Arkadaşlar kolay gelsin
34HRK01 plakayı almak istiyoruz
ikametgah kartal nasıl alabiliriz ayrıca maliyeti ne kadar olur?
Printable View
Arkadaşlar kolay gelsin
34HRK01 plakayı almak istiyoruz
ikametgah kartal nasıl alabiliriz ayrıca maliyeti ne kadar olur?
egemen
her muamelecinin tanıdığı şubeler var , hrk hangi şubeye bağlı onu da bilirler , muameleciler hallediyor bu işleri
eğer o şubede o plaka için para istenmiyorsa fazla bişey tutmaz
ben 35ten 34e değişim + ruhsat değişimi + istediğimiz plaka (plaka için şube para istemiyordu) için 300 vermiştim muameleciye
biraz önce öğrendim
34HRK01 kadiköyden alınabiliyormuş
araç mersinden gelecek misalde
ikametimiz kartal
bu aracı kadiköyden nasıl gösterebiliriz?
benim doğum yerim kadiköy ama oturduğum yer kartal
olurmuki acaba?
olmaz diye biliyorum.ikamet adresine bakıyolar çünkü
0535 970 80 43 ara benı çözelım işini kardeşş
kadıköyde oturan bi kişi misafir olarak seni muhtarlığa kayıt yaptırabilir
muameleci halleder egemen
boşver ikamet mikamet işlerini
benim plaka sultanbeyliden mi sultangaziden mi ne alındı
ben beşiktaşta oturuyorum düşün artık :)
modada halam oturuyor
olmadı NZM ile görüşürüz
hele bir araba gelsinde
biraz önce kadiköy trafik tescili aradım polis memuru açtı dedim kartalda ikamet ediyoruz 34HRK01 i istiyoruz
kadiköyde ikamet etmeniz gerekli ,plakayı almanız içinde bağış yapmamız gerekliymiş.
dedim ne kadara mal olur?, ben tüccarmıyım dedi kapadı :)
Ben Ocak ayında yalovadan aldım arabamı... GG1517 Tuzlada idi ordan halletti muameleci :) Ben bostancıda oturuyorum...
2-3 aydır ikametin neresiyse o şubeden alabilirsiniz plakayı başka şube için ikametinizi aldırmanız gerekiyor,bu iş için nazmi ile bağlantıya geçmenizden daha kolay bir yok yok
kartalda tanıdık birisini bulman gerekiyor.Bulduğun varsayaraktan bulunduğun ilçedeki mahallenin muhtarıan giderek kaydını düşürüceksin.Daha sonra Kartalda oturan yakının arkadaşınla beraber kartaldaki nüfus müdürlüğüne gidiceksin ve kaydını ona aldıracaksın karşılıklı imza attırılcak.Oradan verilen belge ile kartaldaki bulunan mahallenin muhtarlığına gidilip kayıt yaptırılcak ikametgah alıcaksın....
Sisteme hemen giriliyor.
Araç senin üstünde ise anne baba kardeşine satış yapıcaksın plaka değişmeyecek 70 TL notere vereceksin....
Daha sonra sattığın kişi sana tekrar satış yapacak bu sefer plaka değişecek diyeceksin 130 TL...
Daha sonra muameleci bulucaksın ki 34NZM88 bu işi halleder plakanın zorluğuna göre 750 ile 1500 tl arası birşeyde o tutar muameleci ve trafik vakfı olayı...
Bu şekilde işliyor prosedür...
Mesela dün corsa sportum plakasını JET aldım haftaya cupranında plakasıda JET olucak sistem kolay...
GS (2000-3000) istenirse b.evlerde 600 TL ye hal oluyor......
az önce muamelcıyle konuştum hayal kurma dedi .. özel plaka işi zordur 3 harfe 1500 lırayı gözden cıkar dedı .. oda boş bulursan dedi.
söz1 otelın önune cekıcem aracı.. satılır heralde :D yada bi tane benim isimden bulmam lazım ;)
ben 750 hallediyorum zar zor ama isim işine girersek YGT var 3500 TL kanka :D
2 tane var mış Ferro alırsak gıyarım ama :hehe: