arkadaşlar 18 jantta lastikle beraber 21 kg gelmesi ağır anlamına mı gelir lastikler,jantın ofsetini bilmiyorum 8 yada 8.5 tur, 225-40-18
bu arada 205-55-16 lassa snoways 2 ler 9 kg geldi jantsız sadece lastiğin teki.
arkadaşlar 18 jantta lastikle beraber 21 kg gelmesi ağır anlamına mı gelir lastikler,jantın ofsetini bilmiyorum 8 yada 8.5 tur, 225-40-18
bu arada 205-55-16 lassa snoways 2 ler 9 kg geldi jantsız sadece lastiğin teki.
lastikle beraber 21 geldi,heralde lastik çapı 205-55-16 yla aynı bu da 9 filan gelir sanırım.sökülü olsa onu da tartacaktım.
bana normal geldi, 10-11 kg falandır 18" jantların onur tahminen.
16" corolla tsport orj jantları 8.7kg, 205 50 16 lar ile 17.1 kg çekiyordu mesela.
işin garibi benim 16 larda bi bu kadar var ,teneke görünce şahlanıyor bizim arabalar.pahalı olmayıpta hafif olan jant varmıdır 18 de,benim jant 12 filan o zaman.12 den hafif olan 9 civarı filan cokmu zordur![]()
ağırlık gayet normal. Tenekeyle 18 jant arasındaki fark atalet momentinden kaynaklanıyor.
Aynı ağırlıktada olsa daha uzaktaki kütleyi çevirmek daha zordur.
lastık capı kuculdukce donme momenti artar dıye bılıyorum. kucuk ınc daha ıyıdır bıde hafıf olursa baya fark eder. lastık ve hava jant kadar ağırlık yapıyor. bısey sorucam lastıge helyum basmayı denıyen oldumu? ben bı ara denıcem de...
o da bişey mi? benim 215-40-17 momo gtr lastikle 22 k geliyoralmış bulunduk kıyamıyoruz çıkarıp satmaya
![]()
nitrojeni bende denicem faydalı diyorlar ağırlık pek oynamaz heralde hava sonucta.
faydası oluyo diye biliyorum bende ama lastiğin ısınmasını engelliyo yol tutmaz diye denememiştim ben![]()
zaten benimkiler tutmuyobi zararı olmaz bana
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)