Tamam abi farkındayım.Benim demek istediğim 500 hp + bir motoru 900 hp'lere çıkarmak illaki sorun. cikaracaktir...Herne kadar bolt-on olsada.Bu da arabanın 5 günde biteceği anlamına gelmez...
Printable View
Burada onemli olan motoru ve parcalari taniyip is yapmak.
Mesela rekor sure cikaran 997tt ler,surekli calisma halinde.
Simdi bu is devam etmis mi oluyor yoksa bitmis mi?
Adam 1 gunde motoru indirip,dagitiyor,2.gun sonunda yoplayip takiyor!
Eli alismis,onlarca indi kalkti...
Gerci turbonun motoru,gtr a gore daha kolay iniyor...
Demem o ki,hedef sure cikartmaksa,bu araclar yapti ama her gun ya yeni birsey deneniyor yada teknik arizadan dolayi birseyler yapiliyor.bu projenin surdugu anlamina gelmez.
Benim kit,cok denendigi icin kolay gorunuyor.kim 500 lerden,900 sinirina bu kadar kolay gelebilir?cok zor,deneme,yanilma ve sorunlarla ancak ulasirsin ki,40 sorun yasanmasi dogal!bi kitleri deneyip,bir suru araba bozduktan sonra cikaran ve artik gtr da pro olmus 1-2 firma var.biride ams...
Adamlar kitin fiyatina,ar-ge yide ekleyip,satiyor. Ya odersin yada yari fiyatindan aza kendin yaparsin ;)
Benim arac 4. Gunde mars basti.isin olayi; yapilan isler ancak ustanin bilgisi ve becerisi dahilinde olursa sorunsuz biticek kivamda olur.Gtr motorunu indiren yada goren var mi bilmiyorum ama cok fazla incik boncuk var.Allignment lar adami kanser eder!! Sirf onlar 1 gun surer,cok hizli olunsa dahi...
İsin tuhaf tarafi,4 gunde bitmis olmasini tartisiyoruz.service kitapcigindaki,yeni arac motor/mekanik rodaj bakim ve sokum ayarlarina bakarsaniz,bu nazli japon baliginin bilerek kullanildiginda azgin bir aygir ancak cok iyi bile olsa genel motor bilgisiyle kullanilsa bile hastalikli katirdan farki kalmiyor...
Kit 900hp yi 100 oktan ile cikariyor,1000 cc gayet yeterli,ben zaten 740 larda kullanacagim,hatta pistte 620hp lerde falan.ancak denemlerde katkilarla 900 sinirinda. Gunluk 900 icin sanzimana biraz daha parca ve motor ici parcalar gerekiyor...
Herkese mutlu ve keyifli pazarlar ;)
baskan ayar isi biraz sikinti olucak usdm ler gibi map yokmus edm lerde,mafla ayar caglari baya zorlucak simdiden gecmis ola kolay gele..
Cobb ile konustuk,persembe edm edition cikiyor ve gondericekler bize,sorun yok sekerim....
bence hazır bir kitin 1 haftada monte olması gayet normal bir süre, her ne kadar bolt-on da olsa, arada mutlaka ufak tefek custom işler çıkmıştır...
ben dahil projelerimiz '2 aya biter' desek de 2 sene sürdüğü için, programlı hesaplı bir projenin normalde ne zamanda biteceğinin ayarını hesaplayamamaya başladık...
inşallah umduğunuz gibi olur güle güle binersiniz keyifle...
bencede şahane bi süre 5 gün..bende hazır kit kullanmama rağmen 5 günde bitmesi planlanan aracımın başına birsürü aksilik geldi ve 2 ay civarı oldu hala eksikleri var..sonucun güzel olması dileğiyle :) not:akrapovic gerçekten harika olmuş..
Yahu durun be arkadaslar,gun tartismasi mi bu konu? :(
Bakin İce-oskur ve diger arkadaslar gibi teknik konulari tartisalim,yol gosterelim....
Bu kitin denenmis olmasi sorunsuz olmasi demek degil cunku Turkiyede ilk kez deneniyor. Ya alti yada ustu var,bu set up yok. Bakalim neler bekliyor beni...
İlk hedefim pistte zaman yapmak,sonra Pbox...
Hayirli olsun
FYI: EDM belki resmen lanse edilmedi tam bilmiyorum ama vtanju adanada edm 2012 gtr icin base map yapip tune etti hatta ilk edm mapi cobba yollayan kisi oldu.Ha cokda buyuk olay degil vtanju yollamasa nasil olsa baska bir edm versiyon gtr tune edilecekti
Yaklasik 4 ay once
hayırlı olsun inşallah güzel süreler çıkartırsınız
3 hafta once 2012 Turuncu Gt-R i modladik G-Force Garaj olarak.
Komple Titanyum 102mm GTC egsoz,downpipe,intake kit parcalarini taktik.
Yazilimi yine Caglarla log alarak,Evotech ile birlikte yaptik.Yazilimda Sorun yok,onemli olan release cikip,isin cok daha cabuk bitmesi.Cobb da Caglar cok ileri,defalarca dedigim gibi en hiZli Gt-R ona ait ve tecrubesi cok ileri...
Ozellikle Mk3 lerde daha onemli,Turkiyede suan 1 tane mk3 var ve ne yazikki oda benimki. Biraz daha ugrastiricak ama cozulmiyecek sorun yok bizim icin...
Rüya gibisin Murat abi :) bence kaç günde yapıldığının önemi yok sorunsuz yürümesi daha önemli.
kesinlikle önemli olan istenilen degerlere ulaşmak bence zaman sure kit bunlar ayrı şeyler merakla bekliyoruz ..
maşaallah ,çok güzel inşaallah tam gönlünüze göre olur ayrıca bitiş süresi de süper,gerçekten bazı arkadaşların dediği gibi 1sene-2sene hatta 3sene süren projeler var benim bildiğim,gtr ın bu kadar kolay modlanması zaten bu aracın başarısını gösteriyor.tekrar dan güzel günlerde binmek dileği ile kolay gelsin.
bitince video isteriz :D
arkadaşlar aslında elimden geldiğince tüm soruları yanıtlayan birşeyler karalamıştım ama forum'un azizliğine uğradım yazdıklarım uçtu gitti o yüzden biraz daha özet bir şekilde cevaplamaya çalışayım.
öskür kankam cobb 2011 edm için accesstuner PRO yazılımında malesef SD stratejisini hala çıkartmadı. MAF ile ayar yapmak mümkün tabi ki ama Speed Density kadar smooth olmuyor özellikle büyük turbo'lu setuplarda (yarım gaz vs durumları bi dert, maf voltajı max'lamadan alter etmeler fln uğraştırıyo biraz). iyi haber, cobb'un software takımının başındaki Joe graham'a geçen hafta sorduğumda önümüzdeki hafta bi alpha versiyon çıkartmayı planladıklarını fakat alpha olduğu için deneme fırsatları olmadığını ve muhtemelen biraz bug'lı olacağını söyledi. hiç yoktan iyidir, deneyip göreceğiz.
1000 cc enjektörler bu setup için fazlasıyla yeterli. şöyle ki:
(HP * B.S.F.C) / (Enj sayısı * duty cycle) = (900 x 0,65) / (6 * 0,85) = 114 lbs/saat
114 * 10,5 = 1200cc
ID'nin verdiği bilgiye göre ID1000 enjektörler 48 psi base benzin basıncına göre 1000cc/dk benzin veriyor. bizim base basınç 60 psi dolayısıyla 1200cc'nin üzerine çıkıyor enjektörler. pompalar yeterince güçlü o yüzden yüksek basınçlarda debi kaybı yaşanmıyor. kısacası 1000cc yeterli bu setup için. hatta daha yüksek güçlere bile çıkıldığını gördüm 1000cc enjektörler ile (gt-r için konuşuyorum).
bu arada araç alpha 9. alpha 10 değil. alpha 10 olsaydı 1000hp+, şanz modifikasyonlarını, motorla ilgili yapılan işleri konuşuyor olurduk.
900 hp'ye dayanırmı diye çok soru sorulmuş. gt-r günlük kullanımda 900hp güç üreten bir setup ile kullanılırsa standart motor ve şanz çok uzun süre dayanmaz. bu şekilde 7-8bin km yürüyen araçlar yok değil fakat genelde kollar 700lb/ft torkun üzerine çıkıldığında çarpılmaya başlıyor. şanz da yine o güçlerde çok uzun süre dayanmaz. zaten standart debriyajlarla 800hp'nin üzeri biraz hayal. 4. viteste ve üzerinde direk kaçırmaya başlar. burada yapılacak bir kaç trick var tabi ki. cobb üzerinden TCM'in tork değerleri, clutch A ve clutch B hat basınçları, vites geçişleri sırasında ki throttle kontrolü vs gibi parametrelerle iyileştirme yapmak mümkün. yine de bu iyileştirmelerden mucize beklememek lazım. 900 hp günlük kullanılacak gt-r = şanz upgrade'i + motorun içine girilmiş gt-r demektir.
murat arabayı daha sipariş vermeden kafasında ki gt-r'ın pist setup'ına sahip bir araç olduğunu söyledi. bu yüzden de alpha 9 bence en uygun setup (saçma paralar harcamaya başlamadan önce) çünkü hem problemsiz bir setup hemde takması ayarlaması kolay. turbolar gt28 boyutunda. gt28'in kapasitesi zaten *****. işin güzel tarafı biraz hibrit bir turbo ve spool'u standart turbolardan biraz daha iyi. hem daha çok güç/tork verecek hem standart turbodan daha hızlı dolacak, Allah bereket versin. kısacası bu gt-r 700 hp civarı günlük kullanıma uygun yapılıyor. eğer 900hp günlük kullanım istiyorum derse, murat'ın 6'şar piston ve kol + şanzuman için yaklaşık 10-12bin doları gözden çıkartması gerekiyor :)
arabanın yol tutuşuyla ilgili çok ciddi modifikasyonlar yapılmadıysa 700 hp'yi geçen bir gt-r'lar genellikle yol tutuştan ödün vermeye başlıyor. 11 martta bende aracımı piste sokmayı düşünüyorum sırf zevk için. viraj çıkışlarında aracın kıçı başı ayrı oynuyor. biraz gülmek isteyenler gelip izlesin :)
özeti bu, az önce yazıp kaydetmediğim yazıyı siz düşünün :) neyse fazla yazmıyorum forumda ama arayı kapatıyoruz uzun yazılarla. herkese selamlar ve hayırlı akşamlar arkadaşlar. çok güzel projeler var site üzerinden okuyup takip ediyoruz kazasız belasız nazar değmesin inşallah herkes emeklerinin karşılığını alsın :)
Teknik aciklama istemistim,Caglar dokturmus.
Dedigim gibi uzman oldugunu soylemistim... Cobb un tum ust duzeyini taniyor...
Gunluk 740,pistte 620-640,Roll yada zaman yapmak icin toulen ile 900 lere yakin olucak ama sadece zaman yapmak icin...
Tekrar bu projede emekleri ve beni ikna ettigi icin Caglar'a,Cemal'e tesekkuru borc bilirim ;)
caglarcim daha iyi aciklama yapamazdin valla sana kolay gelsin yinede isin zor biliyosun:)))
Caglar dün aracını gördüm !! :D aslında 3. kez karşıyaşıyorum aracınızla. KOCAMAN MAŞALLAH !!
Allah kaza bela vermesin, sorun yaşatmasın
2-3 gunluk bir calisma ile biter...
Turuncuyu yaptigimiz gibi...
Hatta cobb yollarsa Edm i,daha rahatiz...
Buarada Caglardanda yakinda sureler bekliyorum ;)