Benim bi arkadaşım Yeni Ford Focus Hb aldı 2009 Model Titanyum paketinde Esp yokmuş onu ayrıca aracına taktırabilirmi ?
Printable View
Benim bi arkadaşım Yeni Ford Focus Hb aldı 2009 Model Titanyum paketinde Esp yokmuş onu ayrıca aracına taktırabilirmi ?
satıp esp'li modelini satın alması daha mantıklı iş olacaktır.Yapılamaz diye bir şey yok.Fakat bazı donanım/ekipmanların sonradan takılabilirliği büyük emek uğraş ve masraf sonucu mümkün olmakta..
bence zor ......
nedendir esp isteği bu kadar acaba yol tutuşu iyidir ford'ların,
antipanitaj olayından mı istiorsunuz?
Ne kadar iyi yol tutarsa tutsun yine çıkar yoldan Esp toplar diye düşünüyoruz
Yanlış bence bu düşünce. araç karakteristiği gayet sağlam ve tatminkar. sınırları zorlayıcı kullanımlarda bile gayet iyi sonuçlar veriyor ford focus. kaldıki espli araç yoldan çıkmayacak savrulmayacak diye bir kaidede yok. Sonradan uygulamalar sağlıklı olur. kaza yapmış ve tamir görmüş araçlardada elektronik ünitelerin tekrardan montajı sağlanabildiği gibi aracınıza esp sistemi uygulanabilir ancak arkadaşında dediği gibi astarı yüzünü geçebilir maliyet olarak.
Yoldan çıkmamak için esp ye güveneceksin zaten yoldan çıkmaya hazırsınız demektir focus ile :)
türkçe anlamı: focusu yoldan çıkarabilirseniz bırakın esp'yi bilimum traction kontrol gelsin yine fayda etmez :P
ESP olmayan araca ESP takmak mümkün..Fakat arkadaşlarında dediği gibi..Onu takana kadar elinizdeki aracı satıp esp'li modeli almak hem daha ucuza gelir,hemde daha az uğraşmış olursunuz..
Ayrıca esp'yi gerçekten küçümsemeyin..Ben 150'yle giderken sağ sol yaptığımda direk gaz kesip yerine oturuyor araba..gerçekten çok faydalı birşey..
Doğru söylüyorsun..O konuda hak veriyorum..Ben ara sıra denerim 1-2 müsait viraja girerken kontra verip savurmayı..bırakıyor en nihayetinde..ama limitleri çok zorlamadan hafif sınırlarda gezersen o zaman gerçekten işe yarıyor..
Yoksa istedikten sonra rayda giden arabayı bile çıkartabilirsin.. :)
focus'un yol tutuşu sandığınız kadar iyi değil, hatta kötü bile diyebilirim, hb'yi bilemem ama sedanda ciddi şekilde ön-arka ağırlık dağılım problemi var ...
ama cidden traction control'e hiç gerek yok, ön takım çok iyi tutunuyor, bide arka öne eşlik edebilse ;)
Ağırlık dağılımı olarak sedan'ın daha iyi olduğuna eminim :) fakat yol tutuşunu bilemem.
İyidem kastım %50,%50 ye daha yakın..
teknik verisini bilemem, kullanıcı olarak söylüyorum; çok deneyiminiz yoksa esp şart, 09 pert tanıdığım var bahsettiğim aynı sebeple ...
her an her saniye tetikte olamaz insan. boşluğuna gelir bişi olur. bekleyenmeyen durumlarda esp hayat kurtarır.
Eskiden abs bile yoktu kazalar daha mı sık oluyordu ? Şöförden öte elektronik henüz icad olmadı 4 tekerliler için :)
ESP hazırlıksız yakalandığınız durumlarda vede yağmur çamur karda işe yarıyo. Onun dışında viraja hızlı gireyim makas atayım koparsa ESP tutsun mantığı kaza önlemez kaza çağırır.
Bosch firmasının esp sistemi ayrıca satılıyor diye biliyorum ...
esp çok önemli bence ayda yılda lazım olur belki ama hayat kurtarır veya maddi hasarı önler;)
eibach 3 cm lik yay vardı yeni focuslara varla yok arası basıyo yol tutuşunu biraz iyleştirir.
Orjinal amortisörler ile ne kadar fayda sağlar 3'lük yay bende gerçekten merak ediyorum? (Tabiiki orj jant ölçülerine sadık kalarak)
Koni standart alınırsa düşürmüyor (1 cm falan fark oluyorki gözle bile anlaşılmyor) Eğer yükseklik ayarı olan kullanılırsa düşürme etkisi olacaktır. Focus ile koni amortisörü bir arada kullanmanın keyfi çok çok farklı yay bile takılmadan inanılmaz iyi yol tutuyor.
esp'ye ihtiyaç olan araç var olmayan araç var....s-max de zaruretken mondeo da teferruat olur esp..keza focus ta da zaruret durumunda olan bir sistem değil şahsi fikrim :)
focus 2.5 kasalarda esp olmayan araçlara sonradan orjinal parçalar ile bire bir esp montajı yapıp ve sağlıklı kullanmak mümkün 3 kalem malzeme ve 1 tanede esp tuşu lazım ortalama hurdacilardan toplarsanız malzemeleri 2 ila 3 bin tl arası rakam oynuyor birde montajı yapıp pc den aktif edicek bir usta bulmanız lazım yapılır çokta güzel olur.
11 yıllık hort. Helal olsun :)