bomonti Nickli Üyeden Alıntı
Konu hort olacak ama henüz dün yaşadığım deneyimi sizlerle paylaşmak istedim. TT ailesinin tavsiyeleri üzerine Şaşmaz / ÖZDEM otomotiv'e gittim. Bu arada baştan belirtmek isterim, hayati tehlike yaratacak bir durum olmasaydı bu şekilde bir yorum asla yapmazdım.
4 fren balatam ve sağ önden gelen lıkırtı sesiydi şikayetim. Henüz fren balatası tedariği esnasında polemiğimiz başlamıştı aslında ben oem balata kullanmak isterken bana yan sanayi kullanmam gerektiğini diretiyorlardı, yahu ben orjinal kullanacağım dediğim halde bizimkiler de kaliteli cevabı alıyordum. Arkadaşlar eğer oem den kaliteli olduğunu idda ediyorsanız ne takıyorsanız takın ama yaşayacağım en ufak problemde başınıza ekşirim diyerek konuyu kapattım.
Neyse, araç lifte kaldırıldı ve Hasan1 usta lastikleri söktü bende o sırada Fenerin maç özetine bakıyorum içeride :). Dur, araba ne olmuş bir bakayım diye gittim Hasan usta yok piyasada onun yerine 10 yaşında bir genç2 arka fren balatalarına dadanmış sökmeye uğraşıyor. ( makineye bağlamak gerekiyor ) Genç dur bakayım bir Hasan usta nerede dedim, herif sırra kadem basmış 1 saat yok oldu piyasadan. Zamanım da var eh napayım gidip birşeyler atıştırayım dedim.O muhteşem sanayi köftesini yiyip gelmem üzerine ön sağ amortisörümü İbrahim3 usta sökmüş, takamıyor :) İnsanların zekasını sorgulamak haddime değil ancak amortisörü ters sokmaya çalışırsan takamazsın tabi, Allah göz vermiş akıl fikir vermiş.
Derken başka bir usta4 işe el attı, heh amk diyerek bende arabanın bir yerlerini sökmeye başladım. Bir ara dükkana tatlıcı geldi oda arabaya girişecek diye tedirgin olmadım değil. Neyse önden gelen tıkırtıyı bulamadılar canları sağolsun... Bu arada benim arabanın etrafı hoşaf olmuş vaziyette :) çingene eşşeğini kaybetse bulamaz... :) nitekim öyle de oldu bijonumu kaybettiler, lan dedim can sağlığı olsun buna da eyvallah...
Derken başka bir genç5 bilgisayarı kaptığı gibi tavana hunharca koydu, arada bir kayıyor falan :) derken aynı genç balataları değiştirmeye başladılar, diğerleri de bijon arıyor bu arada :) neyse kazasız belasız balatalar değişti. Sıra geldi 4 balata değişimi için ödenecek manyakça tutara, (doğuşta öyle geçirme görmedim yemin ederim) miktarı söylemiyorum zira utanıyorum. 3-5 birşey atıp çıkması da kolaydı aslında ama gereksiz 1 saat laf polemiğine gireceğime, verip oradan ayrılmak daha kolayıma gitti açıkcası.
Sıkılmayın işin en ölümcül kısmına gelmekteyiz. Çıkarken 2-3 kere sert frenler yapmamı söylediler, eyvallah dedim bindim arabama. Balatalarım yeni değişmiş, lastiklerim iyi, trafik uygun. Yapıştırdım gidiyorum virajda arabanın önü oynadı ! oynadı derken kayma değil kasa oynadı yani... Kafam da tasarlıyorum amortisör söküldü ya o oturdu heralde falan diyorum(halbuki öyle birşey yok yani). 170-180 basa basa yıkamaya geldim, mikrofiber eldiveni elime geçirip arabamı yıkadığım esnada tavanda horon tepilmiş olduğunu gördüm, üzüldüm neyse amk ya araba sonuçta dedim. Ben arabayı yıkarken telefonum da 10 larca cevapsız, bilmediğim numaralar, babam vs...
İlk olarak babama geri dönüş yaptım, kaza geçirdiğimi falan düşünmüş kekeleyerek konuşuyordu. Oğlum arabayı bir yere park et çekiciyle (yetkili) servise çek diyordu, hayırdır ne oldu baba derken akis başını sıkmamışlar! Derken usta aradı bin pişman mahcup vaziyette... Buraya gelin sıkalım diyor ney dedim ? ney ? ben mi geleyim demem üzerine. Çıkıp geldi 30 km yol :) akis başını sıkarak hakkını helal et diyerek gönlümü almaya çalıştı, hadi usta hadi allaha emanet diyerek yol verdim. (hakkım helal)
Yani arkadaşlar bu adamlar 5 kişi bir arabaya girişerek iş ahlakından bir haber, vw markasının D segmenti ve en üst donanımı aracına bindiğim için beni s*kmeye çalıştılar (kör yanlarından çıktı bir sürü benzin mazot yaktılar 60km, akşam trafiği), arabamı çizdiler. Hepsini s-ktiret, hayatımla oynuyorlardı. Daha da ötesi yok.
Ben asla önermiyorum, gitmeyin göndermeyin.