Bugün aracınıza parayı pek düşünmeden kaliteli bir ses sistemi yapmak isteseniz hangi markayı tercih ederdiniz ?
Özellikle 2 markayıda deneyenler varsa süper olur. İyi bir karar vermek istiyorum. Ha bunun dışında asıl olay şunda da derseniz bilmem.
Printable View
Bugün aracınıza parayı pek düşünmeden kaliteli bir ses sistemi yapmak isteseniz hangi markayı tercih ederdiniz ?
Özellikle 2 markayıda deneyenler varsa süper olur. İyi bir karar vermek istiyorum. Ha bunun dışında asıl olay şunda da derseniz bilmem.
Morel ürünleri tercih edebilirsin..
Bütçen ne kadar?
Focal comp + sub , audison anfiler , alpine ana ünite my dream.
aslinda tamamen bütçe ve dinlenilecek müzikle alakali bir durum :)
Alpine ana ünite kullandım ve aşırı derecede iyiydi ses kalitesi...
parayı hiç katmayalım. Direk memnuniyete önem verelim hoca. Yetecek kadar var diyim. arabada buna değecek bir araba olsun.
Şu anda bu yazdığım sistemede sahibim: ses kalitesi yönünde component olarak morel, ampli olarak audison vrx ve ana ünite olarak alpine derim.Focal her nekadar düzgün ayarlanırsa ayarlansın sertdir.Alpine ise en üst serisi hariç softdur.Siz ne tarz müziklerden hoşlanırsınız?
eger dream'se olay ;
pioneer dex p90ana unite + deq90 işlemci
morel supremo 6 + morel picollo tw
zapco 1000.4 ampli
jl audio 13w3 sub
jl audio slash1000.1 sub ampli'de benim hayalim :D
Ha evet audison ve metropol içinde iyi şeyler duyuyorum.. Şura için şunu bura için bunu kullan cümleleri altın değerinde şu an benim için.
Focal'in tizleri metal kulak yorar, alpine üst seviyeler haric piyasada alacabilecegin diger comp takimlari ile cok fark yaratmaz.
Morel soft dome tweeterlar kullanir, ipek gibidir sölemesi ayip :D
Sistem konusunda siz kafanızdakileri buraya açıkca yazınki yardım etmemiz kolaylaşsın :)
bu arada araba olarak hb, izolasyonu, malzeme kalitesi iyi bir araba lazim kaliteli ses isteniyorsa.. gerci izolasyon her kosulda yapilacak ama genede araba cok onemli. almanlar bu konuda iyi, BMW 1 series ya da audio a3 bu iş için iki mükemmel arabadir :)
haldur huldur muzik dinliceksen hepsi olabilir..
evet car audio ile kafayi yemiş iki kişi olarak ben ve hs06 sana onlarda örnek sunabiliriz :D :D
eğer u.s de şunlar var ama onları tr de bulamazsın diyeceğiniz birşey varsa onuda katabilirsiniz. Yani genel olarak isteğim şu müziği hissettirecek tizleri ve basları olan ve her müzik dinlediğimde iyiki yapmışım diyebileceğim bir sistem. Vivaldi yi de dinlerken LP de dinlerken haz almak amaç..
:D :D :D
http://www.sahibinden.com/sahibinden...XQQdisplayitem
Buradan açıkca belli olur kanımca :D
izolasyon için würth düşünüyorum. iyi gibi geldi ....
oncelikle eger kafanda boyle seyler düşünmeye başladıysan, aramıza hoşgeldin..
usadaki cogu seyi tr'de bulabilirsin, hatta morel - zapco vs daha uygun fiyatlarada alabiliyorsun hemen hemen..
ama dogu taraflarda yapabilecegin alisverisler varsa, pioneer p90 ana unite ve dexp90 islemci alarak işe başla..
ne olursa olsun temiz bir kaynak herşeydir..
mp3 dinlemeyi unut, orj. albumler al ya da torrent gibi paylasim programlarindaki loseless yani kayipsiz flac albumleri falan download et :D
ayrıca hs06'nin hxd2 'de ana uniteler içinde ödüller almış gercekten high end bir cihazdir.. buradan başlayabilirsin ;)
İşte işin o kısmında bir çok etken vardır;
1-Sadece componentlerden bas almak isterseniz aracınızın kapılarını ciddi izole etmeniz gerekir.
2-Her tür müziğe ritme uyacak bir component sistemi isterseniz 3 yollu bir sistemi tercih etmelisiniz.Hem canlılık hemde performans açısından önerebilirim.Orta seriden morel elate 6.3 gibi.
3-Kullanacağınız ana ünite ve ampli çok önemlidir.Uyumlu, kaliteli modelleri seçmeniz müzik kalitesi ve ses açısından büyük fark yaratacaktır.
mp3 de anlaşılmaz zaten kalite sanırım. sıkıştırılmış bir data ile pek ilgilenmiyorum. dediğim gibi vivaldi den 4 season u dinlerken beni benden alsın ama radiohead de dinleyeyim can-ı gönlümce.. anladınız işte durumu :)
player olarak usb giriş yada bir komponent bağlantı illa ki olmalı gerekirse harici hdd girer çünkü işin içine en az 1 tb lık falan. sonuçta çalınan parçaların boyutu baya büyük olacak.
hs06 abi tugsay abilik bi durum var Chatin'de dimi :D :D
o da jazz dinlerken album atlayip sagopaya geciyormuş :D :D
Aslinda yapilabilir ama hep daha iyisi olsun hep daha iyisi olsun derken ayirdigin 5.000tl lik bütçe 10'a cikiyor, arabayi degistiriyorsun. bu işin sonu yok yani...
Bütçe belirle bizde sana tavsiyede bulunalim :)
sen ne taktin head unit? 8650 duruyor mu :D
Cenk bırak şu hs06 muhabbetini :D Aynı tuğsay abiyi gördüm sorma :D Sanki o huy bende yok 1 dk önce kazım koyuncu çalıyor 1 dk sonra ceza yetmedi queen yemedi blues :cool:
Bu arada bir yere velkam diyecezde bakalım neresi :D Prelude manyakda şanzuman işi :icon_wack
hayır :)
jazz dinlerken hoppa rap atacak halim yok tabi.. ama her zaman jazz dinlemem yeri gelir bas gerekir yani .
hım bütceyi aslında sonuca göre ayarlayacaktım .. yani soyle diyeyim ucuz birşey olmayacak kesinlikle. a veya en duşuk b+ bir segment olmalı. şimdi tam sistemi oluşturmadan bir bütceden bahsetmekte zor be hoca.
ama iyi bir sistemin gerektirdiği miktar çalışır diyim.
edit: imzamdaki music linkini tıklayın oradaki parçaları gözümü kapatarak(araba duruyorken) dinlemek isterim mesela arabamda..
yanliz chatin, kaza ile bi sistem yaparsan dostum, cdleri kapip geliriz.. ben hüsnü şenlendirici - taksim trio - laço tayfa özelliklede bi harmandali dinlerim ona göre şimdiden söyleyim :D :D :D
dinlediğin müzik tarzı büyük etken bu konuda, denildiği gibi comp larda morel , ana ünite p90.. diye gidiyor. tabi kablolamayı ve enerjiyi sağlıcağımız akü de çok büyük faktör bu işte :)
sonu yok bunun :D
Alpine 9855 - ikinci elleri 500 ytl -- sifiri ???
Morel Elate 6.2 ikinci elleri 500 civari - sifiri 1000+ olmasi lazim
Audison lrx 4.1 4 kanal ampli - sifiri 1500 ytl
Jl Audio 1000/1 mono ampli - sifiri 1700 - 1800?
Jl Audio 13w7 sub - 1500?? 1800??
Kablolar, alt yapı, sigorta, capasitor, işçilik, kutu = sınır yok.. istersen hepsini 1.000 ytlye, istersen sadece kablonun metresini 1000ytlden alabilirsin :D tamamen senin alım gücünle alakalı.
fiyatları değişiklik gösterebilir, ezberimden söyledim hepsini.
bu liste orta-iyi halli bi başlangıç olabilir :D :D :D