arkadaşlar herkese ii forumlar.abimize bi araba almayı düşünüyoruz.ama evo mu yoqsa stı mı bilemiyoruz.ama bizim aklımız evo ya gidiyor.görüntü itibarıyla kendini öne sürüyor...:heyoo:
Printable View
arkadaşlar herkese ii forumlar.abimize bi araba almayı düşünüyoruz.ama evo mu yoqsa stı mı bilemiyoruz.ama bizim aklımız evo ya gidiyor.görüntü itibarıyla kendini öne sürüyor...:heyoo:
Tercih meselesi evo da cok güzel ama bence STi.
EVO bence..
gerek kişisel tercihim olarak gerekse modifiye yelpazesi olarak stı diyorum...
Valla modifiye olarak bakarsan işe sti derim bence.... ama evoda hiç yabana atılcak bi arac deil hangisini alırsa alsın pişman olmaz... :)
bence de sti....
saglamlık daha fazla guc dayanıklılık hepsı evoda parcaları pahalıdır bıraz okadar yenı 2.5 stı lar mok gıbı oldugu ıcın hıc yaklasmayın derım
hıc brı evo6tm bence :D
EVOOOOOOOO!!!!!!!!! evo olsunda 6 7 8 9 FARKETMEZ!!
film serisi gibi 12345678910 :D
Evoların motoru,şanzuman oranları daha iyi bence stock olarak, dış görünüş göreceli ama iç dizayn olarak kesinlikle subaru derim evonun göğüsü falan çok basit duruyor.
Saygılar
valla EVO'da guzel STi'da..en guzeli arabadan hic cakmayan birini getir EVO'MU sti'mı de hangını secerse onu al :D
ehehe..
STI derim bnce dha güzel geliyor bana.
Siyah bir Evo 6 TM olmadığı sürece STI her zaman terciğim:)
evo .
evo 9 görüntü olarak benim daha hoşuma gidiyo ama boxer motorunda başka bi albenisi var.sti olurdu sanırım.
sti .
valla arkadaşlar iç görünüş filan diyoda kendi rahatını okadar düşünseydi yarışçılar sparco koltuk yerine bmw mercedes cıkma koltukları fln alırlardı bence dış görünüş içten önemli içinde sadece koltuk direksiyon fln beden rahat etsin yeter bence EVO 9 ayrıca SEEEEESSSS olarakta EVO9 geç stı yı
selam
evo 9 ile ve 2.0 sti ile ugrasma sansimiz oldu..
cikan sonuc yuronun dedigi gibi...evo 9 un sanzuman orani
sti ya oranla cok daha iyi ozellikle 5 e attiginda net belli oluyor.
ama benim gonlum de sti tarafina agir basiyor :)
saygilar
sami
STI durusu yeter;)
ikisi de olur yaw...neredeyse aynı aletler..ben subaru kullanıyorum ama bir gün evo da kullanabilirim belli olmaz...
ama ark şöyle bi durum var.yeni kasa sti bence hiç hoş deil görüntü açısından.evonun arka tampon ve ve cam üzerindeki çizgiler çok mükemmel
Wrc de T.makinen i tutardım ordan Evo ya karşı sempatim war
Ikisi de normal modellere gore sert araclar. Ama EVO daha sert, daha keskin tepkili ve sirt problemin varsa kisa surede yoruyor.
Bana boxer sesi daha tatli geliyor, EVO'nun sesini begenenlere katilamiyorum. Karakteristik bir sesi yok cunku. Herhangi bir 4 silindir turbo sesi.
Yeni model dersen, 2008 olarak EVO X beklerdim. Yeni STI'den cok daha guzel gorunuyor cunku. Yuruyeni ve motoru hakkinda bir problem olacagini sanmiyorum, ikisi de yillar icinde gelistirilmis ve kanitlanmis receteler kullaniyorlar.
Evo 9 ve STI dediginde, STI'nin surus hissi daha guzel, aktif difransiyelde EVO'da sadece 3 mod var, STI'da AUTO disinda 6 ayri ayar ile arkaya gidecek gucun miktarini ayarlayabiliyorsun.
Stilde Subaru yapboz yapiyor, devamli garip dizaynirlarin islak ruyalarini araclarina uyguluyor, bence iyi yolda degil. EVO her gecen kasada daha yakisikli hale geliyor.
Ama dis gorunusu atip, derisinin altina bakinca STI daha one cikiyor. Yeni 3.0 litrelik motoru da turbolayip STI'lar ise zaten EVO kategorisinden cikip M3 sinifina girecek. (Standart konusuyorum, showroom hali, kimse cikip 7500 beygirlik EVO var, ebemin M8'i 500 yapiyor muhabbetine girmesin lutfen.)
Iki araci da kullanmis, ve tercihini saklamayan biri olarak nacizane fikrim budur...
bende Sti derim hiç düşünmeden marka fanatikligi deil onun altında kalarak sölemedim sesi ve modlamak daha kolay...
"EVO'nun sesini begenenlere katilamiyorum. Karakteristik bir sesi yok cunku. Herhangi bir 4 silindir turbo sesi."
bir daha dinle cok karekteristik ve guzel bir ses var ;) boxer daha guzel ama.
ayrıca ben hher ne kadar tipi hiç hos olmasa da sti derdim 2.5 motor cok daha iyi cunku hacim iyidir. ve diferansiyel olarak da denildigi gibi sti daha ustun ama evo pistte daha stabil.
tercihim evo olurdu bir çok sebebi var hangisi derseniz kesinlikle 6TME olurdu :D hele siyah siyah :D
Omer ses olayi tamamen kisiye bagli oldugu icin sen benim algiladigim sekilde algilamayabilirsin. Benim icin cok ufak nuanslar disinda EVO, Alfa Q4, Delta Integrale ve Cosworth sesi cok benzer. (Bombalama kalkanlari acik...)
Karakteristik olarak saydiklarim, Subaru, Alfa ve Porsche'nin boxer'lari, Lancia S4'un turbo+supercharger'li canavar sesi, envai V8 homurtulari, Wankel viziltisi, VTEC sesi, ITB'li 4banger turevleri, WEBER emis sesi, F1 ve F2 sesleri, ve ....(buraya en favori motorunuzu yazin) sesi...
Yani gozum kapali iken ayird edebilecegim sesler. Yeterince uzun sure kullandiginda, tabii uzerindeki egsoza cok bagli olarak, Q4'mu, Delta Integrale'mi anlayabilirsin, ama "sokaktaki adam" icin ayird etmesi imkansiz olabilir.
Soyledigim, ikinci listedeki sesler birbirinden o kadar farkli ki, egitimsiz dikkatli bir kulak cok kolay ayird edebilir. Benim "karakteristik" tanimim da bunu baz almakta. (bomba kalkanlari kapandi)
Yine basa donerek , ses konusunun subjektif bir konu olmasi; zevkler ve renklerin tartisilamayacagi hatirlatmasi ile sadece beyanimin kendimi bagladigini belirtmek isterim.
ha tabi kriterlerin farklı oldugundan haklısın.
ama evo seslerinde ufak bir fark var ayırt edilebilen. cosworth lerde de var. impreza 4 boxer a gore az tabi ki ;)
ikisinede binerim farketmez:) param yeterse sti yetmezse evo ikisinede yetmezse wrx alırım.
ama biraz farklılıklar var tabi en onemli fark ise parca fiyatları abi dikkatli olun evo ile wrx in orj baskı balatası aynı ikisindende exedy nin oem icin urettigi dandik bir balata cıkıyor subby servisinde 600 lira mitsu servisinde 1.500 lira.
birinin krank ı 2.800 liradigerinin ici dolu blogu krank piston tam takım 5.500 lira.
evonun camurlugu1.000 kusur lira subinin 200 kusur yani mitsu cok pahalı tr de.
bir de suna denk geldik evo nun motoru normal gm opel motoru tarzında yerlestigi icin adamlar sanzımanı mecbur bir tarafa kaydırmıslar onuda arkaya baglamak icin transfer kutusu denilen iki tane 90 derecelik dirsek koymuslar buda sert kalkıslarda ve yanlamalarda yıpranıyor ve ileride degismesi gerekiyor ozellikle araba sıkı modlu ise bunun da fiyatı sıkı durun 14.000 ytl.
aracları degerlendirirken her yonden bakmak lazım bizde karar veremedik bir evo bir wrx aldık. evo wrx den iyidir sti da evo dan iyidir benim kisisel fikrim tabi bu o ayrı.
evo 6 tm diilse en mavisinden sti :D
EVO kardeşim yaw evodan Şaşma Güzel Araba:)
Çok iyi ettin..;)
tesekkur ederim artık yas itibariyle heralde vıdır vıdır surekli tartısmaların icinde yer almak istemiyorum maksadım bildiklerimi paylasmak bilmediklerimi ogrenmek.
Evo 9......