selam arkadaşlar civic 1.4 is atmosferik yükleme için neler yapılabilir ? büyük emme manifoldu ,dereceli egzantrik uygulamaları yapılabilirmi ?
Printable View
selam arkadaşlar civic 1.4 is atmosferik yükleme için neler yapılabilir ? büyük emme manifoldu ,dereceli egzantrik uygulamaları yapılabilirmi ?
işte başlıyoruz :) Zor bir konu seçmişsin başta onu söyleyeyim emme egzantrik uygulayabilirsin ama ne beklediğini iyi düşünmen lazım şehir içinde gündelik kullanacağın çıtırdan birazcık artış istiyosan uğraşılır ama ben yürüyen bir makina istiyorum gücün keyfini sürücem dersen atmosferik çok uğraşma derim turbola yada swap atmosferik uğraşırsanda en iyi ihtimalle boş vteclerden biraz daha iyi yürürsün onun dışında pek bişiy olmaz. Ama sağlam sabır ister aktarman olmadanda ne kadar yüklersen yükle atmosferik yürümez hem hacimsiz hem aktarmasız olursun sadece motorla bitmez yani derdin.
YApılcak çok şey var , ama değermi değmez mi iyi düşünmek lazım önce vereceğin para ile karşılışında alacağın performans tatminkar olmıyabilir.
Hasan Kardeşimizde özetlemiş zaten :)
Bence değmez çok para çok zaman çok emek gidiyor
vtec kapaklı iki 1.4'ün sahibininde dediği gibi en güzeli ve temizi zahmetsizi boost;)
(vtec kapaklı araçlarında neredeyse hiç videosunu göremedik merakla bekliyoruz:))
Kendi Aramızda deniyoruz sık sık münkün oldugu sürece garage dişindan araba ile deneme yapmıyoruz :)
Yok Bahadır abi videoları vardıda talep görmedi :) yaklasık 0-400 15 - 15,5 arası bir süre
çıkardı. Ha denemeler yine başlar izinlere çıkınca biz ozamanda yine videolar ekleriz abi.Keyifli araçlar, gitmiyoda değil güzelde yürüyoruz ama abi çok uğraştık yaklaşık 2 senedir biz araçlarla uğraşıyoruz aileyle papaz oldum ben onun yüzünden şuan aracı satıyorum artık eve almaycaklar yani biraz daha uğraşırsam :) o hatte geldi artık.Deneme yaptığımız araçlarda garajdan olmasına dikkat ediyoruz öyle bir ayrıntı var sadece Metin abinin söylediği gibi yoksa iyi niyet rol de öldüğü için sıkıntı oluyor abi kendi rol gecemizde kendi aramızda gazlıyoruz eğleniyoruz yani kasılmıyoruz abi :)
Bir ara bende niyetlendim ama işte buralarda kazım usta gibi usta yok malesef. 2008 de yedek subaydım ankarada şaşmaza gelip gidiyordum tabi o zamanlar yoktu d14 projeleri şimdide gelip gidemiyoruz neyse ellerinize sağlık tekrardan:icon_tup: zahmetli iş ama sonuçta güzel araçlarınız var inşallah yakın zamanda ankaraya gelir ve canlı canlı görürüm sohc vtecleri
Bekleriz abi Kazım abi bahsederdi senden sorduğunu söylediğimde ha yakın zamanda videoalarızda araçlar sıkıntı yok dediğim gibi arkadaşımızda fikir sahibi olur neler olabileceği konusunda.Güzel araçlar ama bana faturası ağır oldu şimdi ailevi sıkıntılar yüzünden bastırmış olduğum satma meselesi gündemde ve satılcakta yani o yüzden dedim bu kadar girerse sıkıntı çekebilir diye.Ha ben uğraşıcam yapıcam diyosada kendi bilir yapsında çok eğlenir yapılırken insanı o sıkıntılar rezillikler bile mükemmel eğlendiriyo sabahladığı günlerin hatti hesabı olmaz belki yaşayacağı en güzel macera olur. :)
emeksiz yemek olmuyor malesef ama uğraşıp birşeyler elde etmekte ayrı bir zevk veriyor insana inşallah sorunları çözersin ve satmak zorunda kalmazsın hayırlısı görüşmek üzere;)
4000-5000 lira ayırabilirim.günlük kullanım tarzında düşünüyorum.boost şimdilik bi kenarda dursun :)
4000-5000 ayırdıysan kenara 1.4 ü sat üzerine paranı ekle VTEC al en mantıklısı
degmez:).......
vtec al demiyorum eğer okadar para ayırdıysan bile biraz daha ekleyerek adam akıllı bir swap yapılabilir.Maksat kalbi küçük birşeyle eğlenip bişeyler başarmaksa evet yapılabiliritesi yüksek :)
b16,k20.. 4-5 liraya nasıl olacak :) ama bana da mantıklı geldi doğrusu
4000 5000 liraya turbo en uygunu olur düşüncesindeyim 120 130 hp ciwarları yakalanabilirse yeterli olur kendi kanımca :)
atmosferiğe girmek özellikle düşük hacimde büyük masraf :)
Kısmet olursa bugun benımkini dynoya sokacağız bakalım ne var elımızde.
Atmo doldurmaya kalkarsan 10.000 gider eksiği yok fazlası olur hatta.
Motor biticek busefer yok şanızıman çok uzundu derdi başlıcak falan falan en mantıklısı turbo.
Tabi Bundan daha`da mantıklısı arabayı satıp Ayrıdığın bütce ile daha iyi bi araba alman.
Daha az başın ağır bizede söylemişlerdi aynılarını , dinlemedik ama :D
ARabanın güzel olmıcagından dolayı diğil bu söylediklerim sadece çok uğraştırcağından dolayı yoksa gayet keyifli şuan arabalarımız
Tekrar MAŞŞALAH :)
olsun ya uğraşalım :) dyno verilerini paylaş paylaş bakalım burdan merak ettim ;)
Ayıp oluyo ama :) Oh dyno mayno tatilin keyfini çıkart tabi bizde çalışmaya devam dünde ektin abi :) Nese abi sonuçları merakla bekliyorum Allah nasip ederse salıda ben dynodayım :) Eğleneceğinizden hiç şüpeniz olmasın yaparken Metin abide Bende kesinlikle hatta bu işle çok hızlı uğraşan Mehmet abimiz var oda 1,4 Sohc cu idi bir zamanlar :) Tarantino nickli eminim hiç kimse bu arabaların yapıldı zamanki kadar sefalet çekmemiştir ama hiç biryerdede okadar eğlenmemişlerdir.biraz pahalıya patlıyor orası kesin ha hiç birimiz buraları düşünmüyorduk başlarken ne durumlarda başladık projelere ama şimdiden sana söyleyen birileri var enazından 10 lirayı gözden çık eksiksiz. :) 4 5 liram var fazlam yok deme her şekilde satıp katıp bir şekilde para oralara çıkıyo ben jantları ses tesisatını satmaktan başladım şimdi 2 tanede kredim mevcut Metin abidede durum farklı değil olacaklar bunlar işte :) Şimdi bir üyemiz daha var gerçi Hakan abimiz geliyor sohc cu olarak tabi katagoriler farklı ama olsun sonuçta 1.4 ün motorunda biryerlerde vtec açacak bişeyler var yoksa 2 mi desem :D
Hahaha haklısın Hasan Vtec açacak 2 şey var... ;) herşey bir yana işin maddi boyutunu unutup d serisiyle de vtec açmak ve küçük yüreğinde bir aslan ruhu taşımak kolay değil.üstüne 4-5 koy sat vti al diyenlere kızmıyorum ama bu iş farklı,kolay olanı herkes yapar ve hatta yapyıor da.biliyorsunuz benim bu sevdam zamanın birinde d serisi vtec olmaz,olsa da bir halt olmaz" diyen birine inat başladı ama gerek sen gerek metin ve gerekse tarantino mehmet olsun,küçük yüreğinde aslan ruhu taşıyan bir grup sohc vtec sevdalısı oldunuz.bunu anlayamayacak ve hissedemeyeceklere tek bir lafım var... "sıkı durun artık d'ler de vtec açıyor ve hatta daha da açacak,kimileri gazlayıp gazlayıp bir daha açacak..." eee artık son lafım,lafın halinden anlayanlara :D
1.4 :D 4-5bine bunu al daha iyi http://www.sahibinden.com/ilan/hayva...uyuk-ati/detay stok stok binmek varken ne gerek var yuklemeye :) benzin olmuş kaç para zaten pehhh
Doğru söylüyosun abi ama gaza gelmek için erken evle ilgili problemleri çözersem ancak bu proje devam edecek yoksa malesef satımak durumunda kalıcam ama tekrar söylüyorum ciddi bir d nin neler yapabildiğini yurt dışı videolardanda ulaşılabilinir gerçekten çok şakacı makinalar var araçlarımız şuan stok d15b yüklemeye başlamak ciddi uğraşlar gerektirecek Mehmet abi sağlam adımlar atıyo bu konuda yakında görücez onuda inş. videoları felan gelirse daha aydınlatıcı olacak Metin abinin dynosu salı günü çıkabilirsem bizim dynomuz pistteki görsellerle d sersinden neler olduğunu görücez şuan en umutlu olduğum makina seninki zaten d de abi Allah nasip ederse çok güzel olucak arkadaşımız içinde çok güzel bir örnek teşkil edecektir stok haliyle Atmo yüklemek bile cesaret gerektirirken senin araçtaki projemiz abi büyük bir atılım olacak inş.
:hahaha: :hahaha: konu ağlama duvarına dönmüş :D adamı 1.4den soğutmuşsunuz :D bi de ben ilk yaptığımdaki sıkıntıları yazsam tam olur herhalde deniyorum herkes olmaz diyo iyiydi :D hepinizin arabasının maşallahı var bu bi gerçek daha da iyi olacaklardır eminim