Mukemmel gercekten sanat
Printable View
Mukemmel gercekten sanat
Alper senin söylediklerine de katılıyorum ama sanırım biraz fazla sert yorumlar olduğu için yanlış anlaşılıyor olabiler :D
Ama benim yorumum biraz farklı olacak. Nereden biliyoruz belki bu adamın ilk çalışması ve daha ilk çalışmadan yepyeni bir konsept ve bir marka üretmek derdine girmek istemedi kendisi :) Adam belki ilk çalışmasında halihazırda varolan bir konsepti kendine örnek alıp yapabilir mi yapamaz mıyı daha doğrusu kendi el becerisini test etmek ve çıkacak maliyetleri görmek istemiş olamaz mı :) Sonuçta bu tür çalışmalarda evdeki hesap hiçbir zaman çarşıdakine uymuyor. Bintane parametreyi bir araya getirerek amatör de olsa bir araba üretiyorsunuz:) Ayrıca belki de adamın marka yaratmak, dünyada tek ve ilk olmak gibi bir strateji ve hedefi yok. Belki de bunun için bütçesi yok? Yani bu sebepler dolayısı ile adamın verdiği emeği yerden yere vurmak doğru değil be hocam :) Sen vurdun diye demiyorum genel olarak arkadaşın işiyle dalga geçen saygısızlara söylüyorum bunu bu arada.
abi bi yerden başlamak lazım bu arkadaş lambo yapsın başkasıda gaza gelir derki madem yeteneğimiz var kendi aracımızı yapalım gel sende fabrikada şu görevde bizle çalış
bence bu adam iyice desteklense ve medyada ''adam sanayide lambo yapıyor sermaye sahipleri hala yerli otomobil için herhangi bir adım atmıyor'' diye lanse edilse belki birileri daha seri olur bu iş için:icon_tup:
kımmıs arabanın adını telefuz edemeyen sen bu araba hakkında ne bılıyorsun sakızlardakı resımlerde gormussun konusyorsun nasıl yapıldıgını daha bılmıyorsun fabrıka kurduk lamborghını yapıyoruz sankı replica mantıgını ögren ılk once bütün dünyada böyle yapılıyor yapılan ış hayaldı gerceklestırdık yapılabılınecegıne ınandık yaptık ve üzerine TÜRK bayragını koyduk butun dunyaya bızde burdayız demek ıcın sende bırsey yap koy ortaya senıde tebrık ederım gurur duyarım.
ama boyle bos bos konusup canımızı sıkma abım benım konustugun kelımelere dıkkat et hırsızlık falan..
Bu iş öyle dediğin gibi olmaz. Yerli otomobil yapmak kolay iş değil. İşin içinde zilyon tane parametre var. Maliyetleri korkunç boyutlara çıkacak ve ciddi manada yan sanayi desteği gerekecek bir sektör bu. Evet kısmen otomobil yan sanayisi Türkiye' de var ama komple bir arabayı üretecek kadar var mı? Pek zannetmiyorum. Bu işin kredisi nereden çıkar, taşın altına elini kimler koyar, devlet desteği ne kadar ve hangi boyutlarda olur, işin politik kısmı da olacaktır elbet eğer devlet desteği olursa. Bu işle ilgili yetenekleri nereden nasıl temin edilir, bu yeteneklerin Türkiye' ye gelmesi için neler yapılmalı falan filan diye bu liste uzaaaar da uzar.
Yani olay bi tane arkadaşımızın sanayinin birinde demir profilden yaptığı şasinin üstüne oturttuğu bir prototip makete bakıp da hadi biz de koskoca sanayi hamlesini harekete geçirelim demesiyle olmaz :)
Yani o bahsettiğin olayla arkadaşımızın yaptığı şey arasında uzaktan yakından bir bağlantı yok. Olamaz da. Ama yine de bu arkadaşımızın yaptığı iş bir emeğin sonucudur ve bunu da herkes zaman ayırarak uğraşıp da yapamaz. O yüzden tebrik edip motive etme görevi de bize düşüyor.
Tebrikler inşallah daha güzel projeler çıkarırsınız.
arkadaşlar countach ve erkan abinin yeniprojesi olan replika porsche speedster bugün samanyolu tv den çekime geldiler ve çekim daha yenibitti izlemek isteyenler samanyolu haberde saat 17:00 de cıkıcak samanyolu tv de ise saat 18:00 ve saat 24:00de ana haber bülteninde cıkıcaktır izlemenizi tavsiye ederim
yokmu yeni resim
Adam kendi hayalini gerçekleştirmiş, "Zambak, Zumbak. Dön arkana iyi bak" İmalattan Halka... Tüm Evrenin Markası... diye bi sloganla Dünya'ya meydan mı okumuş? Bundan daha doğal ne olabilir ki? bence herkes kendi hayallerinin peşinden koşsun.
Ayrıca benimle birlikte bilmem kaç bin kişinin böyle bir konuda yeteneği eminim ki yoktur. Ama Allah övünebileceğimiz Abiler/kardeşler nasip etmiş, buna da şükür!!!
helal olsun gerçekten çok güzel olmuş tebrk ederım
Görüntü bakımından fena tahrik oldum desem yalan olmaz :)
Bu arkadaşlar porsche ta yapıyorlar yalnız ben biraz bakmıştım internette videolarına vs. aracın çalışması sıkıntı cam yok çıtçıtlı birşey vardı :D sonra bir çok şeyi anormal geldi yani sorun yaşamak çok normal gibi duruyor. Görüntü gerçekten hoş ama sorun çıkarınca sinir katsayısı yükselmesi de hiç güzel birşey değil.
konusu var mı bilmiyorum ama bu araba çok başarılıymış yaw akıbeti iyi olur inşallah para veririm yani ben buna
34 mjf 99 plakası 94 model chevrolet araca kayıtlı
Emeginize yureginize saglik
muhteşem görünüyor emegi geçen herkese teşekkürler
helal olsun böyle ustalara..
türkiyede üretilmeyen ve otomobilde kullanılan hiç bir parça yok.
Motorun tüm mekanik parçaları (motor bloğu , şanzıman kovanı, silindir kapağı gibi kallavi parçalar dahil), şase (ülkede sac üretiliyor sonuçta) , plastik aksam (ön konsol ve devasa büyüklükteki yeni nesil tamponlar dahil) hepsi yapılıyor..
Sadece beyin üreten yok sanırım, oda eksik kalsın, dünyada beyin üreten firma sayısı otomotiv üretenlerden azken, illa beyinde yerli olsun demenin bi faydası yok.
Esas problem şu: yeni kurulacak bir firma olarak, yeni ortaya çıkacak bir "marka" olarak ilk etapta yeterince büyük bir pazara hitap edilemeyeceğinden, maliyetler global otomotiv devleriyle rekabet edemeyecek durumda olur. Piyasadaki otomotiv firmalarına bakınca görülen profil şu: ya globaller, yada çok kalabalık ülkelerin palazlanan yerel markaları (çin - hindistan)
Bu derecede büyük bir sektör sadece ve sadece devlet desteği ve teşvikleri ile böyle bir yatırım hayata geçebilir.
Ama alt yapı hazır, sadece ekonomik şartlar uygun değil.
gerçekten harika bir araç ve emek helal olsun