filtre çok güzel ancak sıcak hava çekme ihtimali nedir ? eskisi kalitesizde olsa en azından soğuk hava çekecekmiş gibiydi :)
Printable View
filtre çok güzel ancak sıcak hava çekme ihtimali nedir ? eskisi kalitesizde olsa en azından soğuk hava çekecekmiş gibiydi :)
Dostum kadett c coupe ariyorum bende . Senden sonra korkarak yaklastigim konu daha bi basit geldi. Herkes tarafından saygiyi hakediyosun bikere daha tebrik ediyorum herseye kendinden biseyler kattigin icin.bende bi proje yapicam ama 7 8 tl paralar istiyolar. 3 4 e kupasi duzgun bi arac bulanabilme sansim var mi ? Boyasi o su busu duzgun olmasida gerekmiyor. Araci komple soyucam bastan revize edicem. Ve icinide sadece on koltuklar kalcak sekilde bosalticam.
Teşekkür ederim arkadaşlar.Evet eskisine nazaran daha fazla sıcak hava çekiyordur ancak kaput üzerinde tam filtrenin önüne gelecek şekilde scop tarzı bir havalandırma yapacağım gelen rüzgar direk filtreye çarpınca çok daha iyi olacaktır.Ama bundan önce karburatör büyütme projem var.
Filtreyi neden değiştirdiğime gelince sanırım farklılık olsun istedim net bir nedeni yok scop havalandırmadan sonra bu sistem çok daha iyi olacaktır.
İyi dileklerin için teşekkür ederim elimden geldikçe bir şeyler yapmaya çalışıyorum.Ne yazıkki 3-4 e alacağın kadett oldukça bakımsız olacaktır bu araçlar kıymetli değerli araçlar temiz bir araç alayım istiyorsan 7-8 bin lirayı gözden çıkarmalısın.Motor yürüyen vs. parçaları bulmak kolay ama kaporta aksamı biraz sıkıntılı o yüzden temiz bir araç almanı tavsiye ediyorum.Elinden gelir tornavida anahtar tutarım diyorsan müsait bir yerinde varsa işin yarı yarıya daha kolay.Korkulacak bir şey yok yeterki ölmüş bir araç alma :)
Bursada çok var bence aracımı bursadan almıştım bursada iyi bir araştırma yapılabilir.
uğraşıp durma tak artık şu enj ve turboyu :D
yay amortisör ne kullanmıştın memnun musun?
Kilitli diff olayını nasıl halledeceğiz bulunuyormu yoksa işlem mi yapacağız
Yaylarda bir değişiklik yapmadım orjinalleri üzerinde amörtisör olarak birol abiden almıştım markasını unuttum hatırlamıyorum ama kadett in genel olarak suspansiyon sisteminden hoşnut değilim çok sert bana göre biraz daha yumuşak olsaydı çok daha iyi olurdu.
Kilitli diff olayıda bilemiyorum kadett in fabrikasyon kilitli diff leri var ancak gte modellerinde opsiyon olarak kullanılmış TR de bulmak imkansızdır herhalde ama belki manta ascona vs. için üretilmiş kilitli diff ler bizim araçlara uyar bunuda bilse bilse birol abi bilir onunla konuşmak gerekir.Soracağım kendisine sende bu konuda bir bilgiye ulaşırsan bana haber ver abi.
tamamdır haber vereceğim, bir yandan da ebay.de ye bakınıyorum illaki çıkar bir yerden
arkadaşlar birol abiye nasıl ulaşırım ?
senator 3.0 araçlarda kitli diff varmıdır ? varsa komple diff aks komple salıncaklarla bırlıkte alt takımı alsak nasıl olur ? (şanzıman da dahil)
bi abimiz senetor B kasa arac satıyor . nedıyorsunuz bı yol gosterın :D
Hemşerim tekrar kolay gelsin diyorum. bu scoop mevzusu ile ilgili olarak; havalandırma alanını oluşturduktan sonra filtrenin sıcak ortamdan izole edilmesi nasıl olur? filtrenin alt kısmında yanmaz malzeme ile bir koruma tabakası yapılması veya neredeyse her araçta bulunan kaput iç halısı tarzı bir malzeme ile hem kaputun kaplanması hem de filtre etrafında ince de olsa bir duvar oluşturulması mümkün ve faydalı olur mu?
Eyvallah abi sağolasın filtreyi izole etmenin yararı olur filtre hem çevredeki ısıdan etkilenmez hemde giren havanın soğukluğundan daha iyi faydalanır ancak yakın zamanda racing motor karburatörüne geçiş yapacağım için yapacağım scoop tarzı havalandırmayı ona göre yapacağım :)
ZAten ondan bahsediyorum. Guven abiyle konustuk. Kafamdaki soru işaretlerini cozersem ondan parcalar ve motoru dusunuyorum ama 1 haftadir arastirma sonucu 2.6 dual ram motor kfama yatmamaya basladi 12 v olmasi eski tekonoloji ugrastirir ve cok yakar. Cx20e daha mantikli geliyor.anlicagin kafam karisti bu karisikliga birol abi belki son verebilir
Yurt disi baktigim zaman c20let ve cx20e motor swap 265 getrag sanziman ve chevette aks ve diff kullaniyorlar. Suan arastrmadayim. Hatta adamin bitanesi corsa fren merkezini ve yuruyenini kulanmis .Kombinasyonu olusutrursam kasa kolay. Suan en sikintili olay kitli diff. Ben yaptigim araci gunluk kullanmak istiyorum kaynak diff iskence olabilir
Kaynak diff emin ol bıktırır ve günlük kullanımda aracından bile soğutabilir bunu aklından çıkar bence.Motor seçenekleri arasında 2.6 dual ramın fiyatı daha uygun ancak maddi yönden sıkıntın yoksa kesinlikle C20XE derim ilerde LET e çevirirsin yada modifiye yapar yüklersin önü süper ötesi açık bir motor.
Araç ne bu arada ?
araç kadett c coupe :) buldum bitane . sfi motor bulsak sağlam başka motor düşünmemde sağlam motor yok . birol abiyi akşam arıycam şayet kafamdaki sorulara yanıt bulursam guven abıdeki parçaların durumu iyiyse direk toplu alıp swap yaparım dıye dusunuyorum
En kötü ihtimalle sağlam bir blok bulursun kafana göre toplarsın 200 - 250 hp ve iyi bir yürür aksam ile kadett i sağlam yürütürsün.Ben yerinde olsam sfi motora yönelir ona göre gerekiyorsa birikim yapardım.Ben zamanında büyük bir hata yaptım taunus motor swapladım ama şimdi keşke C20XE swap yapsaydım diyorum.
dostum once bırol abıyle konustum daha sonra senatorun sahıbıyle konustum.
bırol abıyle konustuktan sonra su yonde cok mantıklı buldu. komple yuruyen aksam frenler sanzıman ve motoru kadette gecırırsen sahane olur dedı. 200 250 ler bıle cok onemlı degıl motoru taktıktan sonra 900 kg olur tahmınen. tekerde 150 whp versın kesınlıkle kafi.
dualram hakkında bırol abıde pek bısey dıyemedı. hala yogun arastırmadayım
Eger dualram in kendi sanzimanini kullanacaksan sanziman yuvasinda ve vites kolu bolgesinde ciddi bir tadilat, islem yapman gerekecek.Dualram in sanzimani kadett in sanz. yuvasina bir iki beden sisman geliyor ayrica boyuda uzun vites kolu bolgesini daha geriye alman gerekiyor.
Opel omega komple motor şanzuman yürüyen aksam frenler v.b. geçirilirse nasıl olur?
hurda belgeli olarak bir tane buldum; Omega motoru nasıldır iş görür mü parçalar uydurulabilir mi ?
Abi uydurulur tabi ancak tadilat yapmak gerekiyor motorun karter kazanının yönü çevrilmesi gerekiyor ya custom bir karter yapılacak yada oem karter üzerinde işlem yapılacak aynı şekilde yağ pompasının emiş borusunun yönünüde değiştirmek gerekiyor.Bunları yapmazsan karter kazanı traversin üzerine denk geliyor motor yerine oturmuyor.
Ayrıca kadett in şanzıman yuvası bayağı dar öyle her şanzıman sığmıyor yuvayı genişletmek gerekiyor.Ben bu işlemi yaptım mesela yoksa şanzımanı yuvasına sığdıramıyordum.Yürür aksam konusunda bir bilgim yok ama birebir uyacağını pek sanmıyorum ama iyi bir frencin ve torna ustan varsa fren aksamı her türlü aktarılır çokta iyi olur zımba gibi durur aracın.
motor şanzuman yürüyen ayrı ayrı alacağıma hurda belgeli komple bir aracı alıp kadette giydirmek daha mantıklı geliyor;
Ufak bir sorum daha olacak; 0 motor olarak seçeneğimiz var mıdır? Bizim araca uydurulabilen kullanılmamış yeni bir motor uygulaması mümkün müdür?
Tadilatla ugrasamam dersen karter kazani arkada olmak sarti ile boxer haric tum 4 silindirlileri uygulayabilirsin aracina abi ama neden sifir motor dusunuyorsun ? Sana da tavsiyem temizinden bir c20xe yada let tir birde 5 ileri manta getrak bulursun pasa pasa gazlar keyif yaparsin.
Hurda bir kadett gsi bulabilirsen sanziman haric bir cok parcasini kullanabilirsin.
Yeni projem racing motor karburatörü uygulaması GSXR 1100 ;
http://p1305.hizliresim.com/19/g/n2cmk.jpg
Detaylar ve yapım fotoları yakında.
hadi bakalım kolay gelsin, gördün tabi Birol abiden canın çekti dimi :)
Kanima giren birol abi oldu evet :)
Karbüratörden sonra egzantrik olayını ne düşünüyorsun abi?
Kentcams firmasinin urettigi fr32 kodlu eksantrigi dusunuyorum cadde tipi olarak geciyor duzgun rolantili bir eksantrik.Ikinci yedek bir kapagim daha var zaten bu kapaga subap buyutme port polis ve dereceli egsantrik uygulamasi yapacagim nasip olursa.Tum bu islemlerden sonra racing karburator ile 140 - 150 hp alirim saniyorum yurt disinda benzer uygulamalarda bu gucleri yakaliyorlar.
Bu proje sonlanmıştır arkadaşlar araç satılmıştır.
Aaaa bir Kadett çi olarak üzüldüm:(
yine de hayırlısı olsun