Bu gün haberlerde dinledim radyoda.Köprü ve otobanların da 3 aya kadar satışa çıkacağından bahsediyolardı.Birden aklıma geldi de.Madem pistleri kapattılar, bizde para toplayıp bi kaç km otoban alalım. Draglar flan orda yaparız :P
Ne dersiniz :)
Printable View
Bu gün haberlerde dinledim radyoda.Köprü ve otobanların da 3 aya kadar satışa çıkacağından bahsediyolardı.Birden aklıma geldi de.Madem pistleri kapattılar, bizde para toplayıp bi kaç km otoban alalım. Draglar flan orda yaparız :P
Ne dersiniz :)
bu ülke kendi vatandaşına çöp satmaz.
Amerikan kimliği ile gel bedavaya alırsın
biraz toplanalım da otobana girelim :D 2 hisse bizde var..
enkayı alalım sapaktan itibaren.
çok iyi olur murat valla...
hatta ortaya gişe koyarız. yolunmaya alışık halkımızı azcıkta biz yolarız...
yakında altımızdaki arabalarıda satıcaklar
balçova narlidere arasınıda birileri alsın ufak bi roll gişesi koyar paraya para demez :D
:mad:Bu kadar kisiyiz,maliyetlerini dusunuyorum,hesap yapiyorum......para toplasak 1 km'sini bile zor aliriz....Dusunuyorum ve kahroluyorum.....
bende çok merak ediyorum bundan sonra ne satacaklar.
yaw ülkede satılmadık bi donumuz kaldı vallahi. böyle giderse onuda satacaklar :)
Yani bundan sonra " Babanın yolumu ulan " diyemiyecez önümüzde ki araca, öyle gözüküyor
sata sata bir yollarımız birde köprülerimiz kalmıştı. ülkemizide satacak bunlar böyle giderse
karış karış satılıyor bu ülke sessiz kalmamalıyız.
Ne diyecem bilmiyorum ama adamlara yollarıda satıyoruz 2 ün sonra bu yol bizim kullanamazsınız derseler? düşünsenize istanbul ankara yolunu kapatıyorlar :S
ve son satilacak seye geldiler daha bisey kalmadi zaten ki anlamioyrm para basan otoban ve kopruleri neden satiolar
en basit örneği belki her gün çoğumuz geçiyordur Jhon F Kenndy caddesinden aşşagı dogru inerken iş bankasından sag donup Atatürk bulvarına çıkan yenı yapılan üst geçitin baglandıgı ara yol KİRALIK Devlet oraya her ay kira ödüyor Yolun sahibi Avusturya Büyükelciliği...
kopruyu satmak ne kadar akıl karıdır anlamış degılım gunde kaç bın araç geçiyor resmen darphane gibi para basıyor
Ama iste aslinda yillar once,kkopru parasini amorti ettikten sonra ucretsiz olcakti:D 5kopru belki 10 kopru parasi kazanilmistir sonrasinda..ama halen ucretli..satildiktan sonra dahada pahalilasir.. welcome to(san fransisko) kirmizi bi koprufln olur heralde...vs.vs.v.s sacmaliklar..
yaw niye bu kadar tepki verdiniz :)
Almanya'da devlete ait hiçbir kuruluş, hiçbir mal mülk yoktur.
Bu tarz firma diyeyim artık :D satıyorki toplu bir para alıyor + bundan sonra cayır cayır vergi alacak. Tabi bu bize daha pahalı köprü ve otoban demek, ama devlet için iyi birşey.
Devleti satmak ile alakası yok, hemen siyasete çevirmeyin bence ;)
Kimse devleti satiyo demedi ki ztn..KAldi ki orasi almanya,burasi turkiye.o zmn tum ulkeler ayni olsun hicbifarki olmasin,isim misimde olmasin,kiyaslama yapilamaz ki.. vergi vsvs yaparsinda yok almanyada baskasina ait vs diyosun eyv.. ama deidim gibi almanya orasi beni suan turkiye ilgilendirir.almanya fransa,kirgizistan,vs degil yani..
Ulaşımın ve iletişimin yabancıların elinde olması ne kadar doğru birşey peki?
Düşün ki olası bir savaş durumunda bütün telekomunikasyon ağın yabancıların elinde , yollar falan herşey satılmış yabancıların elinde.
Neye göre değişcek şimdi?
haha.. yakında koloni halinde bizide satarlar :D
zaten ben burası Almanya demedim ;)
Neden o örneği verdim acaba,zahmet edip düşünseydin kalkınmış ülkeleri örnek vermek istediğimi anlardın.
yazdığın mesajda hiçbir cvp göremedim ben :beuj: boş boş konuşmuşsun.
Önemli olan Türkiye'nin menfaatleri mi ? evet öle. Diğer firmaları özelleştirdilerde ne oldu ? Devletin üstünden bir ton yük kalktı. Örnek veriyorum Telekom'u sattı devlet sonra ne oldu. Çalışanlara gereksiz gereksiz yüksek maaş veriyordu devlet artık veriyor mu vermiyor ? Peki gelirden vergi alıyormuydu (halktan bahsetmiyorum, şirketin kendi gelirinden bahsediyorum) almıyordu. Şu anda ne yaptı hem yüksek maaş vermekten kurtuldu, hemde telekoma giren her paradan vergi almaya başladı. Sence devlet kar mı etti zarar mı etti ?
Örnek veriyorum ben şu anda iş arıyorum. Devlette çalışırsam daha rahat olacağımı söylüoylar. Nie çünkü milletimiz alışmış devletin malını hor kullanmaya. Dökülen kalıyor, kırılan kalıyor. Bir kurum özelleştikten sonra bak bakalım hor kullanabiliyorlar mı ? yemez !!!
Bu arada bak bakalım devletimizi satarlar diyen var mı, yok mu ;)
Bundan sonra konunun tamamnı okuyup, cevap verirsen sevinirim.
Ya tamam orası öyledir belki ama benim yazdığım mesajda daha vahim olan kısım telekominikasyon.
Telekom yabancıların elinde , yani yarın öbür gün bütün iletişim ağımızın kaderi böyle kırmızı kımıl kımıl yanan "cancel" tuşunun ucunda bağlı o zaman :D
Özelleşen devletlerde demokrasi çok daha iyi işler,hizmetler herzaman daha iyi verilir.
Bugün köprü ve otoban ihalesini alan adam ne yapacak? deli gibi para kazanacak ve otomatik olarak işini büyütme peşinde koşacak.
Daha büyük yollar,daha kaliteli asfalt,daha prof.viyadükler vs
özelleşen şirketlere ve kurumlara bir göz atın hepsi daha iyi hizmet verirler,belki fiyatlarda artış olur buda çok normaldir ama kalite artar mutlaka.
Bu konuda kimseye açıklama yapma mecburiyetinde değilim ama söylemek istiyorum;hükümet yanlısı falan değilim
Alıntı:
Önemli olan Türkiye'nin menfaatleri mi ? evet öle. Diğer firmaları özelleştirdilerde ne oldu ? Devletin üstünden bir ton yük kalktı. Örnek veriyorum Telekom'u sattı devlet sonra ne oldu. Çalışanlara gereksiz gereksiz yüksek maaş veriyordu devlet artık veriyor mu vermiyor ? Peki gelirden vergi alıyormuydu (halktan bahsetmiyorum, şirketin kendi gelirinden bahsediyorum) almıyordu. Şu anda ne yaptı hem yüksek maaş vermekten kurtuldu, hemde telekoma giren her paradan vergi almaya başladı. Sence devlet kar mı etti zarar mı etti ?
peki telekomun kazandığu para nereye gdiyordu? devlete değilmi? kazanılan para,
maaşlar ve bahsettiğin kasaya giren paranın vergi ornından dahamı az?yoksa binlerce kat dahamı fazla?
devletin telekoma giren paranın tamamını bırakıp bir miktarını vergi olarak almasımı kar?
türk telekomu alan aptalmı? kazanılan para vergiyi ve maaşları karşılamadığı halde aldı ve çalıştırıyor? zararına yani?
bence zarar etti :)
yok eğer böyle değilse senin örneğine göre o zaman bizim devlet salak idi işletemedi.
ayrıca telekomun satıldığı rakamın da nekadar komik olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım?