bir dostuma sporting bakıyoruz.nelere dikkat etmemiz gerekir.olumlu olumsuz yönleri nelerdir.
bilgisi olanlar konu hakkında yorum yazarsa sevinirim.
Printable View
bir dostuma sporting bakıyoruz.nelere dikkat etmemiz gerekir.olumlu olumsuz yönleri nelerdir.
bilgisi olanlar konu hakkında yorum yazarsa sevinirim.
Ertekin abi yeni aldı gördüğünde bilgi verecektir. @Ertekin
zamanında 1.4 ü vardı.pek yürümüyordu.
şimdi temiz 130 binde kırmızı bulduk bitane artısı eksisi nedir bilemedik.
Dun Aldıkları Otomobille Kaza Yaptılar: 2’Si Kardeş 3 Olu Haberi ve Son Dakika Haberler Mynet bu sabah izledikten sonra sevdiğim bir araç olan sportingten gerçekten soğudum.
Bende takipteyim hocam. Gidişi nasıldır merak ediyorum
Düzgün kullanılmış iyi bakılmış bir palio eğlendirir. Gidişi daha önce bindiğiniz arabalar çok hızlı değilse tatmin eder. Gaz tepkileri iyidir ayrıca yaptığınız her harekete anında tepki verir :) Güvenlik olarak, yol tutuş olarak çok beklenti içinde olmamak iyidir. Arka koltuklar, stepne vs. üstünden alındığında daha da eğlenceli hale gelir. Gözlemlediklerim şimdilik bu kadar.
Sporting dediniz şimdi @Ertekin abi gelecek :)
Rolanti valfi ve şanzıman kulakları kronik arızasıdır. Ayrıca buji kablolarıda sık arızalanır. Gaz kelebeği takılma yapabilir. Bunun dışında pek arıza çıkartmaz. Mümkünse lpg takılmamış olanı tercih edin. Gidişi stock 1.6 ies den iyi 106 gti dan kötüdür. İkisinin arasında yani. Standart olarak 5 bin km 1 litre yağ eksiltir. Şanzımanı kısadır. Kullanımı çok çok eğlencelidir.
araç temiz hiç lpg takılmamış 130binde.sahibi sorunsuz bindigini söylüyor.burdaki yorumlarınıza göre akşam gidip bakılıcak.arkadaşın daha önceki aracı 2002 206gti dı.
motor üzerinde filtre-düz boru harici daha neler yapılabilir.elimizde vems beyin var veya bobin,buji neler tavsiye edersiniz.
Hiç lpg takılmamış 130 bin km sporting in çok mutlu edeceğini düşünüyorum. Gidişi 206 gti ı aratmaz.
Güzel bir coil uygulamasıyla yol tutuşunu daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Bildiğim yazılım olarak unichip diye bir firmanın yazılımı var onu yükletebilirsiniz. Kelebek emme pp yapıldığında çok farkediyor gidişi.
Ben 4 kere sahip oldum her sattığımda pişmanlık yaşadım. Vems beyin hakkında bilgim yok.
103 lük paliodan farkı sadece yazılımı ve emmesimidir.başka ufak farklarda varmı(header-enjektör)
Gidisi mutlaka tatmin edecektir ancak o performanstaki bir arac icin yol tutus gti ya da benzerlerinden zayiftir.
dün akşam araca bakıldı.kaporası verildi
hayırlısı inş.
Aracın sahibi Yasin Gürgör dü. Araç bildiğin Palio sporting. Bugün de cenazedeydi. Senin de arkadaşın değil. Seni tanımıyor az önce de kendisine sordum neler söylediğini eklemek istemiyorum moralin bozulmasın diye. İstersen özelden telefonunu vereyim konuş.. Bilmeden emin gibi konuşma. Araç da 2 kardeş 1 arkadaş gece 3 de yeni aracı denemek için 160 170 km hızlarla viraja girip gizli buzlanma sebebiyle kaza yapıyorlar. Allah rahmet eylesin.
Araç saf kan sporting.
Hayır. Emme monifoldu egsoz monifdu egzantrikleri ve sıkıştırma oranı farklıdır. Koltuk vites topuzu pedal seti göstergeleri yayları farklıdır.
Samet in söylediği rolantiden stop etmesi falan yoktur. Beyinde marea beyni ama yazılım farklı. 100km de 16 falan yakmaz samet hiç sahip olmadığı bir araç hakkında kısmen doğru yazmış ama bir kaç kulakdan dolma şey eklemiş.
Hayırlı olsun aracınız.
Zamanında mavi renk bir tane hep almak istedim.Kısmet olmadı.
1.3 akrabamızda vardı.kuşadasında köy yollarında baya keyifli kullanılıyordu.uzun yolda'da iyiydi.
zamanına göre güzel bir araba bence.hayırlı olsun.
Güzel arabadır sporting, hayırlısı olsun.
hazır palio konusu varken araya bi soru iliştiriyim bende
bunların 2002 model 1.2 otomatikleri evlat olur mu alınır mı nasıl bi şanzımanı var
palio 1.2 speedgear isim ateş ediyo :D
herkeze teşekkürler
araba taklalı çıktı :(
Motoru farklıdır en başta, 103 hp olanlar eski tip motorlar kısa strok büyük piston çapına sahipler (86.4x67.4mm). Fiat sonrasında alt devirlerde torku arttırmak için uzun stroklu motoru yaptı motor gücü yine 103 hp olarak geçer ancak piston çapı 80.5 strok ise 78.4 mm olarak değiştirildi. Sporting de bu yeni uzun stroklu motor üzerine geliştirilmiştir. Eski 1.6 16v 103 lük versiyon 1581cc iken yeni Sporting 120 hp 1596 cc hacime sahiptir.
Yurt dışında eski tip motora yeni motorların krankını takarak 1.8 stroker yapanları görmüştüm güzel güçler alıyolardı.
Not: eski ve yeni tip 103 lük motorları ayırt etmenin yolu emme manifolduna bakmaktır. Metal olanlar kısa strok uzun olanlar ise uzun strok versiyon. Filtre sesleri de farklı oluyor.
Evet 98 99 lar metal yukarı modeller plastik emme. Ben şahsen eskilerini de çok beğeniyorum. Hatta eski tip olan hl ile 1.6 16v clio sport ile 200 lere kadar kafa burun yürümüşlüğüm var. Lpg ve ses sistemine rağmen.
demek ki sen map sensoru arızalıya denk gelmemıssin;) yıne tartışmak ıstemıyorum senınle nede olsa hemserıyız...
16 lıtre hl ıle yaktırıyordum evet hıc sportıngım olmadı hl 7200 rpm dönerken sportıng 6800 rpm döner yakıt konusunda filtreyle gazlarsanız ne dmek ıstedıgımı anlarsınız bu arada eko ben sattım sıfır leon aldım ama palıonun fıltre sesınıde ozlemıyor degılım bu arada senın bana onerdıgın orta ıptal et kat kalsın pvc den hava fıltresı gıbı öneriler aracı gerı dusurmustu :)))) hl de en güzel yururu k&n apollo cold aır fıltre kıtı aem wıdeband ve safc 2 ıle ıle ust devırlerde yakıtı 13 afr ye çekerek almıştım 4-2-1 headers kat ıptalı ve 51 lık boruyla en güzel verımı ust devırlerde almıştık sattım ve kurtuldum ama hl lerde oynayınca zevklı araçlar oluyordu yakıtı ve kronık arızaları dışında hala bende yerı baskadır