Beyler bu yıl fuar olmayacak diye söylentiler vardı katılım her geçen sene azalıyormus böyle birşey varmıdır yoksa yalan haber mi ?
Printable View
Beyler bu yıl fuar olmayacak diye söylentiler vardı katılım her geçen sene azalıyormus böyle birşey varmıdır yoksa yalan haber mi ?
olmaması daha iyi :)
Ses sistemleri fuarı olacaksa olmasın artık. :)
caddelere çıkan araçlar fuardakileri aratmiyor artık nedeni budur bence :))
gerekli destek saglanmıyormus dıye duydum gerçi her gecen sene azalıyor en ıyısı olmasın
dünyanın en büyük üreticilerin katılmadığı fuarı kim ne yapsın
Aslinda stant vercekler forumlara,zaten fuara katilan tum araclardan cogu forumun(istisnalar disinda,gerci bi cogu bilmiyo oda ayrida:D) araclarini sergilesinler..
Sirketler artik demo car bile yapamiyo cunku,gerci 2005ten sonra nerdeyse hic yapmadilarda diyebiliriz,1jant takiliyolar,yada bi mid tiz bas hediye ediolar kisinin yaptigi araci kendi standlarina koyuyolar...
Stant(kiralancak yer iste stantmi artik yermi herneyse adi) fiyatlarinda large davranip,kirayi dusurseler,fuar forumlarin araclarindan olussa cok cok cok daha ragbet gorur..En azindan fuarda hit yapabilcek arabalari belirleyip 550~800hp arasi araclar bu yil fuarda..(gibi)bir sey olsa,birton insanin haberdar olmadigi ama bircok insaninda a$ina oldugu araclar neden ragbet gormesin..Aptal saptal bodykit`lerdense..
Saygilar..
bi abimiz sierranın sponsoru ve fuarda araç çıkarmak için daha geçen seneden stant ayırtmışlardı ve demo car yapımına başlandı bunu yaptıklarına göre kesin olarak fuar yapılacak die düşünüyorum ama dediğiniz gibi ilgi iyice düştü nerde 2007 nin 2008 in fuarları :)
+ bu sekilde buyuk uretim,+ piyasaya hitab edipte fuara girmekten cekinen(Bosa masraf..) mantigindaki bircok firmada gircek fuara..Uretici kazancak tuketici kazancak,alincan verilcek ekonomiye can verilcek,sadece perf. uzerine degil,cokguzel hazirlanmis olan showcarlarda var gunluk hayatta insanlarin kullandigi vsvsvs...
Neyse benim yorumum bu yonde,hayirlisi.
DBS okçu zamanı en iyi fuar o seneydi lisedeydik boozer(bilal) hayal kurardık be ne günlerdi :D
Her sene kötüye gittigi dogru.
En son 2005te güzeldi, ondan sonrası hikaye.
Fahis m2 fiyatları yüzünden insanların stand acamaması bence en büyük etken...
Stand alanları uygun olsa yine cok büyük katılım saglanır.
fiber fuarı olur olursa gene hiç olamsı ndaha iyi yada olacaksa adam gibi arabalar olsun
yapmasınlar daha iyi
ay sonu auto show var otomobil üzerine yapılan tr deki tek düzgün fuar bence ;)
Aslında fiyatlar hep yüksekti.
Ama eskiden tuning shoplar olsun ithalatcı firmalar olsun güzel paralar kazanıyorlardı ve bunu fuarlarda degerlendiriyorlardı.
Son senelerde kisisel veya garajlar tarafından yurtdısından bircok ürün getirilebiliyor. Bu da tuning shopların ve ithalatcıların isini zorlastırıyor kazancını azaltıyor.
Bir de fuara gelen apaci tayfası, kuru kalabalık insanlardan fuar sonrası satıslarına olumlu bir etki görmedikleri icin fuara katılmayı gereksiz görüyorlar.
evde asılıcak napıcak? yada feysine koyucak. Dragger abi haklı stand açmak için önce tuning shopları garajları cezbetmeleri lazım.
tuning denince turkiyede akla sadece yere basık angellı borbetli zartlı zurtlu arabalar geliyor.
bu benim hiç tarzım değil mesela ben o fuarda 1000 hp supra gormek istiyorum 800 hp skyline gormek istiyorum 600 hp civic turbo gormek istiyorum M3 turbo gormek istiyorum vs vs vs...
performance firmalarının standlarının olmasını (aem,wossner,wiseco,toda racing vs gibi) yeni urunlerini incelemek bilgi almak istiyorum ama hiçbiri yok malesef hal boyle olunca fuarla benim isim olmuyor...
ahh ah kanayan yara ....
ilginin artmasını istiyorlarsa manken sokmasınlar fuara,ben şahsen istemiyorum..baldır bacak görmeye değil araba incelemeye gelicek olanlar gelsin.
yani sadece gerçekten bu işle ilgilenen,merak duyanlar gelsin.
mankenler hep vardı evet,ama artık son yıllarda arkadaşına telefonunu veripte kızların yanına geçip foto çektiren tiplerden midem bulanır oldu.
tam hatırlamıyorum ama 2008 di heralde beyaz bir jipin olduğu standın üst katında 2 manken dans ediyor aşağıda yüzlerce kişi cepten video çekiyor.
kullanması yasak olan ürünün nası fuarını yapıolar onuda anlamıs deilim yıllardır :)
Benim "fuar" kelimesinden anladığım; görmediğim bir ürünün sergilendiği yerdir. Zamanımı ve paramı harcayarak fuara gittiğimde daha piyasaya çıkmamış ürünleri görmek, bilgi almak isterim. Her tuning shopta bulabileceğim ve ezberlediğim jantları, componentleri, hava filtrelerini görmek için neden para harcayayım?
Fuar olacaksa bu şekilde olmalı. Tuning shopları toplu olarak gezebileceğimiz bir yer değil, yenilikleri görebileceğimiz bir yer olmalı. Firmalar bu ve bunun gibi ürünleri tanıttığında talep ve kalite artar.
Örnek vermek gerekirse, çok yeni bir ürün olmamasına rağmen Mustafanın Varex Egsosu bu talebimi karşılıyor. Ufak bir similasyon veya kaliteli bir sunum yapıldığında bu benim ilgimi çekebilecek bir aktivite olur.
Aksi takdirde geçmiş senelerin bir kopyası olacaksa fuar değil et pazarı olmaktan öteye gidemez.. Sıradanlaşmış arabalar, bol bol kıçı başı açık manken, bacak-meme çekmek için kıçını yırtan apaçiler, en çok apaçiyi standına toplamaktan mutlu olan stand sahipleri...
gerek yok yapılmasın :)
olmasın ya, fuar amacına olaşmıyor ki; apache meeting oluyor...
Mankenlere bakmaya gelen kırmancılerden fırsat kalmıyoki gezelim araclara bakalım arac dedigim fiber yıgını 10 tane bass 10 tane midden olusan araclar...
Neyi incelemek için gidiceksinki artık caddede daha güzelleri dolasıyor..
Olmasın bence bu şekilde olucağına hiç olmasın....
Baldırı açık mankenler yurt dışındaki fuar lardada var ama ordakiler bukadar azman değil birbirinin üzerine çıkmıyo millet baldır görcem die o yüzden olmasın.
Hala fiber yığını alexsanro fiberoviç in arabaları geliyo fuara artık tuning dünyasında moda bu değil gelmesin...
10 Bas 10 mid 10 ekranlı araba istemiyorum görmek....
1000 HP supra görmek istiyorum parça listesini inceliyip merak etmek istiyorum GTR-M3-TYPER-S2K Tarzında araçlar görmek istiyorum
HKS-TODA-EVOTECH vs markaların hazırladıkları araçları sundukları ürünleri görmek istiyorum
Yerle bir giden JDM-GERMAN STYL otomobiller görmek istiyorum....
+ Olarak tr de bu kadar potansiyel varken neden tuning devleri bu fuarlara katılmıyo ?
Zaten satılan ürünleri alıp aracımıza takınca arabalarımızı bağlıyıp bizi mağdur edicekleri için HİÇ YAPILMASIN diyorum.
Bu fuar olayıda bende kanayan yara. Malesef Türkiyede aklayan destek olandan çok boklayan insan var. 2001 yılından beri Türkiyedeki otomotiv forumculuğunun içindeyim. Biz bu sayede Türkiyede bir çok öncülüğü zaman zaman gördük, zaman geldi biz öncüde olabildik. Ancak unutmayınki herkes biz değil, herkes 30 yaşını geçmişte değil. Hergün ama hergün 18 ini dolduran yeni ehliyet alan bir toplum var. Yada hergün evine pc alıpta nete girebilem özgürlüğüne sahip yeni otomotiv sevdalısı kardeşlerimiz var. Kimileri diorki "fuarda benim bilmediğim ürün yoksa ben ne yapayım fuarı" fuar bir adama yada sınıf özgü yapılmaz. Bu ürünleri görmeyen etmeyen binlerce milyonlarca insna var hala. Kimi diorki "müzik sistemi ağırlıklı olacaksa ne anlamı var fuarın" arkadaş otur çabala, müzik sistemleri fuarıda ayrı bir fuar olsun. Kimi der " fiber arabalardan geçilmicekse, neon lu arabalar göreceksek hiç gitmeyelim" kusura bakmada hakikaten gelme... Gelme çünkü bir tek Türkiyeye özgü bu bir yıl içinde 3-4 defa moda oluşturma hevesi. Tüm dünyada fibercilik, ışıklandırma abartısı, sleeper mod, jdm style, german style ve sayamadığım birçok etkinlik eş zamanlı devam ediyor. Biri bitip diğeri başlamıyor. Bizde ise 3-4 kendini bilmiş çıkar; bu sene "20 inç ve üstü krom jant out, neon takmak kroluk, 1000 wata yakın ses sitemi kurmak hayvanlık, fiberden araç yapmak ayıp," gibi nlam veremedşğim triplere girer.
Kardeşlerim bırakın ya fuar olsun, olsunda kötü olsun. Olsunda kötüden al sen iyiye götür. Sen içinde olki kendinden bişi kat. Olmayana ne yprum yapacaksın?? Onada olsaydı en kralını ben yapardım diyeceklerin olduğuna eminim.
Zamanında biz İstanbuldakine ek olarak İzmirde Modifiye fuarı yaptık. İnanın harcadığım mesainin hatti hesabı yok. Biri ilkbharda diğeri sonbaharda olsun dedik. Fuarı yaparken ne engellemelerle karşılaştık SRK shop serkan size anlatsın. Burda fuar olmasını itemeyen arkadaşlar kalktı başka sitelerde giden üyelerini bile siteden atmakla aforoz etti. Biz bu zihniyete sahibiz ne yazıkki. Aman ben bişi yapmıyaım, ama başkasıda yapmasın belki bendne ii yapar.
Yani bu konudsaki yaram büyük, daha olumlu yazalım...
Eskisi gibi değil artık..Yapılmasada lur yani.
bence fuarı düzenleyen kimse onda iş yok dünya devleriyle yazışmalar olsun ücretsiz stand temini yapılıp ziyaretçi sayısını arttırmaa yönelik ilk sene bir hareket yapılsa dünya devlerinin gelen talebi görmemezlikten gelemeyeceği aşikar.seneye o standları yine satsın.ama bizde para kazanma düşüncesi olmakta malesef...
olursa yine çinden gelen jantlar bir kaç oto müzik firması olur onada fuar denmez :P
İşin acı yanı son 2 yıldır bu konuya hatta 3. yılı bu yapılacak bu fuarların. Ben benzer yorumlar yapıyorum, ancak aynı yorumlarıda alıyorum. :D Yani düzelme olmadı olmayacak.
Burada konu açıyorum, arkadaşlar fuar yapmayı düşünüyorum, varmı yardımcı olabilecek vakti olan kimse?? Artık Reklam Organizasyon şirketleri değil (kaldıki benimde reklam organizasyon şirketim vardı), bizler bu işe gönül verenler olarak bir fuar düzenliyelim o halde diorum. Hoooooppp, o yorum yapanların alayı yok oluyor. Yani eleştiri sadece " ben bunu sevmedim, şu güzel değil, bu böyle olmaz" demek değildir. Yapıcı eleştiride vardı ama malesef halkımız bunu bilmiyor.
Açıkçası ben olumsuz eleştiri yapanlardan biriyim. Kabaca, ben bir müşteriyim. Satılan mal ya da hizmet hakkında yorum yapmak da en doğal hakkım. Bu biraz şeye benziyor, maç izlerken futbolcu hakkında olumsuz yorum yapıldığında yandaki kişinin "hadi gel beraber takım kuralım daha iyisini yapalım" demeye..
Şuan sadece potansiyel bir müşteriyim. Müşteri olarak beklentilerimi dile getirip verilen hizmeti değerlendiriyorum.
Daha iyisini yapmaya gelince, bunu yapmak için harcayacak zamanım ve maddi imkanım yok. Ayrıca işin ticari bir tarafı olduğundan da buna mesai ve para harcamayı kârlı bulmuyorum. Bu işten para kazanan 10'larca firma varken benim müşteri sıfatımı bir kenara atıp daha iyisini yapmak için emek ve para harcayıp neticesinde sıfır kazançla günü kapatmamın bir anlamı yok.
Bende zaten diyorumki; farz edelim bende fuarı yapabilecek olan kişilerden biriyim. Yani senin dediğin futbol takımını kurabilecek biriyim. Birde ayağına gelmişim diyorumki "oldu ben bu futbolcu kötü, oynayamıyor...peki yerine kimi koyayım?" dediğimde sen bu üstteki yazılarındaki gibi "yok bence sadece kötü" diyerek kalıyorsan. Sen aslında futboldandsa anlamıyorsun, pararlel evrende çokta iyi bir modifiye ekipman müşteriside değilsin... Bu yazdıklarımı kişisel algılama, sen cevap yazdın diye 2 li dialog gibi oldu.
Futbol zaten iyi bir örnek değil. Çünkü herkes futbol oynamıyor (örnek ben) ama izliyor. Ancak sen modifiye yapıyorsun, prof olmasan bile amatör bir modifiyecisin demektir. Ayrıca bu fuarda prof futbol ligi kadar süerrli vede popüler bir iş değil. Bu sizin işinizide kolayaştırıyor.
Tek savunduğumi daha fazla yapıcı eleştiri. Müzik sistemleri, Fiber, Neon vs Bugün nerdeyse bunlarsız SEMA Autoshow düşünülemes. Demekki bunlarsız olmuyor. Zira bu fuar bu işin zirvesinde. Sadece bu eldeki sınıflarla bu fuar en güzel nasıl yapılabilire yorum yapalım bence.. bence..bence
bence artık fuarlara gerek kalmadı ....