Öncelikle herkese iyi geceler. Şimdi böyle bi' konu mu açılır diye aranızda bana kızacaklar olacaktır eminim ama kaç gündür aklımı kurcalıyor, dayanamadım, sorayım dedim. =) Şu anda 2010 model bi' Ford Fiesta kullanıyorum, işimi de görüyor açıkçası ama biraz daha farklı arayışlar içindeyim başlıktan da anlayacağınız üzere. Kafamda hep bi' araç toplama sevdası var, özellikle Project Cars bölümündeki MK1 Golf'ü gördüğümden beri. Hele bi de ardından German Style MK1'leri görünce benim bi' içim gitti açıkçası. Ama öyle 1 haftalık bi' heves sanmayın. Okumayı plakalardan söken, hatırladığım en eski hatıralarımda bile arabalarla ilgili bi' şeyler olan, yoldaki kamyonların, arabaların jantlarını hipnotize olmuş gibi izleyen, aslında çocukluktan beri arabalarla platonik aşk yaşayan biriyim denilebilir. =)
Biraz detaylara ve sorulara gireyim şimdi de;
1) Bu tarz bi' projeye girişmek için kendi arabamı satmam gerekiyor, yani 2. araba olarak alamayacağım (maddi olarak imkansızdan da öte). Sizce böyle bi' araç günlük kullanılabilir mi İstanbul'da?
2) Kendi aracımı da sattıktan sonra aşağı yukarı 28-30000 TL gibi bi' bütçeye sahip olurum tahminimce. Bu paraya MK1 Golf (tercihen GTI) alınıp, adam akıllı toparlanabilir mi? Yani kaporta, boya, motor, iç-dış aksesuarlar, elektrik aksamı, döşemeler, yürüyen aksam, jant vs. her şey.
3) İtiraf edeyim motor işinden filan hiç anlamam. Kaputu açıp bi' şeyin yerini sorsanız boş boş suratınıza bakarım muhtemelen. =) Böyle bi' durumda muhtemelen ağır kazıklanırmışım gibi de geliyor sanki bana. Sizler ne düşünürsünüz acaba?
4) Hadi diyelim her şeyi hallettik, böyle bi' işe girişsem eminim TechTurkey ailesinden bana yardım eden bir çok insan çıkacaktır. Zira kimseyle birebir tanışmamış da olsam, böyle düşünebilmemi sağlayacak kadar çok zaman geçirdim sitede. Doğru düşünüyorumdur umarım. =) Neyse, diyelim hallettik her şeyi, arabayı aldık, sanayi yollarını aşındırmaya başladık. Ne kadar zaman alır acaba böyle bi' proje? Araç günlük kullanım için olacak dediğim gibi.
5) Golf MK1'lere bayılıyor olmam her şeyin sonu değil tabi ki. Başka araçlar da önerebilirseniz sevinirim açıkçası. Belki bir 200SX ya da Civic bile olabilir. Ama dediğim gibi, öncelik MK1 Golf'de ve daha da önemlisi kısıtlı bütçede. Tek olmazsa olmaz dediğim şey, ABS ve Airbag. (MK1'lerde ABS var yanılmıyorsam ama Airbag hakkında bi' bilgiye ulaşamadım.)
Şimdilik aklıma bunlar geldi. Umarım çok saçma bi' başlık olmamıştır. Biraz uykulu bi' durumdayım, eğer olur da cevap veremezsem şimdiden özür diliyorum. Cevap veren ya da vermeyen herkese şimdiden teşekkürler. =)