gurcell Nickli Üyeden Alıntı
Valla italyan konusunda seni çok rahat yorarım, 1991 den beri tempra kullanan bir ailenin üyesi olarak. Ki elimden geçen italyan sayısı şu anda elimdekiler dahil 11 olmuş.
İtalyanların parçası pahalı değildir, italyan sahipleri genellikle servislere düdüklenmeyi sevdikleri için parçası pahalı olur. :D
İtalyan araçlarında gidip servisten parçaların kodunu öğreneceksin, sonra sanayiden alacaksın. Hatta bosch parçaları direkt olarak bosch'tan alacaksın. Ben 166'nın ateşleme bobinleri için servisten 200 tl adet fiyatı aldım, bosch bayisinden tanesini 44 euro'ya aldım. Keza MAF serviste 1000 tl, ama içindeki bosch sensörünü ayrı satmıyorlar. Bosch sensörün kodunu öğreniyorsun, bi bakıyorsun "aaaa lada vega 16v ile aynıymış!" gidiyorsun lada servisine 150 tl'ye alıyorsun, bitti gitti.
Bunun gibi yüzlerce örnek verebilirim. İtalyan aracı ilgi ve alaka ister, bilgi ister. İtalyanların araçları bir ruha sahiptir, insan gibilerdir. Başka araçlar mesela fransız araçları (senin var diye demiyorum, renault marka bir kazulet de bende var mesela) bir ruha sahip değildir, koy benzini sür, değiştir yağını git araçlarıdır. :)