140 hp lik Tsi motorla 170hp lik Tsi arasında Volkswagen'in sitesinde sadece yazılımsal fark olduğu yazıyor. Şimdi diyelimki 140lık bitane jetta aldık bunu hangi yazılımla 170e çıkarırız.. sonucunda herhangi bisorunla karşılaşırmıyız ?
Printable View
140 hp lik Tsi motorla 170hp lik Tsi arasında Volkswagen'in sitesinde sadece yazılımsal fark olduğu yazıyor. Şimdi diyelimki 140lık bitane jetta aldık bunu hangi yazılımla 170e çıkarırız.. sonucunda herhangi bisorunla karşılaşırmıyız ?
ve sorunun devamı şu...
Sadece yazılımla alınabilicek üst limit 170 hp midir?
bildigim 140lik motorda chiple alinabilecek maksimum 15-20hp
Hep iki motorun sadece yazılım farkı olmadığı internal ve diğer bazı mekaniklerinde farklı olduğunu okudum. Ki bencede haklılar. Öle olsa ABT gibi firmalar iki motorunda kendi chipleri ile aldıkları üst değerleri eşitler yada birbirine yakın hale getirirlerdi.
benimde bir forumda okudugum 140 lık golf de, serviste yazılım atmasıyla 170 HP oldugunu acıklamıştı.
peki bişey sormak istiyorum bu tsi motorlardan açık hava filtresiyle tok bir ses elde edilirmi ? yoksa 1.6 fsi dan çıkan filtre sesi çıkmazmı (biraz apaçi bir soru oldu ama merak ettim:) )
Tsi nın sesi kötümüdür yani ?
şimdi şöle benim bilgiğim minikten turbosu 1 çıtır büyük yada Wg si değişikti ikisinden biri SC si aynı ama programla yükselirmi ? evet yükselir ama sağlıklu olurmu evet oda olur :)
ama Güvenilirbi cip pls :)
140 lık tsı de sadece turbocharge vardır, 170 lık tsi de ise turbocharge+kompresör vardır ayrıca yazılım farkı da var.komresör düşük devirlerde özellikle görev yaparken onun yetişemediği üst devirlerde ise turbo boost sağlıyor.ayrıca bu motorlarda yüksek bir sıkıştırma oranı kullanılıyor 10:1
1.4 tsi larda şu anda vw de 3 motor var. biri sadece turbo 122 hp biri 1.4 turbo+komp 140 hp biri 170 hp turbo +komp.
1,4 lt 122hp seat leon ve vw passat taki motor , sadece turboşarj mevcut araçta.
1,4 lt 140hp ve 170hp versiyonlarda ise superşarj + turboşarj mevcut , bunlar arasında yazılımla birlikte internallerde - emme ve egsoz kısmında farklılık olabilir diye düşünüyorum.
leondaki 140 saniyordum demek degilmis :D
evt 1.4 aşırı besleme olarak 3 motor var ama bunlardan sadece sc içerenlerin adı tsi olması lazım diye biliyorum :)
yuvarlama olayı ;)
vw ve audi 122, seat 125 yazıyor :D
140 lık jetta beklediğim kadar iyi gitmiyordu bu arada test aracı beni kesmedi :icon13:
1065 kg boş ağırlıklı 1,6 corolla 100-150 arasını 140hp 1250kg jetta dan daha çabuk geçiyor aynı yerde aynı koşullarda, ben onu gördüm.
bu da bana yetmediğini göstermekte yeterli ;) göreceli bi kavram sonuçta, sana o araç güzel duygular yaşatabilir, hitap edebilirken bana etmeyebilir.
Bende zaten 170 liğini kasteddim. Ama 170 lik olarak alınan bir jetta daha yeni kmlerinde stock iken 180 küsür hp çıkarttığında unutmayalım. Bizdeki aracın durumu bilemiyorum. Tabikide yeterlilik göreceli bir kavram ben zaten bu sana yeter al kullan temennisinde bile bulunmadım ama bahsettiğin corollanın performansınıda az çok biliyorum. O yüzden 170 lik yeterli gelir yorumumun hala arkasındayım. :)
pörtlek farlı corolla, rodajı çok başarılı bi araçtı, sağlıklı 318is - 140 lık laguna arkamda kalıyordu her denemelerimizde :)
dsg denemek istiyordum aslında, dsg daha hızlı sonuçta manuelden, zaten manuelin debriyajını da sevmedim, fırsat bulursam 170 lik jetta dsg yada golf gt dsg denemek de istiyorum, aklımda yani ;) birazda ben high-end seven birisi olduğum için tsi ın 5500-5700 devir civarı soluğunun kesilmesi, pek hoşuma gitmemişti :D
yeni gelen bilgilere gore ABT ile garantili şekilde 170 likler 210 hp 140 larda 170hp ye yukseliyor.fakat yinede gucler saglıklımı o tartışılır.
müşterim için bende baktım tool un dediği gibi 20 hp güç alınabiliyormuş 140 lıklardafakat müşteri aracı garanti kapsamında olduğu için serviste chip yaptıracakmış servisteki adamlarla irtibatında 210 hp olucak aracın denilmiş abt yazılımla 210 oluormuş ne kadar doğru bilemem