Yeni kararname ile birlikte 170TL olan kayıt ücreti 500TL olmuş. Hayırlı olsun.
https://i.hizliresim.com/JZrpEE.png
Printable View
Yeni kararname ile birlikte 170TL olan kayıt ücreti 500TL olmuş. Hayırlı olsun.
https://i.hizliresim.com/JZrpEE.png
Sağolsun. Falan amcası filan yeğenine üç kuruş ucuza telefon getiriyodu o da yalan olmuş. Millet olarak devlet bize iyiyi yakıştıramıyor heralde. Elin alman hansı 1 ay asgari ücretle çalışıp iphone xs max alırken, benim asgari ücretli mehmet kardeşimin 8-9 ay çalışması lazım. Ben şimdi devletim, vatandaşıma diyorum ki hans 1 ayda aldı hadi bakim sen en iyi ihtimalle 5 ay mikil (yurtdışından getirt) bide gel bana 500 mikil sen de hans gibi ol. Ne de olsa senin refahın içinim. Utanmam tabi çünkü halkımın sahip olmakta zorlandığı şeyleri daha da zorlaştırmak hatta imkansızlaştırmak hoşuma gidiyor.
Şaşırtmadı, fiyatlar o kadar yükselince insanlarda yurtdışına yüklenmiştir haklı olarak.
Biz ayvayı yedik yani, çok komik. Ben şimdi telefonu yenilesem tr geldiğim de öpecek. Diyorki eski telefonunun imei adresini çak. Neden devlete 100 küsür lira ödeyesin ki? Uğraş emek ver beleşe getir bu işi diye zam yaptım :)
Aynı zamanında sigaraya fais zamlar yapıp ülkenin her yerinin kaçak sigara satışcısı doldurdukları gibi.
Ben 08.11.2018 saat 17.30 dan telefon kaydi yaptim 170 TL den, bi sorun cikmasin :D
Konuyu görür görmez kayıt işlemini yaptım 170 liradan 1saat once sanırım son anda yirttim gün baslangicinda guncellenicek sistem heralde
Zengin fakir belli olsun demiş yine reis
1000TL olsun yine yaparız yine kurtarıyor sitcom ülkesi olduk iyice.
Caydırıcılığı olsun diye insanları illegal yollara itecekler farkında değiller. Çakarsın eski telefonun IMEI'sini devam...
bu konuda bundan sonra zam yok ötvden karşılanacak
Kasada para bitince böyle oluyor.
X3 resmen, sonra da enflasyonu dış mihraklar yapıyor, kriz yok ülkemizde, ama ekonomik saldırı altındayız derler! (yersen!!)
Sistemde hala 170 TL gözüküyor
Paralel ihracat tlf fiyatlarida magaza fiyatlarina gelir artik. Yahu ille geciricez diye goz gore gore arayistilar. Halende bunlari farketmeyen bir kesim var. Nasil yasiyorsunuz bu ulkede bi tiyosu hilesi vs varsa Allah askina bizimlede paylasin. Daha az kufur edelim bari.
2 sektör daha patladı.
1 kayıt hakkını satanlar
2 yurt dışı telefon getirip satanlar
Yazık gerçekten ne hallere düştük.
Dua ile hayırlı cumalar.
asıl olay köprüde..
artık dönüşlerdende ücret alınacak...
Neye niyetlensem elimde patlıyor. ABD'den iphone getirelim XS serisi satarız dedik işe bak 500 tl yaptılar :D Ne şans var ama bende...
Başkanlık böyle güzel bir şey işte, kafana göre çak gitsin vatandaşa... Neyse bunlara oy veren bunları başımıza getiren herkese teşekkür ediyoruz.
Dünyanın en teknolojik yıllarında bir ülkeyi teknolojiden bu kadar uzak tutmaya çalışan cahil bırakmaya uğraşan hükümete ve zihniyete denk geldik ya ne diyeyim
benimde bikaç gündür cihazım vardı acele etmedim sabah kalktım haberleri görür görmez kayıt yaptırdım benden de 170 tl aldı umarım sonradan ekstra bişe çıkartmazlar :D
Sonraki adımda yaşanılan şehre göre vergilendirmeyi bekliyorum :)
Kayıt hakkı satanlar patladı, Apple getirenler patladı, android getirenler aynen devam da asıl konu o değil bir nevi insanları imei çakmaya, kanunsuz iş yapmaya teşvik etmiş oldular.
eski telefonları atmayalım o zaman copy paste devam
İmei çakanlarada 5 yıldan 10 yıla hapis gelir
Birazdan o iş de biter
Oy verenlere düşünemedi ama yaşayarak zorla düşünecekler bunun gibi şeyleri
suan bu olaydan haberi olmayan telefon satanlarin fiyatlarina baktim.trden kayitli garantili almak daha mantikli.bence eskidende mantikliydi aradaki farka tr den almak garantili daha mantikli geliyordu bana.
Mesela amerikadan 256 gb iphone 8 plus alsan 849 dolores. Çarp 5.5 ile 4.669 Tl, koy üstüne 170 lira kayıt ücretini. 4.839 tlydi fiyat. Türkiyede aynısı ne kadar dersen 7.999tl Aradaki fark 3000 tlden fazla . Hiç de avantajlı falan değil aslında bizim ülkeden almak. Hatta 500 lira kayıt ücretine rağmen de hala avantajlı değil...
Mesela amerikadan 256 gb 12.9 Ipad pro alsan 1.299 dolores. Çarp 5.5 ile 7.144 tl, koy üstüne 170 lira kayıt ücretini 7.315 tlydi fiyat. Türkiyede aynısı ne kadar dersen 9600 tl. Aradaki fark 2300 tl. Hiç de avantajlı falan değil aslında bizim ülkeden almak. Hatta 500 lira kayıt ücretine rağmen de hala avantajlı değil...
sabah 9,30 da yatırdım parayı 170 tl olarak ancak e devlet üzerinden halen ödeme görünmüyor.Sanırım ben yakalandım :)
ben hep vestel aldığımdan beni ilgilendirmeyor
Zam haberini görünce bende ilk oha dedimde 330₺ daha pahalıya gelcek sadece aldığınız cihaz. Her türlü arada yine büyük fark olcak yurtdışı yine çok daha uyguna gelcek. Önünü kesmek isteseler daha ciddi birşey gelirdi bence :D
Yine tüm fitne fücurlar takip ediyor konuyu,eleştirileri orantılı yapın :D
şurdan tüm sorularına cevap bulabilirsin Official Apple Support
1 yıl garantili olduğunu biliyorum ben.
1 yıl içinde açıkcası 4,839 TL yada 7,315TL bağlamak uzun süre için risk benim için.1 yıl sonra arıza çıkarsa ki cevremde 10 kişiden 2-3 'den çıkardı TR garantili olanlar 1.5 sene geçmişti telefon değişimi yaptı.
ABD'den 7,315TL getirip 1 yıl sonr arızalanın yedek parça parası vermek yada yaptıramamak benim için risk.
Az buz paralar değil eğer 4,839 TL verip 1 yıl sonra bozulduğunda ya yeniden alırım diyen varsa bilemem.
8 plus tr garantili 4200 tl ye sıfır aldım
1 ay sonra dolar uçtu
Telefona kendi çocuğum gibi bakıyorum
Ülkede birşeye sahip olmak büyük mesele