neden turbo s2000lerin hepsinde singel çıkış var yani sizinkide öylemi olucak ve çift çıkış olması bi kayıpmıdır ? kayıpsa ne derecedir ? çok sordum ama kusuruma bakmayın...
Printable View
neden turbo s2000lerin hepsinde singel çıkış var yani sizinkide öylemi olucak ve çift çıkış olması bi kayıpmıdır ? kayıpsa ne derecedir ? çok sordum ama kusuruma bakmayın...
Moruk camber nekadar az olursa okadar iyi tutunursun sonuçta
bundan dolayı jantların göbeklerinin iç kısmından aldırıp jantı içeri sokmak daha mantıklı
Jantın içini aldırırken torna makinasının milindeki olağan salpandan dolayı alınan iç yüzey ile jantın dış yüzeyi arasında paralellik açısından fark olabilir. İyi bir şekilde bu işi yapabilmek çok çok zor aslında. Ben olsam jantlara elletmezdim.
Sen tornacıya bir sor. Jantın dış yüzeyini tornada ayna dedikleri kısma bağladıktan sonra jantın poryaya oturacak iç kısmını mikronmetre ile ölçüp salpasını ayarlayabilecek mi? Sonuçta çok güçlü bir araçta yüksek hızda gideceksin. %1 lik hatalarda çok birşey olmayabilir sonuçta arkadaki jantı yaptırmıyorsun ama genede direksiyonda titreme yada başka birşeylere sebep verebilir. He olmayadabilir. Ama bir risk bu.
evet doğru bir yaklaşım.fakat eğer cantı dış çapından aynaya bağlayıp iç yüzeyini yani poryaya oturacak yeri dış çapa göre salgısını alırsa hiç sorun olmaz.komparatörle bu işi yapar torna oparatörü fakat sanırım cantlar 17 inc çapında yani 431.3 mm olacak küçük bir torna makinasında olmaz bu iş orta boy bir torna makinasında olacak maslakta kesinlikle bulunur sorun olacağını düşünmüyorum ben ama ben olsam asla böyle birşey yapmazdım.çünkü bu işlem cantın mukavemetini azaltacaktır.arda sana sesleniyorum ben olsam yapmazdım bir müh. olarakta önerim bu işi böyle yapma çamurlukları kabarttır derim ben tavsiyem budur...
önler arkalara göre çok mu dışarda duruyor ya da arabanın çizgisine göre? arkadan bence çok hoş duruyor.eğer aynı çizgideyse daha önceden de dediğim gibi hiç bozma,böyle çok güzel ardacım
arda ön taraf içinde geniş çamurluk alabilirsin arka dodikleri aldığın yerden, asm shine çamurluklarıda var, buda bi seçenek olabilir.
perşembe günü canlıda gördüm, resimlerden dahada güsel duruyor, tekrardan hayırlı olsun...
Bence jantları elletmeden sat Arda dediğim gibi hem sana uygun jantta bulduk. Fazla kurcalama derim. Çamurluk vs maliyetin çok artacak bence.
arda kardeşim hayırlı ugurlu herşey gönlünce olsun inş. allah utandırmasın
Arda , rodaj yaparken halledilir. Jant göbeğinden bir miktar aldırırız , mukavemet , dayanıklılık , balans , yalpa , kütle hesabı , vs.vs.vs.Hesaplanması gereken ne varsa içinin rahat etmesi adına Hüseyin dengesizine hesaplatırız , iş mühendislik boyutunda yapılsın istersen onuda yaptırırız.. Tahminimce Miniks in önerdiği yerde sorunsuz yapılır , iş hallolur + dikkate alınması gereken ayrıntıları ve hesaplamaları da yaptırırız için rahat olur.. Hiçbirşey beceremezsek öne 2 tane AP2 jantı alırız :) :)
yuzde 95 bitti motor içi rodaja baslamaya daha 10 gün var arka camurluklara dodiklerin montajı
ön çamurluklar genişlicek 3 cm kadar onların boyası vs on gun sora artık cıkar rodaja baslarız.
http://i1106.hizliresim.com/2011/6/4/2933.jpg
iskender ustanın ve ahmet ustanın mukemmel işçiliği ile 76 mm komple egzostumuz yapıldı hks 76 mm son susturucu takıldı.
http://i1106.hizliresim.com/2011/6/4/2944.jpg
ben hilminin ne demek istediğini çok iyi anlıyorum. dediği doğru yanlış demiyorum her iki tarafta kendince haklı olabilir ama bende kendi arabalarımı yaparken hep hilmi gibi düşünüyorum. çok fazla incik boncuk düşünmemek lazım bencede. bu kadar detay düşünürse insan araba yapamaz.
tornada yapılmicak bişey yok. bu jantlar uzaydan gelmiyor insan işi yapılıyor. o jant fabrikadan çıktığında porya ya nasıl sorunsuz oturabiliyorsa, üstünden alındığında da aynen oturur. yapılamaz birşey yok sadece işi bilen adam lazım. iyi bir tornacı kesinlikle sorunsuz yapabilir. bu tür şeyler sanki sadece türkiyede yapılıyor. artık biraz gözünü açsın herkes yani bütün dünya yapıyor bunları, herkes kullanıyor. bi bizimkiler mi beceremicek?
demek istediğim evet belki çok kolay bir iş değil ama imkansız diye birşey yok. çok iyi sanatkarlar var. hoş dünyanın en hızlı arabalarından bazıları türkiyede yapılıyor. yanlış anlaşılmasın ama bu kadar ''pimpirikli'' olmaya gerek yok bence.
Ardacim Masallah bende demistim gobeklerden aldir diye Ulukanlar BBS leri aldirdilar tornada hicbir sikintida cikmadi balans yapildi ip gibide gidiyordu onun icin bosa camurluk masrafina girme bencede arka dodik yeterli onleri aldirirsin
egzoz sarılacak mı?birde kaput ne olacak?