emniyet ülke genelinde büyük operasyon başlatmış, dün Bakırköy'de en az 4/5 tane yabancıı plakalı araçları durdurup kontrol yaptılar. dikkat edin bu aralar.
https://www.facebook.com/video.php?v...10&pnref=story
Printable View
emniyet ülke genelinde büyük operasyon başlatmış, dün Bakırköy'de en az 4/5 tane yabancıı plakalı araçları durdurup kontrol yaptılar. dikkat edin bu aralar.
https://www.facebook.com/video.php?v...10&pnref=story
İyi olmuş 5-6 bin tl ye alıyolar arabaları burada havalarından geçilmiyo
Istedigi operasyonu baslatsin , resmi olarak devri ustune alinan ( vekalet demiyorum ) direk devri ustune alinan araca devlet hic bisey yapamiyor . Buyrun en yakin ornehi mersinde 4 ay once belli basli araclari belli kisilerden topladilar , simdi topladigi kisiler daha yeni modelleriyle geri dondu
gümrükte kalırsa araçlar ihale ile ileride tc plaka olur :D
Bu isi ticarete dokenler oldu bu uygulamalar onlara yonelik. Islemleri tam yapanlar icin bi sikinti cikmaz diye tahmin ediyorum.
fırsatını bulsam y.dışında e46 m3 alırdım vallahı ya h.sonu binmelık spec :D
vekalet vs değilde gidip oturum aldıktan sonra kimse birşey yapamıyorki orda hiç zor değil
Gürcü araçların satıldığı iyi bi site bilen varmı çok merak ettim fiyatları
bunları buldum
http://www.myauto.ge/
http://www.drive.ge/
http://auto.ge/
Insan gibi vergi alinsin insan gibi gumruk yasalari olsun tr plaka biz de alip binelim ya da getirtelim. Ulkede herkes koylu kurnazi, ufacik beyinleriyle aston martin fiyatina supra satmaya calisiyorlar, sirf arac yok diye. Acilsa gumruk, gelse araclar, herkesin de cok bulunmaz hint kumasi gordukleri araclari ellerinde patlasa ne super olur. Dogru olan fiyat dogru olan arac oradakiler, bizdekiler sorunlu. Bu duruma itiraz etmek yerine oradan araba alip burada hava atiyorlar diye dusunce var. Cok garip, essek yerine konmayi sevenler var.
+ olarak
http://www.mycar.ge/
Böyle eşşek olanlara semer vuran çok tabi.Fazladan vergi vermek hoşlarına gidiyor.Bu tipler mutlaka 50 liralık doldurur benzini o yüzden onları vurmaz ekonomi.
Deseene hele hangi arabalarmis onlar ? 2K-3K € anca 2000li modellerde a6/bmw alabilirsin turşu şekilde eger varsa hava attigini bildigin biri vs bi sor kaça almiş nasil almis neden almis,ya da almis mi :D
:hehe: tr de alismis herkes 3liralik arabaya 50 vermeye ydisindan bicerdoverle velip gezse adam ulen lavuga bak ne sekilsukul yapiyo diceksiniz.
tek katliam trde yokmuş demek ki ; http://www.myauto.ge/?action=details&car_id=12430303
Ciddi ciddi düşünüyorum bende bu aralar c220 cdi yada c270 cdi almayı. Burada polis bi tanıdığım var onunla konuşmuştum, evraklarında bir sıkıntı eksik yoksa istediğin gibi binebilirsin demişti. Bu yakalanan araçlarda mutlaka bi usulsüzlük vardır. Birde gürcistandan araba almayı düşünenlere tavsiyem mercedes yada bmw gibi orada satmaya kalktığınızda para edecek arabalara yönelin. Baktınız işler karıştı gidip çok fazla zarar etmeden elden çıkartabilirsiniz arabanızı.
bu ulkede sistem sizi malesef " kacakciliga " itiyor , adaletli bir vergi sistemi yok , gelir vergileri , otv , mtv vsvs say say bitmez .
Sahsi fikrim Turkiye Cumhuriyeti'nde artik vergi kacirmak suc da degildir haram da degildir . Bu vergi sistemini halka dayatip , halkin refahini bozan , hakkini yiyen kim varsa hakkim helal degildir .
Gurcu / azeri vsvs kim yapiyorsa helali hos olsun , normalde 10.000 tl olacak araclara 40-50 bin verilen bir yerde bunlarin ardi arkasi kesilmez . tesvik devletten cunku .
Ha birde zengin fakir belli olsun diye 250.000$ lik araca 400-500 bin euro veren arkadas , zengin-fakir belli olmuyor , paranla zkiliyorsun ayik ol !
uzun sure amerika'da yasadim simdi bir sureligine yeniden vatandayim , valla ben bile dusunuyorum gidip arac getirmeyi 6 aydan fazla kalabilirsem sayet neden olmasin . Fakat getirsem bile benzin fiyatlari yuzunden inanin diesel arac tercih etmek zorunda kalirim .
Ne isin var Tr de Mustafa geri don vatana ;)
Adama çok yüklenmişsiniz demek istediğini ben anladım bizimde mahalleden iki kişide bg plaka e46 var biri Coupe biri 4 kapı şöyle söyleyim ikisine trde o Araçlara binebilecek kişiler değil ama özellikle Coupe kullanan arkadaşın havasından geçilmiyor oturuşu Kalkışı beyimiz sanki holding yönetiyor m6ya biniyor neyin Havası bu
Arkadaşın demek istediğide bence o adamın bg vatandaşlığı vardır yada Gürcü vatandaşıdır ne biliyim imkanı vardır alır kullanır eyvallah ama trde sahip olamayacağın aracı bir şekilde alıp hava atmaya çalışmak afedersiniz el s.... ile gerdeğe girmeye Bener
İyi güzelde bu onun kişisel sorunudur.Bir kaç kişiden dolayı koca bir topluluğu yaftalayamazsınız.Ayrıca sahip olamayacağın da ne demek adam 2 liralık arabaya 10 lira vermek zorundamı ? İmkanı varsa elbette gider cebine uygun olan yerden alır.Ha goril gibi davranır orası bu yurtdışından araç getiren topluluğu hiç mi hiç bağlamaz.
Yahu oyle diosunuz da ztn ydisinda 6 ay bulunmadan aracla tr giris yapamiyosunuz.
Adamin parasi var ki ydisinda bulunuyo ikametini tasiyo vs vs
Eskiden di o posta adresiyle oturum almalar vs.
Komsu olan tr ye neredeyse tum ulkeler tr ile ayni seviyede yasam bakimindan (arac degil) hayat surme idam etme.
Ayrica o kdr akliniz fikriniz var yaftalaniyosunuz e kardesim gidin sizde yadayin duduklenmeyin tr de o zmn demezlermi adama.
Hem 5 arabam var dicen hava atcan,hem e46 ornegini veren kisiye destek cikcan. Madem oyle git sen de al,almiyosan da birak kim aliyosa biniyosa istedigi sekilde takilsin
:draggersmile:
Şöyle birşey var , Trde 3.16 alıp yurtdışında m3 getirip change yapanlar oluyor. Mevzuda bu zaten :)
bizim gürcü bi bakıcımız var babanneme bakıyor onun adına araba alsam orda onunla buraya getirsem o arbada olmasada burda arabayla dolaşabilirmiyim?
6 ayda bi gürcistana gitmem gerektiğini biliyorum kadında gidiyo onuda götürürm:D
Hocam 5 arabam var demedim 5 arabanız var dedim yani aileme ait önceki postu düzgünce okusaydin hava atmak ici n söylemediğimi zaten anlardin.Benim yurtdışından araba getirenlerle bir problemim yok benim problemin 5-6 bin tlye araba alıp yurt dışından burada benim 5-6 bine aldığım arabayla dalga gecen kisiliksizlerle ben de 5-6 bin saydim arabaya oda 5-6 bin saymış ben arabayı binerken efendi efendi gezerken onlar kendilerini bir şey sanıp artist artist tavırlarla gezip sonrada altındaki arabaya bak diyip dalga gecerlerse yine söylüyorum iyi olmuş boyle olması
senin sorunun bu konuyla deil işte o kişilikdeki insanlarla ben burda ordan araba getirtipde öyle hava atcak insan zannetmiyorum olsun.
biz sadece hani ülke şartlarında en iyisini alırız derdindeyiz şimdi 15 liraya bi e46 almak isterim tabiki plakası isterse kamerun plakası olsun kullanma hakkım varsa burda benim için sıkıntı deil milletde dışardan ordan 15 e aldı burdaki 40 liralık arabayı derse desin bizde sadece çekememezlik var ondan oluyor sende al kardeşim kimse alma demiyor
Bursada benimde bir kaç arkadaşımda yunanistanda getirme arabalar gayetde burdada alcak durumu var ama gerçekden gerek yok diyor ordaki krizden dolayı arabaları çöp paraya veriyorlar neden burda çok daha fazlasını vereyim ki diyor bence haklı senin yaşadığın sıkıntı kişilikle alakalı çevrendeki öyle kişileri görmezden gelirsen rahat edersin ;)
kötü amaçla yazmadım bu yazıyı kırıcı bir şey söylediysem özür dilerim.
Şayet benim 6 liraya bindiğim bir arabaya sen 40-50 liraya biniyosan bırakta biraz şımarıyım dimi :) Adam gayet yasalara uygun bir şekilde belkide riske girerek böyle bir şey yapıyor insanlarda onu deli gibi kıskandığı ve aynı riske girecek cesareti olmadığı için sallıyor paso. Bulgardan , Gürcüden araba alanlara gerçekten helal olsun.Bu iş sadece para işi değil bazı şeyleri göze almak lazım dimi.
Bu konuyu okuduktan sonra hirsizlara dolandiricilara kacak elektrik kullananlara bakis acim degisti, adamlar belli riskler aliyorlar cesaret gosteriyorlar, calisarak elde edilemeyecek seylere ulasabiliyorlar, bu insanlara haksizlik etmisiz yaa birakin da adam marifetinin hakli gururunu yasasin..
nasil bir toplum olduk yaa, kacakcilik kul hakki yemek marifet oldu.. lafa geldi mi dine laf ettirilmez ama herkes de bayilir kul hakki yemeye..