User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
76 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Bireysel emeklilik sizce nasıldır?

Makinist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bireysel emeklilik sizce nasıldır?

Arkadaşlar forumda konuyu aradım ama bulamadım. O sebeple yeni konu açtım. 2 sene önce bir bankanın bireysel emeklilik sistemine girdim. Herhangi bir sıkıntı olmadan primlerimi ödüyorum. Aksilik olmazsa sonuna kadar gitmeyi planlıyorum. En kötü ihtimalle, her ay içine sabit miktarda para attığım bir kumbaraymış gibi düşünüyorum. Aranızda bu sistemde olan varmı? Sizce faydalımıdır?

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kesinlikle ve şiddetle tavsiye ediyorum.

ben-eşim ve annem adına prim ödüyorum epeyde oldu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla bende düşünüyorum hatta bu aralar araştırıyorum eşimle gircem bende bireysel emekliliğe. normal emeklilik ikramiyesi maaşı bi işe yaramıyo

gorke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikli olarak ben saçma olarak yorumluyorum. bir kere hiçbişey olmaksızın sizden giriş aidatı alınıyor. erken çıkımda sizden yüzde 15 stopaj ve yüzde 10 banka komisyonu alınıyor. eee her ay yatırdınız diyelim ki vergi düşümü olarak muhasebenize ödeme belgenizi iletip her ay maaşınıza priminizle orantılı geri ödeme yapılıyor. tamam güzel eeeee 10 sene geçmeden gene çıktınız eee tüm total paradan yüzde 25 kesiliyor? sizce mantıklı mı? ben bankalardan nefret ettim rezil ticarethaneler aynen sistemi uygulayan x şirketlerde. alın paranızı bankaya yatırın direk birde öyle hesaplayın 10 sene sonrası tüm total paranızı... tek avantaj ne diceksiniz ben özel şirket planımdan yaptırdım giriş aidatı ödemedim mesela, kesintim yok. böyle olsa herkes için tamam derim. ama ben şu anda yatırmama rağmen bankaların pislik saçma yatırım araçlarını sevmiyorum. bir dipnot daha eşim büyük bir emeklilik şirketinde bölge satış yöneticisi. kendi paramdan zaten milyarlarca tl si olan insanlara rant kazandırıyorum, rantla kalmıyor ceplerine para koyuyorum. ben böyle bakıyorum olaya. geçen dünya gazetesinde bir hesaplama vardı, x bir banka hesap işletim ücreti adı altında, açtığınız hesaplardan çekilen paraların tüm totalini hesaplamışlar. eee tabi bu ücrete itiraz edip geri alan müşterilerde var. tüm müşteri sayısı 3milyon kişi. itiraz eden 470bin küsür kişi. 16tl den bir hesaplarmısınız diğer itiraz etmeyen kişiden ne kadar kazanmış o banka. ne yaptı taş attı kolu mu yoruldu. milletimize üzülüyorum insanlar 900tl maaş için saatlerce gün içinde çalışıyor..... yatçak yerleri yok.
    Sakin güç...

Makinist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben şuan 2. senemdeyim ve 86 lira ödüyorum. Sisteme ilk 75 lirayla girmiştim ve ozamanki hesap cetvelinde 2037 birikimim 77,400 lira olarak görünüyordu. Geçen ay banka hesap bildirim cetveli gönderdi. Şuanki ödeme koşullarında 2037 de birikimim tam 100,347 lira olacakmış. Bu şekilde ilerlicekse bence mutlaka yapılması gereken bir yatırım. Sonuçta ayda 86 lirayı illaki bişelere harcıyoruz yeme içme gibi. Bari buraya yatıralımda geleceğimizi şekillendirelim diye düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zaten kısa vade birikimi olarak düşünülmemesi lazım bence uzun vadede faydası çok gibi geliyo bana

OnurD. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BES güzel birşeydir tabi işi bilene

Öncelikle; Giriş Aidatı ve çıkış aidatı denen şeylerden ödüyorsanız ki(yada ödemişseniz) bilinki Her ay mesela yatırdığınız 100TL nin Ortalama 6TL si de komisyon olarak gidiyordur. Buda senede neredeyse 1 pirim yapar. E çıkışta birde Devlet babanın kestiği %15 stopajıda eklersek vay halimize

Bu işin en iyisi ; giriş ve çıkış aidatı verilmeyecek ve Yönetim gider kesintisi ve komisyon tarzı kesintileri max %1 olacak şekilde bir plan seçilir. Ayrıyetten portföyünde olduğunuz yatırım uzmanından aylık olarak tahsilat makbuuzlarını mail vb yollarla almanız ve bu makbuzlarıda muhasebecinize vs. gönderip vergiden düşmeniz halinde çıkışta ödemiş olduğunuz %15 kesintiyi aylık olarak sağlamasını almış olursunuz.

böylelikle gerçek anlamda yatırım yapmış olursunuz. Benimde Eşiminde BES'imiz var. dediğim şartlarda herikiside.
    Fusion35 ------> OnurD.

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gorke Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikli olarak ben saçma olarak yorumluyorum. bir kere hiçbişey olmaksızın sizden giriş aidatı alınıyor. erken çıkımda sizden yüzde 15 stopaj ve yüzde 10 banka komisyonu alınıyor. eee her ay yatırdınız diyelim ki vergi düşümü olarak muhasebenize ödeme belgenizi iletip her ay maaşınıza priminizle orantılı geri ödeme yapılıyor. tamam güzel eeeee 10 sene geçmeden gene çıktınız eee tüm total paradan yüzde 25 kesiliyor? sizce mantıklı mı? ben bankalardan nefret ettim rezil ticarethaneler aynen sistemi uygulayan x şirketlerde. alın paranızı bankaya yatırın direk birde öyle hesaplayın 10 sene sonrası tüm total paranızı... tek avantaj ne diceksiniz ben özel şirket planımdan yaptırdım giriş aidatı ödemedim mesela, kesintim yok. böyle olsa herkes için tamam derim. ama ben şu anda yatırmama rağmen bankaların pislik saçma yatırım araçlarını sevmiyorum. bir dipnot daha eşim büyük bir emeklilik şirketinde bölge satış yöneticisi. kendi paramdan zaten milyarlarca tl si olan insanlara rant kazandırıyorum, rantla kalmıyor ceplerine para koyuyorum. ben böyle bakıyorum olaya. geçen dünya gazetesinde bir hesaplama vardı, x bir banka hesap işletim ücreti adı altında, açtığınız hesaplardan çekilen paraların tüm totalini hesaplamışlar. eee tabi bu ücrete itiraz edip geri alan müşterilerde var. tüm müşteri sayısı 3milyon kişi. itiraz eden 470bin küsür kişi. 16tl den bir hesaplarmısınız diğer itiraz etmeyen kişiden ne kadar kazanmış o banka. ne yaptı taş attı kolu mu yoruldu. milletimize üzülüyorum insanlar 900tl maaş için saatlerce gün içinde çalışıyor..... yatçak yerleri yok.
    kanka zaten çıkacam gözüyle bakarsan hiç girmeyeceksin zararlı oluyosun

ama sonuna kadar devam edebilirsen sıkıntı yok

gorke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tabikide işi bilene güzel birşey. ama bir bakın piyasaya şirketlerin yüzde 95i nasıl pazarlıyor bu sistemi. ben detayını verdim ki insanlar düşünmeden araştırmadan yatırım yapmasın. şartlar dediğim gibi önemli. genelde yaptıkları şeyleri söyledim ki yaptırcak olan varsa araştırarak yapsın bozdurcaksanız ztn hiç girmeyin sadece detayını bilsin herkes.
    Sakin güç...

OnurD. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen şirketler fena pazarlıyorlar. cillop gibi bir hatun geliyor anlatıyor aa iimiş yatırım yapalım diyip dalınıyor balıklama. Sonra girişte para, öderken para, çıkışta para Borçlu bile çıkarsın

Yukarda dediğim hususlara dikkat edilip yapılınırsa güzel olur.
    Fusion35 ------> OnurD.

BRETE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence güzel bir sistem hiç yoktan para birikiyor mecbur kalmazsan harcanıp gidiyor benim çalıştığım şirket yapıyor bizim adımıza 100 lira yatıyor 400 de ben yatırıyorum maaştan kesiliyor çocuğum için bir ev parası çıksa bana yeter
    Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor ) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar

Ludacris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende başvuruyordum arkadaş tokatlayıp miktir lan sakın bulaşma dedi.
    bana o korku yetti iyice araştır yaptırmadan önce
    özellikle dili yanmış birini bulursan eksi(-) yönlerinden bahseder sana.
    Alıntı edo typer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ludacrıs ne ıcıosun sen? alman mısın,bmw fabrıkası senın mı? ama senın spec bıraz farklı.. ben stı alırım keyfımın kahyası mısın?)
    ....05412424032

emirzukak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uzun vade düşünüyorsanız çok iyi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kendine güvenip "Ben her ay kenara bir çeyrek altın veya yarım veya tam altın koyarım" diyorsan gereksiz. Ama genelde koyulmuyor, bu bağlamda güzel.
    Ben Anadolu hayat ile başladım, kesintiler ve diğer unsurlar canımı sıktı. American Life a geçtim. Kesinti falan yok, 10 yıl kalırsan tüm birikmiş paranın (senin yatırdığın ana para+elde ettğin gelir) %25'i kadar onlar sadık müşteri katkısı yapıyorlar falan.
    Hanıma da dışarıdan bağ kur yatırıyorum sağlık hizmeti alabilsin devletten diye.......
    Okumadan imzalamam.....

aegean76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şiddetle tavsiye ederim..
    heleki para biriktirmeyi beceremeyenler için...
    ben kızım doğar doğmaz ona biriktirmek için başladım...
    kızım 18 aylık ama para 2500 lira oldu şimdiden...
    ayrıca 240 tl gibi de faiz getirisi olmuş..
    ayrıca yatırdığınız ücret makbuzunu işyeri muhasebesine götürürseniz...
    o aykı vergi dilimi üzerinden yatırdığınız bedelin belli bir kısmını geri alıyorsunuz....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben eşim adına ödemeye başlamıştım garantiden, çok kesinti yapıyolardı, daha sonra eşimin şirketi başka bir firma ile daha uygun kesinti oranıyla anlaşma yaptı (%1) şu anda oraya ödüyorum, kesintiye fln aldırmadan geçiş yaptım..

tavsiyem kredi kartına bağlatın, ben öyle yaptım şu anda ruhum bile duymuyor, kart ektresinde görürsem hatırlıyorum sadece..

Ve uzun vadeli düşünmek lazım.. çoçuk olursa ve de imkanım elverirse, çocuk/lar adına da yaparım diye düşünüyorum.

Vergi iadesini almayı unutmayın

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen senenin en fazla kazandıranı Ergo firmasıymış. Yıllık kazancıda %36 mış. Şimdi gelelim BES nedir. Banka sizden para alıp ticaret yapıyor. Senenin sonunda vergi kazancınız dahil size yaklaşık %25 kazandıracağını söylüyor. Bırak kendi ticaretini kendin yap

En kazandırmayan piyasa malı sattığını zaman adama %15 kazandırır. Bunuda kalkıp 2 ayda tahsil ederseniz takla attıra attıra para nerelere gelir siz düşünün.

Ticaret yapmıyorda maaşlı çalışansanız BES mantıklı olabilir.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eğer çıkmadan devam edebiliyorsanız mantıklı diğer türlü arkadaşların yazdıklarına katılıyorum 2 yıldır bende ödüyorum karttan kesiyorlar aklıma bile gelmiyor, bir gün lazım olursa kullanılınca iyi olur
    körler sağırlar

onurgoyunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aegean76 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şiddetle tavsiye ederim..
    heleki para biriktirmeyi beceremeyenler için...
    ben kızım doğar doğmaz ona biriktirmek için başladım...
    kızım 18 aylık ama para 2500 lira oldu şimdiden...
    ayrıca 240 tl gibi de faiz getirisi olmuş..
    ayrıca yatırdığınız ücret makbuzunu işyeri muhasebesine götürürseniz...
    o aykı vergi dilimi üzerinden yatırdığınız bedelin belli bir kısmını geri alıyorsunuz....
    bu cok mantikli. ailem sagolsun benim icinde yapmislar. subat 2012 de yüklü miktar para alicam. belirli bir zaman hic prim odenmemisti, o dönemlerde de ödenmis olsaydi cok daha yüksek olucakti.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)