sek 10 numara yağ katıyoduk araba banamısın demiyodu :)
Kiminiz inanır kiminiz inanmaz, herkese saygım var. Ama inanın 2 seneye yakın sadece 10 numara yağ katarak kullandık. Çok nadiren aralarda mazot kullanıldı. Ve mazot kullanıldığında bildiğin bir amerikan arabası gibi resmen içiyodu. Sanıyorum enjektör mekanizması yağdan dolayı genişlediğinden.
Merak ettik bigün servise soktuk motoru ne durumda görmek için. Çünkü motor yer artık kendini diye düşünüyoruz. Neyse götürdük servise. Servis motorun temizliğine şaştı kaldı. Bizde şaştık :) Motoru, bakımlı araçlara taş çıkartacak durumdaydı ..
Velasıl kelam, benim gözümde motor olarak sağlam diğer aksamlar konusunda 5 para etmez.