Gecen gun farkettim arabadaki dengesiz gidişin ve stop etmenin nedenini.
normal seyir halinde giderken afr 14.5-15.2 arası diyelim 90km hızla ilerliyorum d100 de.
bozuk yola geldiğim zaman sert bi şekilde arac esnediği veya çukura düşüp cıktıgı zaman afr anlık olarak 9.2-9.8 lere düşüyor araba cok zengin oluyor sonra yine 14-15lerde normale dönüyor.
yine diyelim rolling misali hızlanıyorum afr 13.2-13.5 yine bozuk yollarda araç sarsıldıgında anlık olarak 9.2-9.5lere düşüyor sonra yine normale dönüyo.
ama bu anlık olay bile hızlanan aracı sanki gazdan ayagı cekip tekrar basmıs gibi etkilio bi anda arac tutuluyo ve o an vites değiştirimde veye ayagımı gazdan cekip tekrar bastıgımda atş atmaya baslıyo.afr 9lu degerlerdeyken ayagımı gazdan cektiiğimde arac stop ediyor bosa atıp ilerleyemiyorum ve kompresyona bıraktıgımda yakıtı kesmiyor sanki rölantideymiş gibi arac hala yakıt püskürtmeye devam ediyor
dün yine test ederken 9.1 lerde biraz sıktım arac cok isteksiz ve patırdamalı gidiyodu sonrasında arıza lambasını yaktı stop edip tekrar calıstırdımda arıza lambası söndü ve yıne normale döndü arac.
bana bi sensör işi gibi geldi bu olay.
tps yeni değişti
ısı sıcaklık sensörü yeni değişti.
bu sorun neyden olabilir?