selam arkadaşlar.
6 lık yay kullanıyorum ve amortisörlerim patladı ya da patlamak üzere.
bana önerebileceğiniz fiyatı ve işçiliği iyi amortisörcüler var mıdır?
milden 5cm kısaltılacak ve sertleştirme uygulanacak.
nam amortisör dışında.
Printable View
selam arkadaşlar.
6 lık yay kullanıyorum ve amortisörlerim patladı ya da patlamak üzere.
bana önerebileceğiniz fiyatı ve işçiliği iyi amortisörcüler var mıdır?
milden 5cm kısaltılacak ve sertleştirme uygulanacak.
nam amortisör dışında.
nam amortisör için iyi diyorlardı oysa ki. hayırdır sıkıntı mı yaşadın? veya fiyat mı pahalı geldi?
Ayanlar Ziya oraya gideceksin 10 numara işcilik
Akkar Amortisör Tamir Bakım
Adres: OSB 100. Yıl Bulv. D:30/A
Ostim, Yenimahalle, Ankara
Telefon Numarası: +90 312 385 76 61
şakir abiyi bul irfanla benim selamımı söle ;)
bana da lazım, boşuna aynı soruyu sormayayım, takipteyim. Teşekkürler
Arkadaşlar kendiniz ve aracınız için bu kadar önemli olan bir parçayı neden tamir ettiriyorsunuz ve nasıl bunu yapan kişilere güveniyorsunuz?
Biraz fazla ücret ödeyip yenisini almak sizin hayatınızdan çok mu daha önemli??
Tamir ettirmek gibi bir düşünce yok aklımda, 4 adet koni takılı bende.
Amortisörler, ülkemiz yol şartları da göz önünde bulundurulduğunda, her 20.000 km'de veya yılda en az bir defa uzman biri tarafından kontrol edilmelidir, düşüncesi ile yola çıkarak GÜVENİLİR bir yere kontrol ettirmek amacım.
nam şabanın totosu kalktı artık
ben başkent sanayide amartisör hastanesi var hemen cadde üstünde büyük tabelalı oraya yaptırıyorum gelen işleri fiyatlarıda gayet makul
İvedikte ayanlar amortisör.
İşinin piridir tavsiye ederim..
Başkent sanayide başkent amortisor var.oraya git beni algür oto hasan gonderdi de
başkent oto san. sit. başkent amortisor :icon_tup:
peki arkadaşlar bu dediğiniz yerlerin fiyatları nasıl?
bir de merak ettiğim nokta serleştirme işlemini nam %50 yapıyo dahada ellemiyo.
ben atıyorum %80 yapmak istiyorum bunu yapabilirlermi önerdiğiniz yerler?
edit: başkent amortisörden irfan ustayla görüştüm şimdi. istediğin oranda sertleştiririz milide istediğin gibi kısaltırız fiyatta söyledi.nam ile aynı fiyat aldım şu an.
Ünlü amortisör ( Mesut Ünver )
Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi 34.sokak ( yeni 2599.sk ) no 17
Şaşmaz oto sanayiğiğnde ki Opet i geçtikten sonraki göbekten dönüp direk yukarı doğru çıktığında sıradan beşinci sokak olması lazım sokağın önünde hurda arabalar vardır. Beni Buğra gönderdi dersen yardımcı olur Mesut abi işçiliği ve muhabbeti süper bi insandır :) Fiyattada öle uçuk şeyler söylemez :)
Telefonu da 0312 278 50 71 cep:05385612045
ayanlar alper usta ivedik 21 cadde bp benzinlik altında..
şiddetle tavsiye edilir :)
ünlü amortisörün istediği fiyat bana uymaz oraylada görüştüm.
başkent amortisörde karar verdim.hepinize teşekkürler arkadaşlar.
ankarada yay söktürmek içinde bize tanıdık lazım uygun fiyatlı işçiliği çok önemli değil...
ayanlar süspansiyon iyidir kaLiteLi işçiLiği var.
işini iyi ve ucuz yapan nam varken arama bence kaşınma nan :D
nam ucuza yapmıyo.ayrıca diyosunki %50 den fazla sertlik istiyorum yok yapmam diyo adamlar :D mili ne kadar kısaltcaksın diyorum 3cm diyo.e 5 kısalt diyorum yok diyo :D
yarın telefonla görüşcem tekrardan namla.
eğer nasıl istiyosan öyle yaaparız derlerse fiyatıda başkentle aynıysa nama gitcem tekrar yoksa nama dönüp bakmam tekrar nan :D
Merhaba,
Epeyce bir zaman geçmiş ama üye @enginetune yazdığı aklıma yattı, mesut ustayı aradım. Arabamda yeni yüksek offsetli jantlardan ötürü tampon sürtmesi vardı. Diğer yerler görmek lazım, tam bilmiyoruz bakmak lazım gibi şeyler derken Mesut Usta daha telefonda %100 garantili hallederiz dedi. Ben de ertesi gün gittim yaklaşık 30 dakikada işimi halletti. Kafamda büyüyen bir sorun hemen bitti. Kendisi iyi bir usta muhabbet ve çay da cabasıydı. Sadece benim gibi nette araştırıp bu konuda bilgi arayanlar için faydalı olur diye eski bir konuya güncelleme yapmak istedim :)
ünlü amortisör iyidir dedıklerı gıbı muhabbetıde ıyı
mesut ucuk fıyat etmezdı sasırdım.6 aydır falan ugramıyorum fıyatlarımı arttı acaba.
Ziya usta bu isin ustasidir bence
Ayanlar süspansiyon Ziya abi işinin piri :icon_tup:
Proje yapıp mılarlar harcayıp kısa amortısor takıp yay takmak o arabanın gucu saglıklı yerebılmesı ne kadar ıyı olur tartısılır
Dunya da kendını kanıtlamıs bır suru amortısor fırması var Konı blistein gibi
benım gorusum aracın gucunu yere daha ıyı aktarması ıcın aftermarket spor amortısor kullanmak en mantıklısı.
arka amortisörler patlamışta tamir ettirmek mi daha mantıklı olur yoksa kyb nin sıfır amortisörünü almak mı (tanesi 130 tl falan)
Konu hortlamış araştırırken benim içinde iyi oldu.
97 prelude aracım var Orjinal Ground Control Eibach marka yay'ı set olarak aldım.
KYB marka amortisörde aldım aynı şekilde ancak yaylar orjinallerinden daha yumuşak çıktı aracı bastığımdan dolayıda rahatsız ediyor.
Amortisör sertleştirme işlemini orjinal amortisörlerime mi yaptırayım yoksa KYB lere mi?
Bir de bu amortisör sertleştirme işi ne kadar maliyetli oluyor yaptıran kimse fiyat paylaşmamış, bu sitenin genel huyu yıllardır herkes bir şeyler yaptırıyor ama ne hikmetse paralar pullar hep özelden.
Abi bana kalırsa hiç o islere girme, sonuçta Custom bir is. Enttemizi daha sert bi yayla Takasla. Tabi ki kendi dusuncemdir, maliyeti benim bildiğim kadarıyla sok tak dahil 300 lira ccivarı tutar
Benim aracım için konuşuyorsan ground control sadece yay değil aracı belirli ölçülerde basıp yükseltebiliyorum piyasada çakma bir sürü benzeri var ancak benim aracımdaki bu sisteme göre üretilmiş Eibach yaylar ile geliyor. Prelude spor yay'ı türkiyede ne yazık ki yok satılık ilanları 300-350euro yazıyor ama stoklarında bile yok bu dediğin benim için geçerli değil parça bulunabilirliği açısından civic gibi bir arabaya sahip olmadığım için yay takası yada yenisini alamıyorum.
Amortisör sertleştirme işlemi 300 liralara oluyorsa güzel 100 lira sökme takma parası piyasada standart zaten sertleştirme içinde tanesine 50 lira.
Valla benim hatırladığım fiyat o sekildeydi abi. Yine daha iyi bilenler yazar. Umarım istediğin gibi olur :)
Bu söylediğin yer Başkent amortisör değil mi? Başka tavsiyesi olan varsa dinlemek isterim.
Yarın arayıp yetkili arkadaş ile konuşacağım bakalım ne diyecek.
ayanlar ziya usta işi biliyo tavsiye ederim.
2020 Günceli___
Yakın zamanda yaptıran Ankarada referans olabileceğiniz biri(leri) var mı?
Ortalama çıkardıkları fiyatlar nedir? 3 Amortisöre bakım yaptırıcam.
Sasmaz Amortech
Amortech +1
Genç amortisör veya Amortech
Genç Amortisör, Amortech, Ayanlar (Ziya abi)
Amortech +1
Hem konuyu güncellemek hem de arkadaşları bazı konularda bilgilendirmek için yazıyorum. Ankara da şimdiye kadar 2 adet amortisör tamir atölyesine yolum düştü. Bu nedenle diğerleri hakkında bilgi veremem.
1- Kardeşler amortisör (şaşmaz)= Genel olarak sohbetleri iyidir. Ancak artık tamir edilmemesi ve çöpe atılması gereken amortisörü bile tamir edip sizi devamlı müşteri olarak kazanırlar. Devamlı 6 ayda bir amortisör değiştirmeye gidersiniz. Hasbel kader, ikna edip kendi amortisörünüzü tamir ettirirseniz. O zaman problem yaşamazsınız. Diğer türlü hazırda bekleyen amortisörü size verirler.
2- Ünlü amortisör (şaşmaz-Mesut Ünver)= Bir kere gittiniz mi çok seversiniz ve devamlı gidersiniz. Çünkü ilk seferde amortisörün tozluğunu takmayı unuturlar. Sonra tozluğu takmayı unutmuşsunuz dersiniz. Tamam takalım derler, bu sefer süpürge hortumunu kesip amortisörün üstüne yalandan takarlar. Sonra bir bakarsınız, bu seferde amortisör takozunu takmayı unutmuşlar. Sonra onun için gidersiniz, başka birşeyi unutmuşlar. Hele ki aracınız üst segmen yada zor bulunan bir araç ise bu unutma vakaları ciddileşebilir. O dükkana giden, aracın herşeyi yerli yerinde mi bir daha kontrol etmesini tavsiye ederim. Kalın sağlıcakla...