shell in 100 oktanı vti da deniyen varmı verim alan yada başka araçta...
Printable View
shell in 100 oktanı vti da deniyen varmı verim alan yada başka araçta...
konu açılmışken vti larda ne benzin kullanıyorsunuz ben 95 kullanıyorum 98 uzun yolda performansını gösteriyormuş
ben denicem ama araba sökük :D ama shell se kesin 100 oktandır
ben bugün aldım 100 oktan arabaya ama yerler yaştı fazla kasmadım ama avans vuruyodu araba biraz azaldı o gzl oldu bence
100 oktanmı hm deneyelm
evet belyer deneyenleri bekliyoruz darısı başımızıa pompa fiatı nedir peki?
RON 100 mu, MON 100 mu bu oktan degeri?
Alıntı:
Manimillion Nickli Üyeden Alıntı
valla yeni bi terim daha duydum nedemek bu kardeş ron mon
he valla bende bilmiın)
Alıntı:
KSK-VTEC Nickli Üyeden Alıntı
oktan hesaplama formulu amerıkada farklı tr de farklı ;)
2.91ytl fiyatı
ben aldım bugün walla.... gayet güzel:D
Alıntı:
VteC_MaNiaC Nickli Üyeden Alıntı
neyi güzel geldi acaba gidişi degiştimi:p
turbo havası katıomuş bol oktan :P
ya bp mi ne yazın 101 oktan getirmişti o ne oldu ?!?
Valla benzinin kalitesinden emin olsam çekicem avansı yukarı ama güvenilmiyoki be kardeşim.
sanki biraz farkettirdi ... kalkarken felan biraz serileşti gibi ama bilmiorum ... belki 40 ytl yi verince psikolojik olmuştur :DAlıntı:
EROLL Nickli Üyeden Alıntı
95 oktan 2,55 100 oktan 2,90 dı galiba aradaki 0,35ytl 40lt benzin alınca baya bi rakama tekabul ediyor arabanızın sıkıstırması deli gibi yuksek degilse ne bilim turbo falan degilse aradaki farka degmez bence.
Alıntı:
Gökhan Nickli Üyeden Alıntı
+106 BOLESİNE yüksek oktanlı benzin kullanıcaksak aracımızın da yüksek sıkıştırmalı olması yada aşırı besleme olması koydugumuz benzindeki verimi daha iyi gösterecektir .. :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool:
evet reklamlarda gördüm bende umarım yalan olmaz....
zam geldı yıne benzıne =)
babam en sonunda bi benzinlik açıcak bana ztn ahahahahaha geçen diyoki bizim şirketin benzin giderleri arttı anıl nie acaba ahahahahahahahaah
olm senn arkanda bı pompayla gezmen lazm anca oo paklar senı
abartma abartma cnm olcak o kadar her güzel şeyin bi sonunda var biliyosun :):)
heheh yüzde kaç zam ?
bende aldım benim üçyüzyediye bi *** fark etmedi 1000 oktan çıkarsa belki eder :)
ehuehuehue :)
Alıntı:
C.E.M Nickli Üyeden Alıntı
evet bana kattı:D :D :D :D
üst devirler daha bi canlandı gibi =)
bende aldım enjektörüm kırıldı :)
şaka bi yana onla alakalı olmasada böyle çok az rastlanacak bişeyin benzin aldıktan sonra gazlarken olması denk geldi heralde:)
Beyler bende bunu Türkiye'nin en büyük petrol şirketlerinden birinin ortaklarından birinden duydum Türkiye'de euro diesel biodiesel 98 oktan satan istasyon yok.Hepsi pompaların içini normallerle doldurup satıyorlar.Hatta geçenlerde Adana'da bir istasyon televizyona çıktı bundan dolayı bir kanalda gece yayınlanan bir programda.eurodiesel diye normali satıyordu suç üstü yakalandı.Düşünün adam 03 model M3üne bile 95oktan alıyordu...
ya yok 100 oktan aldım, üstüne katkı koydum 110 oktan oldu falan filan.. arkadaslar yapmayın bunları ya.. yazık olur aracınıza.. hem aracınıza hem de paranıza yazık olur..
Tr'yi 3. dünya ülkesi olarak görüyorlar we ona göre 3. dünya ülkesi şartlarına uyabilecek araçlar gönderiyolar.. gidip 95 oktana göre ayarlanmış bi arabaya 100-110 oktan koymamak lazım.. enayilik olur..
ha sıfır aldığın gibi 100 oktan başlarsın, bi daha hiç değiştirmeden 100 oktan dewam edersin.. o zaman eywallah.. ama bi gün 95, bi gün 100 oktan yapmak gayet gereksiz olur bence . . .
ben 100 oktanı denedim hem OPET'in hem de Shell'in ...2003 c - 180 Komp ve 2004 c-180 Komp'ta fakat sabahları motor sogukken calıstırdıgımda tekleme yaparak calıstı bi ara STOP etmeye yakın hareketler yaptı her ikiside... Servis ile gorustum tekrar eski 95 oktanı kullanmamı tavsiye ettiler ;-)))) Kullandıgım sure icerisinde bana arabalar daha atak gibi geldi!!! evet arkadaslar durumlar boyle işte
canlı örneğini de böylelikle görmüş olduk ;) . . .
araç 95 e göre yapılmışsa we 95 kullanılmışsa öle dewam edilmeli bence..
diğer türlüsü yarardan çok zarar getirir...
ayrıca 95 oktanda egzos sesi, 98 oktana göre daha iyi çıkar (iyi derken daha fazla yani.. ama öle abartı fazla diil tabi) ;) denedim, biliyorum . . .
shell ve ya opet gıbı markalar 100 ya da 98 dıe 95 satamazlar. onlar buyuk fırma oldukları ıcın ole bırseyı goze alamazlar. yanlız arkadaslar SHELL den benzın alırken SHELL select olmasına dıkkat edelım. SELECT magazalı olan SHELL ler yakıt ların toplandıgı ana ıstasyonlar. dıer shell lerın ıse baska yakıt fırmalarından yakıt aldıklarını gordum. ama select lerde ole bırsey soz konusu deıl. cunku ana ıstasyon oldukları ıcın hep shell aracları benzın ındırıolar. ve burda kı benzın dıer shell lere dagıtılıo. ama ben mesela bı semt te ısmını vermıyım sehell ıstasyonunda baska bır fırmanın benzın ve mazot bosalttıgına sahıt oldum ve sıkayetımı yptım. o yzden genelde ANADOLU YAKASI : BOSTANCI E-5 SHELL SELECT ve SELAMİÇEŞME SHELL SELECT. AVRUPA YAKASI : MERTER SHELL SELECT i kullanıorum. ve hepsınden memnunum.
opet in de benzinin cok ıı oldugunu soledıler ama shell kullandıgım ıcın shell ı bırakıp opet e gecmedım.
tavsiye ediyorum
1 ay önce evo ya ankarada aldım çok fark etti üst bandı güçlendiriyor ve avansı azaltıyor adanaya gelmesini dört gözle bekliyoruz yani şu an bizim takım 10 kişi :)
shell 100 oktan gayet başarılı avans azalıyo vuruntu olmuyo baya farkediyo
Depoda sadece 100 oktan olursa fark ediyor özellikle son süratlerde.Tavsiye ederim.
min 98/95 ya da min 95/91 dedigi icin genelde 100 oktan benzini 98 e ayarli makinada kullanilmasinda zarar oldugunu dusunmuyorum...markalar araclari ureteriken genelde min. oktan degerlerini verirler. yani arac esas olarak 98 oktan icin uretilmisse zor durumlarda da idare etmesi -her zaman degil- bir alt oktan degeri de verilir...Min degerlerden bahsedildigi icin 100 oktan faydasi olur bence....