bende 10 kilo verdim işe yarıyıcaktır
Printable View
bende 10 kilo verdim işe yarıyıcaktır
Ooo hep pilot hemde araç kilo atmaya başlamış yarın aksilik olmaz ise yanına uğrarım abi. Kapılar fiber olunca kaç kg civarı düşüş olucak?
çok iyi :icon_tup:
Allah kolaylık versin
13lü sn ler gormen dıleğiyle:)
23:35 güncel olsun :)
http://b1110.hizliresim.com/11/10/15/20611.jpg
kim kullanacak günceli?
geliyorum panpa:D
http://img851.imageshack.us/img851/4...1020114291.jpg
toplu geliyoz panpa:D
http://img685.imageshack.us/img685/2...102011430u.jpg
ahmet abı sako gırıyomu resımde çıktığına gore yazıyıda okursun :D
bu tayın jokeyi olsam uçardım herhalde +53:)
2011 sezonunu 14.225 le bitirmiş olduk aksaklık yaşamasak daha güzel süreler çıkartacaktık ama son yarıştı yetişmedi utkuya çok teşekkürler yine direksiyonun hakkının verdi level 3 dönemi de bitmiş oldu
2012 sezonuna carbon level 4 olarak başlayacak sohc 800 kgye inip muhtemelen levelX egzantirik İTB ve biraz daha geliştirmeyle 13sec ve altı rahat koşturabileceğimizi tahmin ediyorum
insallah Seneye çok daha iyi dereceLer cıkartırsın abi. Sen Level 3 ü bitirdin Bende bir level 2 yi bitireyim sen Level 3 sakLa bir yerlere elbet senden aLacagım gün geLecek onu :)
ALLAH tekerine taş değdirmesin abi. ALLAH yolunu açık etsin d Serisinde.
arabaya bınıp yardıra yardıra gıtseydın bişey olmazdı :) çekıcıyle goturursen tembelliğe alışır :)
evet kaldığımız yerden devam edelim her zaman herşey iyi gitmiyor malesef geçen yokuş aşağı 4 ü bitirip yanlışlıkla 3 e atmak gibi bi hata yaptım araç performanstan düştü ufaktan yakalamışız :) 16000 dönünce
zaten 11000 kmdir gazladığım motorun durumunu merak ediyodum yağ pompası yataklar hepsi bebek gibi tek sorun piston yüzeyine yeni yuva açan subaplar oldu aslında içim de rahatlamış oldu bu bahaneyle oversize subap 70mm gaz kelebeği gibi azcık daha verim alacağım parçalar aldım güç bandımı biraz daha yukarı çekip bi kaç boy daha almayı deniycem bakalım olacak mı :)
http://a1111.hizliresim.com/r/7/czjc.jpg
konuyu yeni görmek nasip oldu abi Allah Kazadan Beladan Korusun Maşallah..
bu yila aslında crx kasaya geçerek ilerlemeyi düşünüyodum ama yine aynı kasa devam etmeye kadar verdim yeni değişikliklerim şu şekilde
microsquirt v3 ecu
fidanza volan
ferrea 1mm oversize subap
vites kolum için sfifter bushing kit
66mm olan gaz kelebeğimi 70 mm e dönüştürücem
şanzumanı hazır açmışken kısa 5
bir de bu sene bbslerle yarışmayıp slick kullanabilirim :hahaha:
bir de egzantiriğimi stage3 den stage 4 e çevirebilirim
hafif volanım ve krank oluyucu monteli kasnağımı hazır sökükken krank balansına sokucam bu sayede daha güvenli biçimde 10000+ devirler dönebilicem
yedek farklı askler hazırladım yine kırılma gibi şeyler olursa değişime hazır olacak 13lü güzel süreler çıkartmayı planlıyorum bu sene bakalım olacak mı ben de bilmiyorum :)
yani sohc stage 4 sezona yakında hazır
Dün ufaktan başladın aslında bizlerden fırsat bulup kendi arabana dokunamıyon :)
Bu arada dikkat ettim forumda mesajlarına en çok teşekkürü (1609 Tşk) ile en fazla alan adamısın panpaaa :D
büyük beklentilerdeyim abi .. yetiştiremedimm yoka gelicektim yanina final driver unutma gözünü seviyim :D
yine pek vakit bulamasam da krank kol piston grubunda azcık değişiklikler yapıyım dedim
kol piston grubu 780 gr a
7.3 kglik volanım 3 kg ye
4.1 kg kasnağım 2 kg ye düştü
kranktan da azcık gereksiz çıkıntıları aldık :)
toplamda yaklaşık 10 kg internal hafiflettim diyebilirim :D:D fazlasını da balansta alacaklar
11500 devre kadar balans ve yağlama sorunum olmaması gerekecek bunu da deneyip görücez
bu hafta bloğu topluycam kartel yapısında da değişikliklere gidicem
bakalım hafiflik ne kadar etki edecek :)
http://i48.tinypic.com/11ugoex.jpg
merakla bekliyorum erkut abi sonuçlarını..
Kocamız geliyo kaçın kızlaaaR :D
Maşallah bro takım halinde tartalım bence tam farkı görelim :)
oha kranka gel büyük sıkıntı olacak belli... :D Allah utandırmasın abi :)
güle güle gazlaman dileği ile....benmi??turbocu ali ve ben :)ahmet..
hayırlısı olsun ortaaam...pistonlarda felan varmı değişiklik ?
hayırlısı olsun erkuttt
eyvallah pampa pistonlar eskileri kullanıcam subapların çarptığı yerleri belirledim daha doğrusu kendileri belirledi :D o kısımaları aldım hepsini tartıp ağırlık eşitledim kılcal bi hasar olup olmadığını kontrol ettim bebek gibiler segmanları yeniledim boşluk problemim ya da ovalleşme falan yok ana yataklarım da sağlam kol yatakları ne olur ne olmazından değiştiricez ama üzerine kanal açıp azcık daha yağı tutmasını sağlıycam devir dönmeye ihtiyacım olacak 1590cc hacmimi bi süre bozmayım diyorum ilerde sonumuz belliki 1804 cc olacak krank kol piston gömlek hepsi değişecek yani kırana kadar yolu var bunların şimdilik bu hacimle devam :hahaha:
Abi inş istediğin sürelere ulaşırsın 402m de ancak, o internal hafifliği ile gerçekten sıkıntılı olacak bence de :D krank müthiş görünüyo, demeden geçemedim maşallah :)
sende öyle erkut usta....umarım honda ve japon bilgin ile bu sene yada gelecek sezon ile alakalı iyiişler başarman gayretiyle...esen kal görüşmek üzere:icon_tup:
Bugun krank,volan,kasnak takim halde balansa biraktik bakalim hayirlisi,konyaya yetismeyebilir ama manisaya belki yetistirir bladerk :)
Erkut cok emek veriyorsun insallah istedigin gibi olur. Bu arada sorum su, bu motor icindeki parcalari traslayarak hafifletmenin yuksek devir donen aletlerde zarari olmaz mi?
hatalı yapılırsa tabiki olur hatta motorun sonudur
volan zaten fidanza onda çok azcık işlem yaptık
krank bi abimin cnc tezgahında 1.5 günde hazırlandı (bunu para için kimse yapmaz sanırım her yerinden eşit alındı ) kasnak başla bi modelinki kullanlıdı ve hafifletmek için yine 2 gün uğraştık şu an kasnak kasnak civatası krank volan debriyaj seti (civataları numaralandırılmış biçimde) tümü balansa verildi salı günü çıkacak
ardından tolpayım görücez
Maşallah 2010dan beri aracınıza yaptıklarınızı ilgiyle izliyorum, peki itb takma gibi bi düşünceniz var mı sohca ??
ehehe rodaj sonrası var tabiki
Krankınızın orjinal hali ile yağ basıncınız ne haldeydi rolantide ve kesiciye yakın ?
Ben krankın bu halinden sonra asıl olarak yağlamayı merak ediyorum.
Balans felan bir şekilde işinin ehli usta ile olabilirde yağlama ne olucak acaba.