b16a2 motoruma b16b pistonu sadece taksam sonuç ne olur![]()
E ben de takılı zaten
Şaka bir yana 10.2 olan orjinal sıkıştırma 10.8 oluyor fakat tek başına ahım şahım bir fark bekleme, ama bunu chip+dereceli egzantrik ile birlikte yaparsan sonuç çok güzel oluyor... Bir de üstüne ince conta takarsan sıkıştırman 11-11.2 arası birşey olur ki, mapini de buna göre yaptırırsan emin ol güzel sonuçlar elde edersin![]()
Beni sallamayanları ARTIK ben de sallamıyorum. Muhattap olmaya tenezzül etmeyenlere selam olsun, siz olmasanız da olur, GERÇEK DOSTLARIM bana yeter.
stage3 egzantrik için b16b pistonu biraz zayıf kalabilir, yani olmaz değil olur da yapmışken illa neden b16b(10.8cr) pistonu ? Madem stage3 yapıyorsun 11.5-11.7 arası wiseco ya da farklı bir marka piston takıp, harcadığın paranın karşılığını daha iyi almak daha mantıklı bence![]()
Beni sallamayanları ARTIK ben de sallamıyorum. Muhattap olmaya tenezzül etmeyenlere selam olsun, siz olmasanız da olur, GERÇEK DOSTLARIM bana yeter.
stage3 egzantrik eğer b16a2 motoru için ise, ayarlı kasnak+güzel bir map ile her türlü düzgün çalışır zaten, sıkıştırmayı arttırmak sadece verimi arttırır... tam olarak ne kadar farkeder bilgim yok ama mesela orjinal piston(10.2 sıkıştırma) üzerine stage3 +20hp veriyor ise 11.5-11.7sıkıştırma + stage3 egzantrik +24-25hp verebilir ama tabiki ben mantık yürüttüm bu kadar da farketmeyebilir, daha fazla da farkedebilir, bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır sana...
b16b pıstın ustune stage 2 yaparsan 1600 cc de 185 190 hp arası guc elde edersın stage 3 yaparsan 200 210 max elde edersın
Ben birşey yapmadım dahastok motora b16b pistonlarım var sadece, ilerde kısmetse egzantrik,subap-yay-şapka kiti falan yapıcam bişiler de şimdilik yok başka birşey
![]()
hayalibeylgirler kovvalmaım 190 ları bulmaz
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
pekı bısı sorucam dıyelm yuksek sıkıstırmalı pıston atıyoz uzerıne stage3 cam ve takımını atıyoz bu b16a2 ıcın parcalar bız bunu b20 ust blok uyguladıgımızda bı sorun yasarmıyız
cam ı olsun pıston u olsun..
b20 üst blok la bişey yapamazsın kii alt blok gerekli..
BOOSTPROJECTS
EKK24 0-402 m. N/A Fwd TR Rekoru 11.9 sn.
100-200 - 8.5sn.
N/A is the best..
Civic Hatchback
b16 b20 diye düşünme ikisinde de aynı kapak dolayısıyla aynı egzantrik kullanılır yani evet aynı egzantriği doğal olarak kullanabilirsin, ama b16 yani 1600cc olan bir blokun pistonlarını b20'ye yani 2000cc olan bir bloka takamayacağından yeni piston-kol takımı alman gerekecekayrıca b16'nın kapağını yani asıl VTEC özelliği olan kapağı B20 bloka takmanın amacı zaten hali hazırda kapakta ve motorun geri kalanında bulunan parçalarla fazla hacimden daha fazla verim alabilmek ama tabiki blok değiştiği için bütün blok içeriği de yüksek sıkıştırma parçalarıyla değiştirilip, VTEC kapağa uyarlanması gerekiyor... Tabi bunlar mekanik kısmı işin bir de üstüne güzel bir yönetim sistemi, yazılımı gerekiyor
Saygılarımla,...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)