Ptesi bir problem çıkmazsa lastikleri alacağım.
Toyo üzerinde karar kıldım fakat modeline karar veremedim
Proxes 4 veya T1R'den hangisini seçmeliyim??
(195/45/16)
Teşekkürler
Printable View
Ptesi bir problem çıkmazsa lastikleri alacağım.
Toyo üzerinde karar kıldım fakat modeline karar veremedim
Proxes 4 veya T1R'den hangisini seçmeliyim??
(195/45/16)
Teşekkürler
proxes 4 alırsan hayatının hatasını yaparsın. t1r eh işte 1sene çok iyi sonra sertleşiyor. benim tavsiyem hankook evo v12 al rahatına bak. yazdığım bütün lastikleri kullandım...
Fark ne açıkçası bilmiyorum.Ancak 2 arkadaşım takım aldı.İkiside T1R dan yana kullandı seçimini.
proxes4 te yi bir lastiktir t1r'de.o fiyat aralığında lastik düşünüyorsan başka marka alma zaten.toyo'nun cadde performansı iyidir.ucuz olmasının tek sebebi pahalı rakiplerinin milyon dolarlık reklam bütçeleri olmasına rağmen toyo'nun benim reklamımı müşterim yapsın mantığı ile hareket edip,reklam maliyetini ürün üzerine en minimum şekilde koyan firmadır.
bulabilirsen r1r al ama yok tr de bulamadım ben
v12 evo t1r dan daha iyidir
T1R Derim.
Cihan Çizmeci, Kendi Araçlarında Kullandığı Lastik.
Bizde Az Çok Test Etme Fırsatı Bulduk.
Çok Olumlu İzlenimler Aldım.
Yol Sesi Vermiyor, Yol Tutuşu Çok İyi, Frenaj ve Patinaj Süreleri Kısa, Ne Çok Sert Ne Yumuşak Bir Lastik.
t1r avrupadaki testlerde kuruda kumhodan kötü ıslakta ztn kumho en altta olduğu için kumhonun üstünde ama ginede altlarda oluyor kulaktan dolma bilgilerle lastik alınmaz lastik testleri vardır lastiğin sertliği ve performans seviyesi vardır
lütfen yanlış yönlendirmeyelim
Teşekkürler.
Yarın bakacağım duruma göre
Proxes'i eledim; Ya T1R yada ku31 bakacağım..
Bu bizim 2. aracımız, az biniliyor.
Fazla para harcamak istemediğim için bu lastiklere bakıyorum.
Diğer aracımıza daha iyi lastik alacağız.
ben şu test olaylarınıda anlayamıyorum, bi dünya lastik kullandım fiyat performans olayını en iyi t1r da aldım. herkes ku31 derken 2 sinide denedim aradaki fark bayağı hissedilirdi. t1r o paralara alınabilcek en güzel lastiklerden. ama 2009 yılında üretimi bitti yani 2010 da çıkmadı sıfır alacaksanız üretim tarihine dikkat edin. lastiktürk diye bir site ve yer var yerleri çamlıca taraflarında googledan arayarak bulabilirsiniz...
model bazında konuşmak lazım hepsinin çok güzel modelleri var ama tr ye gelmiyor ne yazıkki adamlar olan lastikleri sattıkları için getirmiyorlar
bzm kullanmaız la lastik testlerinde adamların onu söküp onu kullanması g meterlarla drift box tarzı gps destekli aletlerle zaman ve metrelere karşı test edip ölçmeleri en net sonucu verir
bana t1r iyi al diyen çok oldu ama nedense testlerde iyi değil
tekrar diyorum yanlış yönlendirme yapmayalım
o testleri senelerdir takip ederim cok nadir gercekçi oluyor ama biz tecrübe ederek
test ettik hepsini cıkar olmadan fiyat kullanım olarak tavsiye ediyoruz:)
fiyatıda işin içine katarsak t1r bayağı iyi oluyor gibi duruyor
Teşekkürler
ben alacağım dedim ama kesin bir fiyat bilmiyorum T1R için :)
Nedir fiyatları?
15'' ler 95-115 lira arası
Eyvallah
195/45/16 alacağım ben
onlarda olsa olsa 150 olur galiba
Lastik testlerine göre lastik almam diyordum. Ama bir kere yaptım o hatayı. Ama tekrar o hatayı yapmıycam. Adrenalin aldım. Tonla para verdim. Millet öve öve bitiremiyor lastiği. Yok sen ısıtamıyorsun yok bilmem ne oluyor. Lastiği ben ısıtamıyorsam Istanbul da bu kadar gün içi kilometre yaparak ve benim sürüş şartlarımda ne zaman ısınacak bilmiyorum. Lastik çok uzun ömürlüymüş müş. Toyo gibi 1 senede bitmiyormuş. Hani nerde lastik hiçbir varlık gösteremeden bitti tükendi. Şimdi tekrar gidip T1R alıcam. Biterse gene gidip alıcam. Ama ben artık yaz ve kış lastiğini ayıracam. T1R kış. Kısmetesede R888 yaz kullanıcam.
bence kullanan arkadaşların fikirleri ile hareket et net teki ortalama ölçümlere bakma.. Drag ta Toyo harika bende almayı düşünüyorum
KU 31 de kullandım T1R da CF1 de kullandım :) Toyo benden sorulur :D
T1R ısındıkça çok dhaa güzel tutar soğukken biraz kötüdürki ısınması an meselesi bi lastik agyet yumuşaktır diğer lastiklere göre biraz çabuk biter ama kesinlikle hakkını verir paranızın çok sessiz bir lastik bence.
Eğer ıslaktada perf. istiyorsan kurudada fena olmasın diyorsan CF1 derim ıslağı gayet güzel bi lastik bence hatta baya bi üstün derim ben çok memnundum ama yazın sıcak asfaltta biraz fazla patinaja sebep olur ama yinede tutar lastik yanlız kesinlikle su perf.dan çok memnundum.
KU31'e gelince T1R dan 2 kat daha sesli bir lastik ve T1R kadarda tutmuyor ama öyle uzun uzadıya kötülenicek gibi değil.
T1R dan gayet memnundum Kumho alıcağıma kesinlikle düşünmeden alırım.
T1R'ı körfez pistindede çok kullandık gayet memnunduk ordada :icon_tup:
16"'te T1R fiyat 140 150 tl arası teki için.
16"te CF1 fiyatı 115 125 tl arası teki için :icon_tup:
Fiyat ve performansı birbiriyle ölçülendirirsek T1R lastikler arasında alabileceğinizin en iyilerinden :icon_tup:
Yazdıklarımın hepsi deneyimle sabittir :icon_tup:
http://www.toyoabdulkadirozcan.com/u...stesi/toyo.htm buraya göre fiyatlar 200-250 liracivarına çımış gibi duruyor. ben zam mı geldi acaba dedim?
toyo nun lastikleri biraz sert olur ama ısınınca gayet iyi performans sağlar. bide ıslakta kuru kadar iyi tutar. bizzat denedim. proxes t1r güzel lastik ama asıl r1r var trye gelmiyor şimdilik :)
imkanınız varsa hankook evo v12 takılı bir arabayı deneyin derim tekrar, hem daha yeni teknoloji bir lastik, hemde fiyatları t1r civarında...
http://image.modified.com/f/25742359...view+tread.jpg
hankook v12
son olarak şunu ekliyorum :
AutoBild Sport (DE) 2008 - 215/45 R17
1) Goodyear Eagle F1 Asym. ***
2) Hankook Ventus V12 Evo ***
3) Pirelli PZero Nero **
4) Dunlop SP Sport Maxx **
5) Kumho Ecsta KU19 **
6) Continental Sport Contact 3 **
7) Michelin Pilot Exalto 2 *
8) Nokian NRY *
9) Toyo Proxes T1-R *
10) Marangoni Mythos -
11) Yokohama S.drive -
AutoZeitung (DE) 2008 - 225/45 R17
1) Pirelli PZero ***
2) Continental Sport Contact 3 ***
3) Dunlop SP Sport Maxx TT ***
4) Hankook Ventus V12 Evo ***
5) Bridgestone Potenza RE050A ***
6) Michelin Pilot Sport 2 ***
7) Uniroyal Rainsport 2 ***
8) Nokian ZG2 **
9) Goodyear Eagle F1 Asym. **
10) Vredestein Ultrac Sessanta **
11) BF Goodrich G-Force Profiler **
12) Firestone Firehawk SZ90 **
13) Fulda Exelero *
14) Kumho Ecsta KU31 SPT *
15) Barum Bravuris *
16) Toyo Proxes T1-R *
Fiyatlarınıda yazarsanız aradaki farkı daha iyi anlar insanlar :)
185/55/15 4 adet 410tl ye aldım hankook v12
toyo t1r 195/50/15 100tl almıştım tanesini
15" için fiyatlar yakın, lastikçi olmadığım için arkadaşın ölçü fiyatlarını bilmiyorum
Herkese teşekkür ederim
Bugün T1R siparişi verdim
4x150,00TL (5 taksit)
Pek alakası varmıdır bilmiyorum ama Toyo Japon Kumho Kore malıymış..
Şimdilik bunu deneyeyim beğenmezsem ilerde kumhoyu da denerim..
Kullandığım 6yıllık Michelin'ler tehlikeli durumda bırakmadılar şimdiye kadar
Ama lastik soğuk olduğunda hiç tutmuyor.
fren mesafesi vasat ötesi ve kalkışlarda gaza basıp çeksem bile patenaja devam ediyor :)
Fazla sert kullanmıyorum T1R yeterli olacak gibime geliyor. Bakacağım artık
Teşekkürler :)
Ankarada Peşin 145,00 dediler
Ankaraya birdaha gitme ihtimalim olmaz bir süre. Kargoda lastik başına 12,5 liraymış.
Afyonda 5 taksit 150,00 olunca burdan aldım artık
Birde nakit olarak biraz sıkıntı olacaktı,
Üretim tarihi olayını özellikle belirttim. 2009 gelecek güçlü ihtimal
2010 Mart'ında yeni serisi üretilmiş galiba onların içinde T1R varsa ve Türkiyeye geldiyse 2010 bile gelebilir dediler..
t1r için bugun izmirde 135 tl fiyat aldım, daha uygun satan bir yer varmı bildiğiniz izmirli arkadaşlar?
Ya Kemal kimi tebrik ederken kime inşallah kulaktan dolma diyorsun. Lastik testine bakılıp lastik alınmaz. Yukarıda yazdım Adrenalin deidler öve öve bitiremediler aldığım günden beri hiç memnun değilim. Lastikte sorun yok üretim tarihi yeni vitrinde kalmamış poşeti açılmamıştı. Öyle testler ile olmuyor o işler. Binip sürüceksin o zaman diyeceksin bu iyimiş diye.
Not: Artı o listedeki Ku19 garibesi T1R'ın eline su dökemez. İkisininde 2 takım sıfırını kullandım aynı arabada.
Varsa 15 16 lastiğe 1000 lira 1250 lira vericek paraları ne lastikler var :) :icon_tup:
En iyi olan fiyat ve perf oranı en ideal olandır bence :icon_tup:
En iyi lastik deneyimleyip gördüğün lastiktir :)
Testle ürün alcak olsak yandık bende onu söyliyim :icon_tup:
Bu aynı şu muhabbete benzedi.Çok gezen mi bilir çok okuyan mı? Ayrımını yapamazsınız insandan insana değişir :icon_tup:
hımm ya sende haklısında herkes başka yorum yapıyor mesela forumdan erel e sor adrenalini beğeniyor sen beğenmiyorsun kişiden kişiye yorumlar değişiyor ha tabiki ağır basan lastikler oluyor ama bilmiyorum ben bulabildiğim bütün lastik testlerine bakıyorum paramın yettiği testlerde ortalama ıslak/kuru olarak en iyi netice veren lastiği almak için çabalıyorum daha alamadım orası ayrı :D
mesela sen adrenaline kötü dedin treadwearı 220
arkadaş hankook k110 a iyi demiş testlerdede iyi çıkmış treadwearı 280
her testte aynı sonucu vermiyor bazen treadwearı büyük olan daha iyi netice verebiliyor mesela yukarıda bridgestone re050 hamuru semislick gibi 140 treadwear ama kötü çıkmış kısaca karmakarışık durumlar:D
bazen diyorum semi-slick alıp diş açtırıp kullanıyım kafa rahat etsin bende sıkıldım yorum test veri okumaktan
karışık yazdım abi ama umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir
Açtığım diğer konuda tetleri linkleriyle beraber paylaşmıştım bende..
Benim öğrenmek istediğim sıfırken nasıl olduğundan çok, uzun dönemde nasıl olacağıyla alakalı.
Bu yüzden kullanan arkadaşların yorumları benim için daha önemli..
Hangi mükemmel bileğe ve yeteneğe sahip insan açıcak o dişi? :D
Walla bence kurcalamaya gerek yok fazla niye derseniz şimdi kullandığınız taban ölçüsü yanak ölçüsü herşey etkileyecektir şartları onun için fazla irdelemiyeceksin bakıcaksın çoğunluk neden memnun fiyat ve performans açısından hangisi kafana yatıyor alıcaksın onu :icon_tup: Yada önceden kullandığın lastiktir memnunsundur devam edersin :icon_tup:
Kumho t1r dan daha iyi gözüküyor soralım kumho kullanan arkadaşlara bizim burda 3 kişi var 3 üde hergün görüştüğüm kişiler sarmaktan tutanamıyor adamlar t1r'la mis gibi tutunuyorum bundan öncede tutunuyordum.Onlarda T1R alalım lastikler daha bitsede diye lastiğin gözünün içine bakıyorlar.Şimdi nasıl olucak bu?
Dediğim gibi en güzel lastik ya kendi yada güvendiğin kişilerin deneyimi ve bütçene uyan en verimli lastiktir.