***** kış geldi çogumuzun ortak sorunu camların buğu yapması...
Bunun önüne geçecek herhangi bi ürün ya da kolay bi yöntem var mıdır?
Printable View
***** kış geldi çogumuzun ortak sorunu camların buğu yapması...
Bunun önüne geçecek herhangi bi ürün ya da kolay bi yöntem var mıdır?
Sabunlu bez ısını cozer.Bezi nemlendir hacı şakiri beze sürttür güzelcene sonra samları onunla sis iş çözüldü..
Sabunlu bez , beyaz sirke'li bez ev yapımı önerilenler ve işe yarıyanlar kullananlar tarafından söyleneni.
Hazır ürünlerden " şu marka çok iyi " deneni görmedim daha
biraz bulanık oluyor ama sıvı sabun ıslak bez cama uygula bitsin bugu.
cam donmasını önlemek için ise yarım elma gönül alma yapıyoruz. ortadan ikiye böldügümüz elmayı ön camın ve farların her yerine sürelim buz işide tamadır.
kalan elmanın yarısını ziyan etmeyin afiyet olsun :)
Sogalasın denerim en kısa zamanda..
prfüm sıkabilirsin buğuyu oda engeller güzelde kokar ;)
Sıvı el sabunu :)
Peki hazır ürünlerden kullanan var mı? Tavsiye edecegi bi marka olan..
ben carpex kullanıyorum 2 hafta kadar etkili oluyor tamamıyla çözmesede bugu yapma süresini uzatıyor.bitti sayılır.
sonax öneriyorlar birde sonax deniyecem.
bende elmayı kesip sürüyorum yıllardır :D kurudukdan sonra nemli bezle siliyorum uzunca bi süre bugu yapmıyor askerde komutandan görmüştüm :D
arka cam rezistansım çalışmıo
mecbur bugu önleyici bi sistem lazım :D
klımada sokuk bnde yazın su mınıbuscu mınık wantılatorlerınden alım dıordum 2 tane..:hahaha::hahaha:ama ıdare edıordu sunroof falan.. sımdı bıde kıs geldı bakalım nası bı cozum yolu bulcaz..:D
Ön cama işeyin, buğu kalmaz.
kanka ben olsam almam
tabı kalıtelı urunlerı bılmem ama kalıtesızz markasız urun kullanan 2 musterım gelmıstı camlarında benek benek lekeler kalmıstı anası aglamıstı camlarının...
valla ben anlamadım olabilir .. sonax ın şişeyi boca ettim direk ı ıh hemen geçiyor.. vay efendim gidiyorum oto aksesuarcısına direk parasını geç bana kaliteli ve iş gören ne varsa onu ver diyorum ki kocaman aksesuar. abi bu iyi diyor.. o da yalan..
elmaysa koy sepete.. :)
Elma yöntemini en kısa zamanda deniyeyim :icon_tup: carpex alıp deneme gafletinde bulundum yalan dolan resmen hiç bir halta yaramadı. Öneri için teşekkürler
Elma buzlu cama sürüldügünde direk cözer de, bugu icin icerden elma sürmem arabaya :)
Öncam filmini mundar etmeyelim :)
moruk buğu çözmede elma kesinlikle işe yarıyor yıllar önce taksici bi abimden öğrendim :D ve defalarcada kullandım :D bu arada sabunlu bezde işini görür
yıkamacılık zamanımdan kalma bir yöntem, arkadaşlar anlatmışlar ama ben biraz daha detaylı yapardım.
ısı tabancası ya da yüksek watt da fön makinesi ile havlu iyice ısıtılır, sonra sıcak havluya kuru sabun yedirilir.
camlar kuru iken bunla silinir, o kadar ;)
Bende carpex var,2 haftadır gayet iyi gidiyor.Hatta en alt ve köşelere çok girmemiştim silerken,oralar buğu oluyor görmem gereken yerler olmuyor :)
elma spec:D
komik olacak ama elmanın cinsi önemlimi :D
amasya elması olmalı :)
Harbiden Kırmızı mı, Sarı mı, yeşil mi ?
Bende sirke duymuştum...
şimdi camın dışına buz tutmadan öncemi sürüyoruz bu elmayı, yoksa buz tuttuktan sonra çözülmesi içinmi sürücez :)?
onceden suruyorsun bugu falan yapmıyor cok eskı bı taktık aslında cogu kımsede bılır ozellıkle tıcarıcıler...
karıştırılan nokta şu sanırım, dıştan buz için de sürenler var elmayı, içten buğu için de :)
elimizde makul ve ekonomik çözümler varken hazır ürünlere para vermeyi doğru bulmuyorum
sirke denemeyin cam kaloriferin sıcaklığı ile ısınınca fena kokuyor. elma işe yarıyor..