Başımdan geçen bir olay (Macbook, Iphone, Ipad alakalı)
Evet arkadaşlar bodrum yazlıkda nem yüzünden macbook pro'mun ekranı gitti. Laptopu söküp baktığımda retina ekranın anakarta bağlandığı chip'in yanmış olduğunu gördüm. İstanbula dönmeyi bekledim.
Burada yetkili apple servisi ile görüştüğümde eski ana kartımı onlara vermem gerektiğini ve yenisini bu değişim ile 800 TL ye vereceklerini söylediler.
Sadece yanmış bir chip için 800 tl para ödemek üstelik eski anakartımıda onlara vermek bana çok saçma geldi.
Hemen çinde araştırmaya girdim ve apple ürünlerini üreten fabrikanın aynı ürünleri kendisinede ürettiği gerçeğiyle karşılaştım. Ve bu fabrikadan mal alan bir firma buldum.
Ana kart üzerinde ki chip + kablosu ve ekrana girecek olan chip yani 3 parça kargo dahil olarak 60 TL ye dün elime ulaştı. Laptopa monte ettim ve çalıştırdım hiç bir problem olmadı. Yani 800 tl den kurtuldum 60 tl ye olayı çözdüm.
Gelelim asıl konuya; Firma ile görüşmelerim sonucu şunlarıda sizler için öğrendim;
1. Iphone 5s komple ön ekran kargo dahil: 100 TL
2. Ipad 2 komple ön ekran: 60 TL
3. Ipad mini komple ön ekran: 60 TL
4. Ipad mini retina komple ön ekran: 100 TL
Türkiyede 400 tl ye falan Iphone 5s camı değiştiriyorlar. Emin olun aynı bu firma gibi yerlerden alıyorlar. Hatta firma türkiyeye çok fazla ürün gönderdiğini ve bu güne kadar hiç bir sorun çıkarmadığını. Üretilen tüm malların Apple orjinal malı olduğunu söyledi.
Yasal zorunluluk gereği apple logolarını basmıyormuş fabrika.
Örneğin Iphone 6 metaryellerini bu fabrika üretiyor daha IPhone 6 çıkmadan bu fabrika tüm malların 4-5 katını üretip logosuz bir şekilde dışarıya dağıtıyor.
Kısaca apple ürünlerinizin sorunlarına bu kadar para vermeyin. Benim bacanak bu işi yapiyordu bu yolu gösterdim kendisine şuanda 150 tl ye ekran değişiyor ve 1 günde 12 müşteri geldi diyor.