Üreticisinden Foruma. Hakiki tombul Giresun Fındığı.
Abilerim, kardeşlerim.
5,6 aylık forum üyeliğimin olduğu sürece gözlemlediğim kadarıyla herkes burada birbirine yardım ediyor, destek oluyor aile ortamı gibi bir ortamımız var.
Herkes bildiği konuda diğerlerine karşılıksız destek oluyorken, bende elimden geldiğince foruma faydalı olmak istedim;
Şimdi nereden çıktı bu iş derseniz; kendim fındık üreticisiyim, Giresunda köyümüz, bahçelerimiz var özetle kışın part-time bahçelerle uğraşsam da yazın full time çiftçiyim. :) Fındık üreticisi olunca fındık kalitesini,kalitesizini anlıyoruz.
İstanbul'da ofiste, ders çalışırken abur cubur yememek için doğal badem,ceviz,kuru meyve vs. ararken gördüm ki bütün satılan fındıklar düzce, bolu 2.kalite fındığı veya sivri, koruk yani bizim rekoltemizi düşürdüğü için çuvala koymadığımız ayıklayıp gerçekten 3,5 liraya sattığımız kötülerini de sobada yaktığımız(koruk) cinsten fındıklar idi. Birde bunları 30-35 TL'ye anadolu yakasında, Moda taraflarında 45-50 TL'ye satıyorlar. ;)
1. Kalite Kabuklu Tombul Yağlı Giresun fındığı %95 oranında yurtdışına(U.K.- R.F.- Hollanda vs vs.) ihraç edildiği için iç piyasada bulmak imkansız o yüzden kimse gerçek fındığı bilmiyor, bilmediği içinde iç piyasaya sürülen fındıklarda satıcılar "ilk sahibi öğretmenden tertemiz satılık diye ilan koyan aslında filo arabası satan galerici " muamelesi yapıyorlar :)
Neyse, çok uzattım özetle İstanbul'da elden fındık alacaklar forum üyesi arkadaşlarımın hepsi bu konu altından bana sipariş vermeleri halinde ve toplamı 20-25 kilo bir ufak çuvalı bulur ise depodan çerezlik ayırdığımız 2015 mahsul fındığımızı otobüse verdirip burada dağıtabilirim.
Kargo ödeyebilirseniz, üşenmem her yere kargo yaparım.
1. Kalite Kabuklu Tombul Yağlı Giresun fındığı kilosu 20TL.
Alemdağ- Çekmeköy-Moda civarında oluyorum genelde, haberleşirsek uygun yere gelirim, tanışırız, fındığınızı veririm.
Konu Evrenoz izinlidir
DN: Sattığım fındıktan 5 kuruş kar payım yok, tüccara vereceğim zaman geçen sene 19.5 TL'den verdim, bu sene şu an borsanın belirlediği fiyat 14 TL bandında seyir ediyor, ben verdiğim fındığın parasını alacağım zaman 20-21 TL'leri bulacak.kar amacı gütmediğim için "alım-satım'da" mı açmalıyım yoksa buraya mı bilemedim, birde daha çok forum üyesinin faydalanması adına "Sohbet'e" açmayı uygun gördüm. :)
DN2: Mart ayında fındığı daha düşük bir meblağdan satarsam, farkı kadar fındığı sizlere kargolarım, elden veririm gönderirim, diğer türlü içim rahat etmez.:)