User Tag List

Sayfa 12/23 İlkİlk ... 2101112131422 ... SonSon
428 sonuçtan 210 ile 228 arası

Konu: Moonrock EG: b16a2 project

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı stlegal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Obk kardesim biz tecrublerimizi anlatiyoruz firmanin ne yazdigi ne dedegi her zaman onemli degil dedigin motul dahil 6 ay iceresinde 7 cesit yag kullandik tek tek hepsini kayid ettim maximum yag sicakligi maximum yag sicakliginda yag basinci en iyi tespiti castrol edge 10 60 verdi mobil motul yaninda bile degil o yuzden hersey teori degil tecrubede onemli..
    Motul 300V veya dengi POE bazlı yağlar yüksek sıcaklıkta yüksek basınç vermez viskozitesi, yani sıcaklıkla düşen akışkanlığından ötürü. Bu yönde bir iddiaları veya benim de iddiam yok zaten. Eğer beklenti sıcakken yüksek basınçsa tabi ki yüksek viskoziteli bir yağ, ki bu şu durumda 10w60'tır daha yüksek basınç verecektir. Ama yağın kalitesi, dayanımı yüksek sıcaklıktaki basıncına eşit değildir. Eğer ki böyle olsaydı en iyi performansı 20w50 mineral yağ verirdi. Dayanım dediğimiz zaman yüksek yükte deformasyon, stabilizasyon, bozulma, tortulanma, depositlenme devreye girer.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    KARdeşim bilgine saygı duyuyorum ve diyorumki firmanın değerleri değil ben yaptığım arabalar için hedef ısımı geçmiyorsa her şartta basıncım düşmüyorsa bana lazım değerler bunlardır ben müşterime ne kadar bu minarel yağ ne kdar poe bazlı desemde HTHS değerlerini anlatsamda dinlemiycek önemli olan senin ihtiyavını hangi yağ karşılıyor bende isterim farklı yağ tavsiye ediyim mobil motul shell ama gerçekten biizm kullanımlarımıza cevap vermiyorlar castrol edge uzun zamandır kullanıyorum ondan önced TWS kullanıyorduk aynı zaten hiç bizim yüzümüz kara çıkarmadı ama çıktıuğım arabalarda müşteri farklı yağ kullansa bile bunu anlıyabiliyorum ..
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @Dou;

Polyester(çift ester) bazlı yağ tanımına forum çok uzak. HTHS değerine bakanı ben görmedim bile. Forumca kabul edilen tek değer kutunun üstünde yazan SAE viskozite sınıfı. Bu yüzden SAE 5w40 viskoziteli ama POE bazlı 300V'nin, SAE 10w60 PAO bazlı bir yağdan daha üstün yüksek sıcaklık yüksek yük dayanımı olabileceğini anlatmak çok zor.
    Rocket science değil aslında araştırarak çok kolay öğrenilebilecek şeyler, biz biraz fazla ilgiliyiz desek daha doğru olur .

Ben polyester sınıfının daha üstün olduğunu bilmeme rağmen edge 10w-60 kullanıyorum, hem ince viskozitenin olası basınç kaybının turboya ver(ebil)eceği hasarı minimize etmek, hem de birinin 4 litresi 100 tl iken ötekinin 2 litresi 100 tl olması. Eminim ki çoğu kişinin de kullanım sebebi budur. 3000 km de bir yağ buji değişen biri için tamamiyle gereksiz oluyor bu sebepten.

Atmosferik bir araç yapsaydım motul 5w-40 kullanırdım muhtemelen.

JDM VTİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arabasına göre değişiyor sonucu çıkarıyorum ben burdan o zaman.

çünkü motul'le edge'yi de ben denedim benim araçta motul çöp etti castrolü

en güzeli deneme yanılma yöntemi herkes kendi aracında denesin bikaç yağı
    Bazen ne kadar küçük olduğunu anlamak için iyice yükseğe çıkmalısın

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rocket science değil aslında araştırarak çok kolay öğrenilebilecek şeyler, biz biraz fazla ilgiliyiz desek daha doğru olur .

Ben polyester sınıfının daha üstün olduğunu bilmeme rağmen edge 10w-60 kullanıyorum, hem ince viskozitenin olası basınç kaybının turboya ver(ebil)eceği hasarı minimize etmek, hem de birinin 4 litresi 100 tl iken ötekinin 2 litresi 100 tl olması. Eminim ki çoğu kişinin de kullanım sebebi budur. 3000 km de bir yağ buji değişen biri için tamamiyle gereksiz oluyor bu sebepten.

Atmosferik bir araç yapsaydım motul 5w-40 kullanırdım muhtemelen.
    Aracım NA iken bende edge 0-40 kullanıyordum

bu arada porsche bazı modellerinde edge sport 0-40 kullanıyor
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

jdmpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    asagı yukarı 8*10 yıldır bu islerin icerisindeyim son 1 yılda motul den yatak saran total4 arac oldu ve motul bu araclara koyulan yagın kutularını alıp fabrikalarındaki hangi banttan nezaman üretildi diye bayaa bir arastırma yaptı sonuc olark hatanın kendilerinde oldugunu kabul ettiler ve aracların masraflarını karsıladılar.cem abininde dedigi bütün yagları kendi aracımda da test ettim yag basınc ve sıcaklık gostergelerinden takibime dayanarak soyluyorum bunu castrol edge v tws nin yanına yaklasabilecek bir yag yok suan uretilmedi diyebilirim sıralama yapmam gerekise
    1.castrol edge-tws
    2.lqouy-moly
    3.mobıl
    4.motul

potter744 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende testlerım sonucununda yazmısdım 8 -10 sen arası magnatec ve yaklasık bır 6 senedırde edge kullanıyorum hem dızel hemde benzınlı araclarımda n\a araclar sadece 2 merceders turbo dizel ama uzun sure kullanılan bır aracda motor acıldıgında farkı ben gordum kendi yağcımkı adam 20 yıldır bu işle meşkul ilk sıra castrol sonra mobil gelir abi dedi... Ben abilerimin dediği gibi 8 sene sonra açtığım blockda dıger araclara göre %70 daha az aşındığını görüyorsam bu benim için firmanın yaptığı testlerden daha değerlidir benim 10 katım km yapmış abilerime saygılarımı sunar bir dip not belirtmek istedim...

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yapılanlar güzel, emek ortada. Renk 1o numara, başarılar
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı potter744 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende testlerım sonucununda yazmısdım 8 -10 sen arası magnatec ve yaklasık bır 6 senedırde edge kullanıyorum hem dızel hemde benzınlı araclarımda n\a araclar sadece 2 merceders turbo dizel ama uzun sure kullanılan bır aracda motor acıldıgında farkı ben gordum kendi yağcımkı adam 20 yıldır bu işle meşkul ilk sıra castrol sonra mobil gelir abi dedi... Ben abilerimin dediği gibi 8 sene sonra açtığım blockda dıger araclara göre %70 daha az aşındığını görüyorsam bu benim için firmanın yaptığı testlerden daha değerlidir benim 10 katım km yapmış abilerime saygılarımı sunar bir dip not belirtmek istedim...

2010 yilinda sattigim sifirdan beri kullandigimiz 230,000 km deki mercedes motorunu zincir ve kasnak degistirirken kontrol amacli actigimda (v6 zincir icin motor indirmek zorunda) asinma yoktu. Sifir alindigindan beri mobil 1 0w-40 kullandik ve yagi 15,000 de bir degistirdik. Su anda ayni araba 300.000 kmde ve kullanilmaya devam ediyor. Peki bu tecrube degilde nedir?

Magnatec bir baska kullandigim aracta 7.000 kmden sonra performans cok dusuyodu. Edge koyduktan sonra yag degisene kadar ayni perf devam ediyordu mesela.

Castrol iyi mobil kotu mevzusundan cok, hangi vizkozitede hangi yag daha iyidir diye dusunmek lazim.

ENGean - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

yüksek km rodajlar standart araçlar için geçerli birşey
    örnegın standart vtec in rodajı ne kadar olmalı abi ? samet 2 bın km yaptı mesela yeterlımıdır ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ENGean Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    örnegın standart vtec in rodajı ne kadar olmalı abi ? samet 2 bın km yaptı mesela yeterlımıdır ?
    1600 km yeterli
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2010 yilinda sattigim sifirdan beri kullandigimiz 230,000 km deki mercedes motorunu zincir ve kasnak degistirirken kontrol amacli actigimda (v6 zincir icin motor indirmek zorunda) asinma yoktu. Sifir alindigindan beri mobil 1 0w-40 kullandik ve yagi 15,000 de bir degistirdik. Su anda ayni araba 300.000 kmde ve kullanilmaya devam ediyor. Peki bu tecrube degilde nedir?

Magnatec bir baska kullandigim aracta 7.000 kmden sonra performans cok dusuyodu. Edge koyduktan sonra yag degisene kadar ayni perf devam ediyordu mesela.

Castrol iyi mobil kotu mevzusundan cok, hangi vizkozitede hangi yag daha iyidir diye dusunmek lazim.
    Kardeşim zaten magnetec adı üzerinde manyetik bu talaşları falan çekiyor deniyor falan filan

Bence magnetec sadece dizelde kullanılmalı
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

hknkrks
    Misafir
    Allah kaza bela vermesin

D16A9
    Misafir
    Samet Allah nazarlardan saklasın 41 kere maşallah kazasız belasız cezasız güle güle kullan.

mustafamutlubas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız araç kasa olarak gerçekten çok güzel

Time-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rodaj bitti, 2100 km'deyim suan, Castrol Edge 10w/60 yagimizda hazir, hayirlisiyla bu hafta yag, yag filtresi degisimi ve subap ayari yapilacak. Sonrasindada vtec selonoid kablosunu baglatip beyin ayarini yapiyor ve artik vtec aciyoruz insallah.
    In vtec we trust.
    "Birilerininde Anitkabir'i beklemesi lazim." Behzat Ç.
    "Dude I almost had you." RIP Paul Walker.

Mapped by Dr. Ecu
    Rebuilt by Hizli Rektifiye