Aynen bende öyle düşünüyorum, İlk etapta zaten düşündüğüm;
-yay
-Lastik (kış özellikle) ve Jant + kaliper boyama
-Açık hava filtresi kiti
-Egzoz
Şimdi benim kafamda şu var; yay kolay bulunabilir onu geçtim fakat özellikle lastik ve jant işi yoracak gibi beni. Lastik olarak daha uygun fiyatlı olabilecek 205/50/16 ya geçmeyi düşünüyorum ***** Jazz' ların lastik ölçüsü 185/55/16.
Tire Size Calculator ile yaptığım arama sonucu en alınabilir ve yakın boyut olarak bu var gibi.
Ayrıca yurt dışı forumlarında Jazz ile ilgili yaptığım incelemede, jant olarak offseti (ET) 45 altına düşersem çamurlukta sürtme yaratabileceği yazmakta.
Bu jant konusunda detaylı olarak neye bakmam gerektiğini yazacak biri çıkarsa çok mutlu olacağım
**Şimdi PDW Advan modelleri, rpf01 ve advanti modelleri için 45 offset olanları mı bulmam gerekiyor yoksa bu durumu nasıl çözebilirim?
**Diğer bir sorun ise bu açık hava filtresi kitini nasıl yaptırabilirim? İnternette 2. nesil Jazz için Türkiye' de satılan bir kit bulunmamakta. Acaba bu durumu nasıl halledebilirim?
**Son olarak egzoz konusu var, benim istediğim çok fazla ses çıkarmayan silencer' lı bir model. Bu hususta benim bakmam gereken sadece son susturucu mu olacak? Marka olarak nasıl birşey tavsiye edersiniz?
Teşekkürler.