en pratik kolay ve problemsiz nasıl sökerim...ısıtmak filan gerekirmi yoksa direk kazıyayımmı ..??
Printable View
en pratik kolay ve problemsiz nasıl sökerim...ısıtmak filan gerekirmi yoksa direk kazıyayımmı ..??
bende gecen gun söktum comboda falcata bıcagı ıle basta asagı kadar bellı aralıklarda kestım sonra ucunu hahıf kaldırarak cektım geldı. yapıskanı kalıyor onuda sabunlu suyla fıs fıs yaptım jiletle kazıdım sorunsuz. dikkat etmen bölge sabunlu su camdan asagıya dogru kayıp gıtmesın pecete yada bez sıkıstır. alt tarafa. kolay gelsın.
fön makinasıyla ısıtın ucundan açarak yavaş yavaş çekil sorunsuz gelir bazı yerlerde siyah lekeler kalabilir onuda çama deterjanlı su sürüp tıraş bıçağıyla rahatça o lekelerden kurtulabilirsiniz
bu arada arka camda film var ise resistanslara zararverme riskiniz var belirteyim
Filmi sökmek çok kolay jileti camın üzerinden tak filmi azcık kaldır cart cart çek ama yapışkanı kalıyor oda öyle kazımakla olmaz camın heryeri çizilir.. Bir sıvı var sıkıp jiletle temizlemen gerek ama oda işçilik istiyor dikkatsizlikte cam çiziliyor... Arka resisdanslar çok zor iş heleki jilet sürülmüyor oraya resisdans bozulmasın dıye... Ben söktürürken bir yere sordum 100-150 lira arasına sökerim dedi mahalle arası bır yer dedım ne dıyosun arkadaş.. Sonra filmleri yaptırdıgım Ahmet abıye gittim LLumar ücretin ü sünü istemeden bı ton işinin arasında temızledı 2 saatte verdı arabamı
Ucundan kaldır sök izler kalıcaktır onlarıda selülözik tinerle silersin;)
benzinle çıkmazmı?
Arkadaşlarında dediği gibi arka camı bencede sökerken dikkat et. Isıtmanı tavsiye ederim. Ben muayeneye giderken yolda sökeyim dedim bi çektim.. Artık arka resistanslarım yok :( Kışın çok zorluk çekiorum camı değitiricem en kısa zamanda.
Isıtırsan yapışkanıda kalmadna çıkartırsın.
Onun dışında ısıtmazsan bi ucunu sök tek parça halinde çıkartmaya çalış daha az yapışkan kalıyor gerli kalanı cam sil ve jilet kullanırsan verim alırsın :)
hımm düşündüğüm kadar basit olmıycak sanırım...:(
basit değil kolayda değil ikisi arasında bişey sadece bilen biri yaparsa bence en doğrusu o ...
birde sanırım kaliteli film le kalitesiz film olayında baya bir fark var sokulme konusunda ...
Kaliteli film söküldüğünde kalitesiz kadar uğraştırmıyor ...
kendinde sökersin ama camların ne halde olur cizik vb. bilinmez o nedenle filmle ilk cebelleşmense bence kaliteli bilindik birinin işciliğine başvurman en doğrusu ...
Buğra demese aklıma gelmeyecekti benim filmerlim yapılalı 3 ay olmuştu 1 hafta önce söktüm :)
resistansta en aşada 1 tane fire verdim :D
ama diğerleri çapraz çektiğim için sıkıntı olmadı sakin kafa lazım o esnada :)
Antalya'ya gel söylicem yollarda soylıcem saatlerde 1-2 tur at polis amcalar beleşe süper söküyo :hahaha:
Edit: Tecrube ile sabittir işçilikleri 10 numara :D
Eğer durumun imkanın var ise 50 veya 100 ne istiyorlarsa işi bilene söktür..çünkü kendin sökersen camlarda kalan yapışkanı çıkarmak kolay iş değil selulozik tiner sürsen 2-3 gün kokusu çıkmıyor camlarda 4-5 gün kendine gelmiyor :) en tehlikeli bölge arka cam filmini sökmede:confused: bence gereği yok arka camda ki film kalabilir çokta sırıtmıyor..:beuj:
öle tabi Erelim doru dedin :D
Ama uğraşa değecek bişi olması lazım bence ...
10 saat harcayıp sakata gelmektense en mantıklısı 3 saatte işi bilene gitmek bence ...
Sonuçta ilkdefa yapıosan hata olur mutlaka :D
Yada sen zaman ayır arkadaşa destek ol bence gelsin beraber yapın en temizi bu olur ...
Bende sökmeyi düşünüyorum
ilk ön camı kendim sökmeye çalışcam baktım beceremiyorum 100 liraya elveda diycez :D
abi açıkcası 5 lirada versem zoruma gidiyo dünyanın parası ziebart filmi söktürmek için bide para veriyoruz üstüne..Bu tüv türkü Allah nası biliyosa öyle yapsın ford otosan çingene kamyoneti geçiyor egzozundan nefes alamadığımız halde biz çiçek gibi arabayla geçemiyoruz
valla bu iş masraflı iş otomobil modifiye etmek ve o şekilde kullanmak dünyanın her yerinde pahalı iş ...
ülkemizdeki tek sıkıntı ise kazancın az olması ... o nedenle tereddüt yaşıyoruz birçok konuda kendimizmi yapsak diye ....
Adam gibi hak edilen kazanılsa Caanım ülkemde ozaman herşey harkulade olucak ama ne yazıkki anlayış farklııı görüş farklıııı ...
bostanci sanayide sag sol kapi camlari haric en on cam dahil 70 liraya sokturdum ben..tertemiz sorunsuz..
Kendiniz yapmayacaksanı zaten cam filmini söktürmek için sanayide adam akıllı bir camcıya gitmek bence yeterli.
Ziebart,sonax falan gitmeye gerek yok bence.
fönle ısıtarak sökebilirsin...Ben 6 yıl önce ısıtarak rezistansa hasar vermeden sökmüştüm.tabi arka camda biraz daha dikkatli olman gerekli.lekeleri de deterjanlı ve sıcak suyla silmiştim.
vay anasını yaa..ne cam filmiymiş..:D
sökücem muayeneya gitcem..ama daha sonra tekrar yaptırmıycam ..
zaten nedense film olayı artık hoşuma gitmiyor..:rolleyes:
Filmle geçen bir dolu araç var muayneden neden söküyorsunuzki ?
ben daha dün söktüm :) bir abimin aracından 5 yıllık temiz vardı filmler ve acayip kalitesizdi jiletle bir X yaptım üstüne sonra başladım operasyona araba 106 quick ti arka camları alyanla cıkarttık rahat oldu en arka camı da o kadar zorlanmadık diger camlarda kolaydı bence daha sonra sıcak suyla ve deterjanla silersen olay kolayca çözümlenir ;)
En son buharlı su makinesiyle söktük su buharı yumuşatıyor yapışkan bırakmadan söktük üstünede NXT cila sürdük bütün camlara pırıl pırıl oldu şiddetle tavsiye edilir.
bende taze ceza yedim filmden sökmek ve sökmemek arasında gidip geliyorum...
kaynamıs su ve bez ile camı ısıtıp rahatca yapıskan kalmadan sokebılırsınız camı yeterınce ısıttıktan sonra sokme işlemınızde fayda war cook kolay bır yontemdır..
tuv turk hafif kusurlu olarak geciriodu.
artik gecirmio mu :S
cam filminin kalitesine göre değişiyo sökmek.. arkadaşımın cam filmlerini ben söktüm. ucundan kaldrıp yavaş yavaş küçük küçük söküyosun.. bazı yerler cırt diye birden geliyo ama derdetme.aynı şeklde sökmeye devam et. jilet hiç kullanma bence. o camda kalan yapışkan izlerini de bi pamuğun ucuna tiner sür sil. para verme kimseye söktürmek için. bir camında dene nasıl kolay olduğunu görürsün. ama arka camda çok daha dkkatli ol. rezistansı da kaldırma.:)
sanıyorum arka camdaki filme karışmıyorlar arkadaşımın arabasını vizeye götrrken simsiyah filmleri söktrdm arka bozuluyor dediler elletmedim filmle ilgili bi sıkıntı yaşamadım
ewet sanırım doğru. arkaya hiç dokunma en iyisimi. :D