User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
42 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Araç toplamak hakkında

boreas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Red face Araç toplamak hakkında

Öncelikle herkese iyi geceler. Şimdi böyle bi' konu mu açılır diye aranızda bana kızacaklar olacaktır eminim ama kaç gündür aklımı kurcalıyor, dayanamadım, sorayım dedim. =) Şu anda 2010 model bi' Ford Fiesta kullanıyorum, işimi de görüyor açıkçası ama biraz daha farklı arayışlar içindeyim başlıktan da anlayacağınız üzere. Kafamda hep bi' araç toplama sevdası var, özellikle Project Cars bölümündeki MK1 Golf'ü gördüğümden beri. Hele bi de ardından German Style MK1'leri görünce benim bi' içim gitti açıkçası. Ama öyle 1 haftalık bi' heves sanmayın. Okumayı plakalardan söken, hatırladığım en eski hatıralarımda bile arabalarla ilgili bi' şeyler olan, yoldaki kamyonların, arabaların jantlarını hipnotize olmuş gibi izleyen, aslında çocukluktan beri arabalarla platonik aşk yaşayan biriyim denilebilir. =)

Biraz detaylara ve sorulara gireyim şimdi de;

1) Bu tarz bi' projeye girişmek için kendi arabamı satmam gerekiyor, yani 2. araba olarak alamayacağım (maddi olarak imkansızdan da öte). Sizce böyle bi' araç günlük kullanılabilir mi İstanbul'da?

2) Kendi aracımı da sattıktan sonra aşağı yukarı 28-30000 TL gibi bi' bütçeye sahip olurum tahminimce. Bu paraya MK1 Golf (tercihen GTI) alınıp, adam akıllı toparlanabilir mi? Yani kaporta, boya, motor, iç-dış aksesuarlar, elektrik aksamı, döşemeler, yürüyen aksam, jant vs. her şey.

3) İtiraf edeyim motor işinden filan hiç anlamam. Kaputu açıp bi' şeyin yerini sorsanız boş boş suratınıza bakarım muhtemelen. =) Böyle bi' durumda muhtemelen ağır kazıklanırmışım gibi de geliyor sanki bana. Sizler ne düşünürsünüz acaba?

4) Hadi diyelim her şeyi hallettik, böyle bi' işe girişsem eminim TechTurkey ailesinden bana yardım eden bir çok insan çıkacaktır. Zira kimseyle birebir tanışmamış da olsam, böyle düşünebilmemi sağlayacak kadar çok zaman geçirdim sitede. Doğru düşünüyorumdur umarım. =) Neyse, diyelim hallettik her şeyi, arabayı aldık, sanayi yollarını aşındırmaya başladık. Ne kadar zaman alır acaba böyle bi' proje? Araç günlük kullanım için olacak dediğim gibi.

5) Golf MK1'lere bayılıyor olmam her şeyin sonu değil tabi ki. Başka araçlar da önerebilirseniz sevinirim açıkçası. Belki bir 200SX ya da Civic bile olabilir. Ama dediğim gibi, öncelik MK1 Golf'de ve daha da önemlisi kısıtlı bütçede. Tek olmazsa olmaz dediğim şey, ABS ve Airbag. (MK1'lerde ABS var yanılmıyorsam ama Airbag hakkında bi' bilgiye ulaşamadım.)

Şimdilik aklıma bunlar geldi. Umarım çok saçma bi' başlık olmamıştır. Biraz uykulu bi' durumdayım, eğer olur da cevap veremezsem şimdiden özür diliyorum. Cevap veren ya da vermeyen herkese şimdiden teşekkürler. =)
    "Respect a man's car, a man respects you."

BthnKrkt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mk1 de airbag ve abs yoktur bence...

Conqueror - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    30 000 TL az bir rakam değil. Fiesta yerine airbagli mk1 yalnız bu hareketten sonra fiesta yatırımı mk1 tüketime geçer. Maddiyat sorunsa golf ten yeniden fiesta çıkmaz. Ama bu para güzel bir s13 için harcanır

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    güzel bir s13 için harcanır aynen ama unutma hiçbir zaman yatırdığını geri alamazsın satmaya kalktığında, hemde hiçbir arabadan.

GokhanE. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaporta,boya isleri uzun surecektir emin ol,ikinci araba olarak yapmicaksan arabasiz kalip ciddi bir bunalti icine girebilirsin.senin alman gereken gunluk binilebilir durumdaki bir araci alip fazla yatirmadan eksiklerini gidererek devam etmek olmali.arabasiz kalmaya dayanamam diyorsan komple soyulmasi gereken araclardan uzak dur.

S13 te kotu bir fikir degil aslinda
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen cok fonksiyonlu incpection a girmissin 3 5 kere uyandirmak zorunda kalicaz seni belli

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araba işi hobi işi.. sen gündelik hayatını sekteye uğratıcaksın arabanı satacaksın.. araç toplama işine girmedim ama çok zahmetli, hiç düşünmediğin masrafların çıkacağı ve süresi uzun bir iş.. köşede birikmiş paran olsa 2. araba olarak al hobi için boş zamanında uğraş derdim ama sen hayatını sekteye uğratacaksın kesin bir şekilde.. Açıkcası hiç mantıklı gelmedi bana..
    .

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence oyle tepeden atlar gibi araba yapmaya calismayin..
    Seviyorsaniz alin bi tane potansiyeli olan mk1 golf ugrasirsiniz orasiyla burasiyla 4 tane bbs alir takarsiniz yay seti alip takarsiniz, boya koruma yaparsiniz, lip takarsiniz vs. vs.
    Bunlari aylik gelirinizle yavas yavas yapabilir arabanin cikaracagi sorunlar sayesinde tecrube edinizsiniz..

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beklenrinizi anlıyorum ama 2 sebepten bu işe girişmeyin derim. 1- aracınız yeni bir araç bundan inip mk1 a binmek garip gelecek. 2- maddi olarak ne harcarsanız harcayın aracı aldığınız 3-5 üstünden daha fazla paraya kesinlikle satamazsınız.

Ama illa yapacağım diyorsanız. Kendinize önce 1.000-2.000 tl hazırlayın bu kenarda dursun. Sonra bir mk1 alın hazır parayı bu araç için kullanın. Fiestayı saatığınız andan toplanmalı bir mk1 i sanayiden çıkartmak 3 ayı bulacakmış gibi geliyor.

Siz yapacağınız mk1 gösterin, gerekli bütçe ne olur bir görelim.

Diğer konuda S13 bende çok seviyorum S13 ü ama yatıdığınız paranın %40 ını alabilirsiniz gibi geliyor.

peace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araba toplamak için fiestayı satmak pek mantıklı bi iş gibi gelmedi bana.2. araç olarak alıp yavaş yavaş birşeyler yapmak daha mantıklı geliyo bana bende düşünüyorum böyle bi iş çünkü. mk2 golf, e30, fantaziye kaçarsamda s13 yapmayı planlıyorum.
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uzaylıların bizi görmesi için çizilen sıfırlar gayet gereksiz..
    https://www.instagram.com/topalworks/

Onuralp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben sizin yerinizde olsam yani 30.000TL'yi gözden çıkartmış olsam.

Kasası düzgün MK1 alırım. Boyayla-kaportayla uğraşmak gerçekten çok zor. Gövde sağlam olsun istediğiniz motoru atarsınız. AGU(1.8T) swap yaparsınız tadından yenmez.
    19051919-23041920-30081922-01111922-29101923

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşım başına belamı arıyorsun ? Gül gibi araban var sakın satma aracını sakın.Zamanla birikim yap onunla bir şeyler yapmaya çalış.

Ayrıca MK1 golf lerin airbag ve ABS li modeli yok diye biliyorum.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İsteginizi arzunuzu anlıyorum ama evdeki bulgurdan olmayın.. Biraz birikim yapın 2. araç olarak alın, kafanıza göre spec. isterseniz 2 sene de toplayın. ama bunun hastahanesi var acil durumu var vs vs. kimseye muhtaç olmamak olan en büyük zenginliginizi bu hobi ye adamayın.
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bana göre yeni model aracınızı satıp araç toplama işine girmek biraz garip olur.ıvırı zıvırı ustasıyla uğraşmak insanı bıktırır.Dertsiz başınıza dert almayın.İlla yapıcam diyorsanızda biriktirin 3-5 lira alın bi fazla dökük olmayan mk1 yavaş yavaş elinize geçtikçe bişeyler yaptırırsınız

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ikinci araç olarak alamıyorsan hiç girme çünkü çook uzun ve ciddi sabır gerektiren bir olay. Ki bahsettiğin araç mk1 golf zahmetli ve emek istiyen bi araba

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu yaptığınız şey ehliyetsiz ya da alkollü şu anda kullandığınız kaskolu arabanızı bilerek ağaca vurmaktan farklı birşey değil. Yatırdığınız paranın yarısını alamazsınız sıkıntılarından bunalıp satmak istediğinizde. Maddi sıkıntılardan 2. arabayı da alamam dediğinize göre uzak durun.
    IN BOOST WE TRUST

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araç toplıyacaksan 2. bir aracın olsun gündelik bineceğin yoksa o proje yürümez gün gelir isyan eder satarsın... komple bir arabayı düşük bütceyle toplamak işkencedir sabır işidir...
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bindiğin aracı satıp bu işe girme bence yeri gelecek sanayide aylarca yatacak(belki) tek vida için gezeceksin edeceksin, bu işleri seviyorsan gir ama bunalıp 2 gün sonra vazgeçme dışarıdan güzel gibi görünüyor ama bazen çıkmaza girebilirsin, ayrıca maddi olarak hiç bir kazancı olmaz sana sanırım
    körler sağırlar

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Proje konularında genelde karşılaşılan sorunlardan pek bahsedilmiyor çıkmacılaral kıyasıya pazarlık, kaporta ustası ile yaşanan kavgalar, boyacıya söylenen küfürler, vs. o nedenle hepimize çekici geliyor ama işin içinde yazın sıcağın alnında kışığın soğukta ayazda sanayide harcanan saatler var
    Dünyanın parasını harcarsın neticede eski arabadır dökük hali 4 lira toplu hali 8 lira eder kimse sen 30 lira harcadın diye 34 lira vermez içine dert olur
    Bence macera arama sıkıntım yok dert arıyorum diyorsan evlen evliysen metres tut

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birkere yapılan hiç bir hesap yapılan işlere uymuyor, çok ekstra çıkıyor, ustalara el emeği ile iş yaptırmak mesele, kaportacı toplancak araba gördümü adamın yüzüne bakmıyor bakanda nasıl kazıklarım hesabında, araba boyatmak bile mesele haline gelmiş, düzenini bozup böyle bir işe girişmeni tavsiye etmem. öyle bir araca sahip olmak istiyorsan yapılmışları var takip et daha uygun bişiler muhakkak bulursun üzerinde kendi zevkine göre değişiklikler yaparsın.
    40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)