User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
34 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: yeni google gizlilik politikası hakkında

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

yeni google gizlilik politikası hakkında

Google'ın 1 mart'ta yürürlüğe koyacağı yeni gizlilik poitikasını okudumda bazı yerler hiç hoş gelmedi, benmi kuruntu yapıyorum bilemedim ama forumada bi yazayım dedim..
    link:Önizle: Gizlilik Politikası ? Politikalar ve İlkeler

bazı parçalar:

Cihaza özel bilgiler toplayabiliriz (örneğin, donanım modeli, işletim sistemi sürümü, cihazın benzersiz tanıtıcıları ve TELEFON NUMARASI dahil mobil ağ bilgileri gibi). Google, cihazınızın tanıtıcılarını veya telefon numaranızı Google Hesabınızla ilişkilendirebilir.

Günlük bilgileri

Hizmetlerimizi kullandığınızda veya Google tarafından sağlanan içeriği görüntülediğinizde, belirli bilgileri otomatik olarak toplayıp sunucu günlüklerinde depolayabiliriz. Bu, şunları içerebilir:

hizmetimizi nasıl kullandığınızla ilgili ayrıntılar, örneğin, arama sorgularınız gibi.telefon numaranız, çağrı yapan tarafın numarası, yönlendirilen numaralar, çağrıların tarihi ve saati, çağrıların süresi, SMS yönlendirme bilgileri ve çağrıların türleri gibi telefon günlüğü bilgileri.İnternet protokolü adresi.kilitlenmeler, sistem etkinliği, donanım ayarları, tarayıcı türü, tarayıcı dili, istekte bulunduğunuz tarih ve saat ile yönlendiren URL’si gibi cihaz etkinlikleriyle ilgili bilgiler.tarayıcınızı veya Google Hesabınızı benzersiz olarak tanımlayabilecek çerezler.

Konum bilgileri

Konum bilgileri etkin olan bir Google hizmetini kullandığınızda, mobil cihazınızın gönderdiği GPS sinyalleri gibi gerçek konumunuz hakkında bilgiler toplayabilir ve bunları işleyebiliriz. Konum belirlemek için, cihazınızın yakındaki Kablosuz erişim noktaları ve baz istasyonları hakkında sağlayabileceği sensör verileri gibi çeşitli teknolojileri de kullanabiliriz.

Yerel depolama

Tarayıcı web depolaması (HTML 5 dahil) ve uygulama veri önbellekleri gibi mekanizmalar kullanarak bilgileri (kişisel bilgiler dahil) cihazınızda yerel olarak toplayabilir ve depolayabiliriz.

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alenen hayatımızı kaydediyolar artık ufak ufak

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bu ne için android içinmi .. gmail içinmi.. gogle plus içinmi.. ???? allahdan hiç birini kullanmıyorum.

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    g+ için geçerli heralde.Sonucta her uygulama kendine has özel izinler istemekte.Suan bu yazdıgınız tarza bırcok uygulama var ztn izin isteyen.İlerde hepsi böyle izin isticek demek oluyo bu ? Bana mantıksız geldi he eğer ki durum bundan ibaret ise alırım 3310 satarım android'i olur biter..5gün sıkıntısız şarjda cabası..
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bende bir iphone var birde lg işletim sistemsiz gc900 var java var valla javada her şey var youtube google mapi facebooku twitterı ne ararsan var eklenti olarak işletim sistemindeki app lerden bir farkı yok ama tamamen bağımsız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı exca- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    alenen hayatımızı kaydediyolar artık ufak ufak
    aynen öyle oluyor.. ACTA(Anti-Counterfeiting Trade Agreement ) ile birlikte resmen İlluminati konusundakı herşeyi gören göz hikayesini internete geçiriyolar gibi?

Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu ne için android içinmi .. gmail içinmi.. gogle plus içinmi.. ???? allahdan hiç birini kullanmıyorum.
    google arama motoru gmail youtube vs. bütün google hizmetleri için tek bir gizlilik politikası, ve bu politikayla örneğin; google arama motorundan aldıgı kişisel aramalarıda youtube'da izlenen video türlerinige g+'takı bilgilerinizide, gmaildeki kullanabileceği şeyleride yada google mapsde falan yaptıgınız yer işaretlemerinide yada koyu renk yaptıgım yerde telefonla ilgili bilgilerinizide istediğim gibi kullanırım demeye getiriyor.. bana göre.

Alıntı 10ur_K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    g+ için geçerli heralde.Sonucta her uygulama kendine has özel izinler istemekte.Suan bu yazdıgınız tarza bırcok uygulama var ztn izin isteyen.İlerde hepsi böyle izin isticek demek oluyo bu ? Bana mantıksız geldi he eğer ki durum bundan ibaret ise alırım 3310 satarım android'i olur biter..5gün sıkıntısız şarjda cabası..
    google arama motoru gmail youtube vs. bütün google hizmetleri için tek bir gizlilik politikası, ve bu politikayla örneğin;
    google arama motorundan aldıgı kişisel aramalarıda youtube'da izlenen video türlerinige g+'takı bilgilerinizide, gmaildeki kullanabileceği şeyleride yada google mapsde falan yaptıgınız yer işaretlemerinide yada koyu renk yaptıgım yerde telefonla ilgili bilgilerinizide... özetle google araçlarını kullanarak, bana yaptıgın herşeyi depolama ve istediğim gibi kullanma hakkı veriyorsun demek oluyor.. bana göre.

coder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Siz facebookun gizlilik şartlarını okusanıza birtek sizi evden gelip almıyorlar sahiplenmek için

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coder Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Siz facebookun gizlilik şartlarını okusanıza birtek sizi evden gelip almıyorlar sahiplenmek için
    onuda okicam zaten şimdi. resmen googledan sogudum şunları okuyunca. ama her google aracında kocaman kocaman gizlilik politikamızı değiştiriyoruz demese okumaya üşenirdim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı empo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    onuda okicam zaten şimdi. resmen googledan sogudum şunları okuyunca. ama her google aracında kocaman kocaman gizlilik politikamızı değiştiriyoruz demese okumaya üşenirdim
    Ben işin güvenlik kısmı ile meslek olarak uğraştığım için okumak zorundayım, örneğin sen facebook hesabını sildiğini zannediyorsun ama asla verilerin silinmez, sadece gözükmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bir ara hatta facebook izinsiz insanların resmini reklamlarda falan kullanıyordu.. birde nasıl bir sistem yapmışlarsa her kezin listesindeki bir arkadaşının ismi yada resmi reklamda çıkıyordu ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben işin güvenlik kısmı ile meslek olarak uğraştığım için okumak zorundayım, örneğin sen facebook hesabını sildiğini zannediyorsun ama asla verilerin silinmez, sadece gözükmez.
    bunu biliyorum. denemiştim daha önce facebooka attıgım resimleri bi sitede resim olarak koyup daha sonra resimleri facebooktan kaldırdıgında diğer linkleri koyduğun sitede resimlerin hala görünür halde kalması (:
    gerçi yakın zamanda denemedim bunu düzelttilermi bilmiyorum ama sanmıyorum duzelteceklerını

edit: düzeltmiş olabilirler, yada hiç olmazsa bahsettiğim resimlerin birisi için geçerli bu tech profilinde kendi profilimdeki resim linki facebooktandı, silmeme rağmen uzun süre aktif kaldı resim linki.. ama şuan çöp olmuş

edit2:facebook gizlilik politikasınıda okumaya başladım şuan

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Açıklama için teşekkürler o zaman amanıın diyorum 3310 vakti gelmiş yada market kullanmadan apkları indircem senkronizasyon yapmıcam olcak bitcek (tel ıcın kabatabırle konusmak gerekırse ılk aklıma gelen bu oldu ) pc ıcın bısey dıyemıyorum..
    - K -

________
    Dr.Ecu

teggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Galaxy S3 ü bekliyordum almak için. Artık vazgeçtim. Apple gibi android üzerinden google da her bilgimizi alenen kaydetmeye başlayacak...Mail adreslerimi de taşımaya başlıyorum. ...kunu cıkardılar cünkü. Kiminle ne zaman ne kadar konuştuk, şu anki konumumuz vs.. gibi her bilgiyi zaten topluyorlar, 1 Marttan itibaren bunu resmileştiriyorlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir ara hatta facebook izinsiz insanların resmini reklamlarda falan kullanıyordu.. birde nasıl bir sistem yapmışlarsa her kezin listesindeki bir arkadaşının ismi yada resmi reklamda çıkıyordu ..
    resminizi hala kullanabiliyor ve bunu açıkçada söylüyor ama resimle birlikte isminizi vs kullanmadan yapıyor bunu..

Verileri reklam veren ortaklarımızla veya müşterilerimizle sadece adınızı veya kimliğinizi açığa çıkarabilecek diğer bilgileri çıkardıktan sonra veya sizinle ilişkilendirilmeleri mümkün olmayacak biçimde diğer insanların verileriyle birleştirdikten sonra paylaşırız. Benzer şekilde, reklam ortaklarımızdan veya müşterilerimizden sizin hakkınızda veriler aldığımızda, bu verileri 180 gün boyunca tutarız. Bu sürenin ardından, verileri artık sizinle ilişkilendirilmeleri mümkün olmayacak biçimde, diğer insanların verileriyle birleştiririz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı empo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunu biliyorum. denemiştim daha önce facebooka attıgım resimleri bi sitede resim olarak koyup daha sonra resimleri facebooktan kaldırdıgında diğer linkleri koyduğun sitede resimlerin hala görünür halde kalması (:
    gerçi yakın zamanda denemedim bunu düzelttilermi bilmiyorum ama sanmıyorum duzelteceklerını

edit: düzeltmiş olabilirler, yada hiç olmazsa bahsettiğim resimlerin birisi için geçerli bu tech profilinde kendi profilimdeki resim linki facebooktandı, silmeme rağmen uzun süre aktif kaldı resim linki.. ama şuan çöp olmuş

edit2:facebook gizlilik politikasınıda okumaya başladım şuan

Sen direk web'e açılan sunucusunu söylüyorsun birde onların verilerinin yedeklerinin olduğu yer var oraya veri girer ama asla silinemez

http://m.friendfeed-media.com/c6f2a7...f6d1c080a37c59

bu Facebook sunucularının bulunduğu DataCenter'dan bir resim.

SLH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar google her insanın özellikleri ve bilgilerini kayıt altına alıyor ruh halini ve hayatını öğreniyor yani bizler otomobillerle ilgilendiğimiz için bizlere googleda arama yaptığımızda öncelikle otomobillerle ilgili siteleri getiricek falan bu şekilde düşünün sizin aradığınızı daha kolay buldurup sizi daha çok memnun edicek psikolojik olarak çözemeye çalışıyorlar ana amaç bu
    Alıntı ridwan_1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cocuklugumuz neydi be panpa

SLH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen direk web'e açılan sunucusunu söylüyorsun birde onların verilerinin yedeklerinin olduğu yer var oraya veri girer ama asla silinemez

Bu nedir yaa bu kadar servermı olur yuhh facebook
    Alıntı ridwan_1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cocuklugumuz neydi be panpa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

2. bi yerde yedekleme yaptıkları aklımdan çıkmıştı
    kısaca k..ımızdakı donu bile biliyo adamlar diyebiliriz heralde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    evet ya resim ya isim ikisini birden kullanmıyorlar.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)