ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı
ben de Kıbrıslıyım, bir de benim gözümden dinleyin komşumuzun neden bu halde olduğunu, yani karşı taraftan:
son 40 yılda bütçesinin büyük kısmını silahlanmaya ayırdılar, ABD bize 3 e satarken onlara 1 e satıyordu...
Kıbrıs Rum yönetiminin bütün hukuksuz işlerine göz yumdular, para aklama, silah kaçakçılığı, insan kaçakçılığı vs...
AB'ye girince çalışmasak da bize bakmak zorundalar mantığı sardı herkesi bir anda... daha da az çalışalım daha da çok kazanalım... 7-8 sene bu böyle gitti ama üretim olmadan kim kime ne kadar bakabilirdi? ilk krizde Almanya, 'parayı ben veriyordum artık kusura bakmayın' dedi...
Yunanlılar, Avrupayı Türklere karşı koruduklarına inandırdı herkesi, aslında sadece kendilerini, politikalar hep bu yöndeydi... sıkışınca Ege denizinde bir kriz, 3-5 it dalaşı, çok yaşasın Helenler...
Bu duruma uyanan Rumlar kendilerini soyutlayıp krizden kurtulacaklarını sandılar ama onlar daha önce battı...
körü körüne milliyetçilik, tembellik ve AB rahatlığı bugünkü durumun sebepleridir...
bence yani...