Aynen katılıyorum.Askerde iken babam 600 tl ye 87 Taunus GL 1.6 aldı.Sene 2007.Arabaya ancak 2010 da binebildim.Aklınıza gelebilen her yeri söküldü.Söyle söyliyim fabrikasında önce araç iskeleti oluşturulur ya o haline kadar söktük.Bİr çok aksamını kendimiz tamir ettik.Sonuç olarak Zaman + Para + Emek fazlasıyla harcandı.Ama binerken aldığım haz yetiyor.Bir tofaştan daha iyi bence.Tofaş çı arkadaşlara saygılar.Geçen hafta sigortasını yaptırdım.Bugünde fennisini.
Lastikler : Yokohama
1.6 Motor LPG + Benzin
4 ileri
önler otomatik cam
merkezi kilit + alarm
Bekleyen revizyonlar : 2000 cc + 5 ileri + T25 SAAB turbo hepsi hazır.Bu konular hakkında görüş ve düşünceleri ya da bunun gibi taunus üzerinde çalışmaları olan arkadaşlar paylaşımda bulunursalar çok memnun olurum.
Birde Taunus un bir çok parçası elimde mevcut.İhtiyacı olan arkadaşlar
akyuz.osman@hotmail.com adresinden bana ulaşabilirler.
Araç tamiratı elimden geliyor ve hobi haline geldi.;)
Eğer sadece direksiyon şöförü iseniz sakın eski model araçlara yaklaşmayın.Benim ortamım bu tarz işlere uygun.Küçük ama hafife indirgenemez bir atölye ve bir ömür bilgiye sahip babam var (ALLAH c.c. ondan razı olsun ).Bir çok şeyi onun sayesinde öğrendim tamirat,anahtar tutmak v.s.Şİmdi ise tamirat konularında benim ve babamın düşüncesi ile güzel şeyler ortaya çıkarıyoruz.
Babamın mesleği inşaat.Ama merak ta var.15 sene motorsiklet kullanmış.Bilenler bilir şaftlı BMW motorları.Taa o zamanlardan hep merak azim beceri ile bugün kendi aracımızın tamirini kendimiz yapıyoruz.Öyle yani anlamıyorsanız yaklaşmayın....
Para + Zaman + Emek Önemli unsurlar ;)