Motoru bitirmek üzereyiz , içi tamamen sıfır , rodaj için ne yağ kullanmalıyım ?
Araç 1.5 atmosferik , orjinal yağı 10w40 , motor yapmadan önce (115.000) mobil 5w50 kullanıyordum , sadece rodaj süresinde kullanabileceğim en doğru yağ nedir ?
Motoru bitirmek üzereyiz , içi tamamen sıfır , rodaj için ne yağ kullanmalıyım ?
Araç 1.5 atmosferik , orjinal yağı 10w40 , motor yapmadan önce (115.000) mobil 5w50 kullanıyordum , sadece rodaj süresinde kullanabileceğim en doğru yağ nedir ?
rodajda farklı bir yağa gerek olduğunu sanmıyorum..orjinal yağı 10/40 ı kullanabilirsiniz..
Sentetik kullanılmaz mineral yağ kullanmalısın yoksa gerekli alışma olmaz segman ve gömlek arasında , sentetik yağlar arada aşınmayı engellemek için film oluşturur buda segmanların silinmesine ve t ** oturmamasına dolayısıyla aracın yağ yakmasına sebep olur.
Ben yazın motor yaptırdım rodajımı oem yağ (TOTAL Quartz 9000 5w40) kullandım 1000 km de değiştirdim sonra birde 5 sonra değiştirdim üstüne bi 5000 daha değiştirdim![]()
10-40 la genelde yaptik biz tavsiyem olur500 km sonra yag yag filtresi daha fazla durmasin yag tekrar degisin
Royal purple in vr rodaj yagi bi kac yerde faydalarini okudum getirebilsem ondan koyardim zira gene ayni markanin assembly yagini kullanicam
Olum nissan arabamı arabanın hası kralı subaru yıllardır biz yürüyomusuz
20-50 mineral yağ kullanabilirsin
daha sonra yani ilk 500-600km sonrasında 10-40'a döüş yapabilirsin..
Herhangi bir mineral yağı kullanman yeterli kanka.E hadi çıksında rodajlayalım artık![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)