TR'de turbo EP3 den inip burada n/a 2008 Civic SI (k20z3) ya binmi biri olarak net syleyebilirim ki, turbodan sonra yapl dahi olsa gaz tepkisi haricinde atmosferiin torksuzluu zevksiz gelecektir. Benim grm FA/FD/FG asinin en keyifli karma kullanm dk basn root tipi SC ile oluyor. Piste klacaksa mutlaka aftercooler almak gerekir. Hem atmosferik gibi devirlenir, gaz tepkisi atmosferik gibi kalr, hem de tork konusunda problem yaamazsn. Dk basnta da yakt mevzusuna girmene gerek kalmaz.
Bu arada dier balkta yol tutuundan ikayet ettiin iin bir iki ey eklemeyi uygun grdm. FD kasann arka sspansiyon torsiyon olmad iin doru setup ile ok iyi yol tutar hale getirilebilir. En azndan kafadan kayma ciddi derecede azaltlabilir. Setup'n bozmadan nce kendi aracmla uzun dnem pist tecrbemin sonularn paylamak isterim,
Arata coilover varsa nleri yumuak, arkalar sert ayarda denemek lazm. Kaput iini grmedim ama aftermarket n kule gergisi varsa kartman yararl olur, gsteriten baka bir ie yaramaz ve kafadan kaymay arttracaktr fwd de. Ben SI'da en iyi tutunmay ndeki viraj demirini komple skp, arkaya ayarlanabilir 24 mm viraj demiri alarak, ne kamber civatasyla 2 derece negatif kamber vererek, arka -1.4/1.5 negatif kamber, n 0.2 toe out, arka 0 toe (biraz sakat aslnda, arka taraf limitte ani tepkiler verebilir, bu yzden 0.2 toe in ile balanabilir), n 35 psi arka 30-31 psi (bunu direkt baz almamak lazm, lastikten lastie ve kamber asna gre optimum deer deiir) salayabildim. teki tekerlein sarmasn n viraj demirini skerek ya da daha ince takarak azaltp (buradaki ama virajda ekiin olduu i lastiin yerden kesilmesini mmkn olduunca engellemek), arka viraj demirini kalnlatrarak asinin direksiyon hareketlerine verdii tepkiyi hzlandrabilir/arttrabilirsin. Normalde FD2 type-r dahil tm 8. jenerasyon sedan Civiclerin n kamber fabrikadan 0 derece ile geliyor ve ayarlanamyor, arka ise -1/-1.5 civar geliyor ve alalttka daha da artyor. Bu yzden sspansiyon setupnda kamber ayar opsiyonu yoksa, ne mutlaka kamber civatas, arkaya da ayarlanabilir kamber kolu almak gerekiyor.
Dzgn kamber ve toe ayaryla ve viraj demiri deiiklikleriyle aracn nden kaymas baya azalyor, hatta lift off oversteere hazrlkl olmak lazm, aslnda baya elenceli fakat viraja limit girdiinde ani dalgnlk durumunda spin atmak sz konusu olabiliyor. :) zellikle 1.5 way lsd varsa alana kadar baya dikkatli olmak lazm. Fakat ne yaptn biliyorsan araba ciddi derecede dengeli hale geliyor. Eer autocross yapmyorsan n viraj demirinin olmas sana pek bir ey kazandrmayacaktr. En iyisi ask rotlarn geici olarak skp denemek, 20 dakikan almaz.
Dipnot: Arkaya 22+ mm zeri viraj demiri alrsan mutlaka aftermarket kaln ask rotlar ile (ben Moog marka kullandm), reinforcement braketle beraber alp lower LCA'ya ift tarafndan civatalayp, hatta zerine kenar birleim yerinden kaynatman lazm, yoksa muhtemelen bir iki pist gnnde balant noktasndan krarsn (krdm, ok kran da grdm, ordan biliyorum). Muhtemelen senin aracn orjinali FD6 olduu iin arkada eer hala orjinali duruyorsa 11 mm viraj demiri vardr, ve kaln viraj demiri ok ciddi fark yaratacaktr. Progress 22 ya da 24 mm neririm, her ne kadar bushingleri dayanksz olsada yerine alternatif bulunabilir. Ben uramak istemiyorum, hem braket hem delme bime istemiyorum dersen OEM alternatif olarak 2014+ SI 20mm arka viraj demiri takabilirsin, direk uyuyor fakat 24mm kadar iyi olmayacaktr.
Braketin resmi (ikinci bir delik ap ift civata ile yerletirmen lazm)
http://www.redshiftmotorsports.com/m...tInstalled.JPG
Lastik konusunda ise eer jantlarn 17 ise 235/40/r17 denemeni neririm. 235/45/17 ukurda manevra yaparken vs. srtyor, hemde fena. Eer jantlarn 18 ise, tecrbem yok. Sadece 17 ile kullandm.
ok uzun ve teknik olduysa kusurabakma. Biraz kark yazdm ama ok detay var. TR'de FD kasada bu kadar ciddi bir setup grnce paylamak istedim. Umarm yarar olur. Uzun lafn ksas turboda atmosferik gibi gaz tepkisi elde etmek zor, zellikle ufak bir turbo deilse. Anlattn kadaryla senin iin en uygunu sc gibi duruyor. Dzgn sspansiyon ve rot ayaryla da birletirirsen hem gider hem hayvan gibi yol tutar, dzgn lastik kullanmak artyla.
Son olarak, aracn gzel duruyor, kazasz belasz. FA/FD kasalarn tad bakadr. Ben aracm yksek hacimli rwd/awd'ye gemek iin sattm ama eime gnlk kullanm iin otomatik Acura CSX (k20z2) aldm, hala kopamadm yani :)