yapma hocam:)
Printable View
yapma hocam:)
Hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. :)
Örtmenim yapma gözünün çapağını yiyeyim(kopmak serbest :D), spec'ler belli, TECRÜBE belli, benim haddime mi seninle boy ölçüşmek. Ama tabiki sıkıcaz beraber, bana en büyük keyif verecek şeylerden biri olacak seninle ve Özdin Abi'mle sıkmak. Kimin geçtiğinin önemi yok, maksat keyif. :)
Birkaç yerden gol yedik, şimdi contra-attack'tayız, burdan sonra Allah'ın izin verirse, sorunsuz ve hızlı bir şekilde finish'e gideceğiz inşallah.
Gollere gelince:
- Turbomuz büyük olduğu için döküm manifoldla klimayı iptal edemeden takamadık turbomuzu o yüzden 2 hafta kadar yeni manifoldumuzu bekledik.
- Wilwood yanlış "bracket" yollamış, fren kitimizi takamadık. Hoş bunun acelesi yok, haftaya gelir diye tahmin ediyorum. Onu da takarız.
- OEM Oil Cooler'ımız da yolda. O da pazartesi-salı gibi gelir diye düşünüyorum.
Bundan sonrası keyifli kısımlar inşallah. :)
Son Saniye Haberleri:
Bu post'u yazarken Özdin Abi'm aradı. Debriyajımız da ÇOK güzel bir şekilde hazırlanıyormuş, o da haftaya hazır olacakmış. Allah razı olsun, o da kendi arabası gibi ilgileniyor, koşturuyor Özdin Abi'm. Emeği çok fazla, hakkı gerçekten ödenmez.
vay vay vay kardesım 10 numara gercekten ohohhhhhh:)
Maşallah hızlı ilerliyor, inş. sorunsuz sıkıntısız sonuçlandırırsınız..
sona yaklaşıldı merakla bekliyorum son halini şimdiden hayırlı olsun
Son durum nedir,ses soluk çıkmıyor
Bu aralar biraz yoğunluk ve koşuşturmaların içinde olduğum için konuyu yenileyemedim kusura bakmayın. :)
Gelelim son gelişmelere...
Arabayı aldığımdan beri üzerinde olan ufak tefek çökükler vardı. Bu kadar yaptırdıktan sonra içime sinmiyordu. Apo ustam saolsun hemen iyi bir kaporta/boyacı ayarladı. İşçiliklerini de az çok görüyordum, çok kaliteli ve güzel iş yapıyorlar. O işi organize ettim, ufak tefek çökükler, boya rötuşları, ayarlamalar,...vs hepsi yapılacak ve en son güzel bir pasta cila atılacak ve komple temizliği yapılacak.
Gri kaşığımız gayet masum bir şekilde motorunun üstüne atılmasını bekliyor. :)
Not: Bu uzaklıktan çekilen fotolarda bile sol arka çamurluktaki göçükler belli oluyor. O yüzden, bu düzeltmeler için doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum...
http://i.imgur.com/F5BpP.jpg?1
http://i.imgur.com/t60CR.jpg?1
Bu arada Özdin Abi'm saolsun debriyaj işimi SÜPER bir biçimde çözdü. ACT baskı + XTD Stage 3 balata(şansımıza debriyajcıda benim balataya uygun SERAMİK padler varmış. Çok mutlu olduk.) + Orjinal Volan. Hepsi güzelce yapıldı, temizlendi, balanslandı ve motora takıldı. Tahminimiz bu debriyaj 550-600hp güçlere kadar dayanıklı ve sağlam olacak. Bana bu çözümü ürettiği için Özdin Abi'me tekrar tekrar teşekkür ederim. Gerçekten çok içime sindi bu debriyaj işi. :)
http://i.imgur.com/Oisqn.jpg?1
http://i.imgur.com/8QcCZ.jpg?1
Extradan ufak tefek pürüzleri de hallettik. Stopların duyları kayıptı, çıkmacıdan duylarımızı aldık Gökhan kardeşimle. Saolsun 5-6 tane hurdacı gezdirdi ama en sonunda bulduk, çoğu duyu da kendi elleriyle seçti kardeşim. :) Sıfır 60A Mutlu akümüzü aldık. Daha bir sürü ufak tefek işleri hallettik ama bunları yazmaya gerek görmüyorum.
Bu sefer bilgilendirme zaman aralığını çok uzatmıcam söz. :)
Ülen iş gücü bıraktım senin konuyu okudum sabah sabah :D Maşallah güzel oluyor, bi tur atarız artık :D
masallah kardesım guzel bırgundu :)hurdacılarla makara yapmamızda ayrı bi guzel duyları zar zor bulduk dogrusu :)
Şanzıman ile ilgili planlarınız nedir..?
Amerikan 3 ileri takıcam.
maşallah Allah kolaylık versin.. takipteyim :)
bu arabanın en çok sevdiğim şeyi klasik vtec jantı yok spoonda olsa bi farklı gözüküyor maşallah abi :)
Dün(cumartesi) günü bayağı güzel geçti. Sabah 10 gibi servise gittim. Öğlen gibi Özdin Abi'm geldi. Planlarımızı ayarladık, gidişatı konuştuk,...vs. Arada Özdin Abi'nin arabayla bir yere kadar gittik geldik. ALLAH'ım nasıl birşey bu. Arabada TIK yok, yere yakın ve aynı zamanda da çok komforlu. Arada da ricamı kıramadı Özdin Abi'm, 1-2 sıktı. Dedim "Rab'bim sana geliyorum.". Arabadan indik benim ağız kulaklarda, etraftakiler anlam vermeye çalışıyor falan hahaha. Akabinde Gökhan(gökhan035) kardeşimiz aramıza katıldı. Onun SuperCharger projesi hakkında konuştuk, fikir alış-verişi falan yaptık.
Bu arada da Gökhan(gökhan035) benim bijon aradığımı duydu benden. Yanında varmış birkaç takım, açtık baktık. Aluminyum olanları direkt eledik zaten. Çelik olanlardan bir takım vardı Gun Metal renginde o da benim jantıma uymadı. Bu arada saolsun beni eve bıraktı. Burdan kendisine tekrar teşekkür ederim. Dedi bir takım olacaktı kırmızı diye hatırlıyorum senin janta göre bakıp dönücem sana dedi. Ben de ivedi bir şekilde SİYAH bijon istiyorum. Hastalığım bu yapacak bişi yok, Gökhan da saolsun anlayış gösterdi ve hak verdi, zevkler ve renkler tartışılmaz sonuçta diyerekten fikir birliğine vardık.
Neyse, beni bıraktı ve bırakırken geri dönücem sana demişti ya, 45dk sonra geri döndü, telefon etti kapıyı aç dedi. :D Kırmızı hatırladığı bijonlar SİYAH çıktı ve benim jantlara cuk diye oldu. Aynı zamanda eve de teslim yapmış oldu. :D Tekrar saolasın Gökhan'cım.
Siyah ÇELİK bijonlarımız: :)
http://i.imgur.com/7J034.jpg?1
http://i.imgur.com/b3HTm.jpg?1
Bir bijon için bu kadar büyük olay mı yapılır demeyin, bu kadar emek ve zaman harcayıp, neredeyse sıfırdan bir araba yapıyorsanız, en ufak detayı bile insana büyük bir heyecan ve haz veriyor. Umarım hepiniz tadarsınız bu duyguyu...
Ufak kaporta-boya işleri ve motoru arabaya atma işi bayram sonrasına kaldı şuanda ama KESİNLİKLE sorun etmiyorum. İşime bile geldi. Yavaş yavaş, sindire sindire yapıcaz inşallah.
Arada olan gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim.
Görüşmek üzere,...
Esen kalın,...
Ya da kalmayın, bana ne ¿ :p
dün sanayi girişinde özdin abinin araçta görüldünüz zaten :) korna çaldım ama özdin abi fark etti mi anlayamadım :)
ugur aslında hazır kaporta işleri için boyaya giricekken motor içinide siyah veya değişik bir renk yapma gibi bi dusuncen yokmu acep ? cevap verebilcenmi acep(r.ivedik repliği aklıma geldi:hehe:) :D