Masallah....
Birde bilgili arkadaşlara bir sorum var. Motor gücü 6000 rpm civarında ürettiği gücü yaklaşık olarak korurken neden tekerlek gücünde iniş yaşanmaya başlar?
maşallah abi, düşen teker gücüne istinaden, düşen torkla alakası yüksek bence eğer debriyajında herhangi bi sıkıntı yoksa
güzel değerler, bence 100-200 ölçün daha verimli olur dyno'ya pek güvenmiyorum ben![]()
1) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P
2) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" PROJECT400 - DONE!
Instagram: @itkopekas #dev20 #project400
Bence yüksek devirde tekerlekte kaybın artmasının sebebi, mekanik parçaların fazla hareketten ötürü ısınması ve sürtünmesinin artmasıyla alakalıdır. Sonuçta motorun kendi içinde de patlamaya dönmeye karşı bir direnç var ve ısındıkça yada devir artıp daha şiddetli hareket etmeye zorlandıkça bu dirençte artacaktır.
----
Öyle dyno göstermekle olmuyorki gel deneyelim) Yada ben geleyim deneyelim olmuyor böyle uzaktan yorumlaşmak
)
Ama maaşalahh allah kaza bela vermesinn
Maşallah Allah kaza bela vermesin. Gidişini biliyorduk zaten, dyno sonucunuda gördük şimdi. Son zamanlarda çok ara verdik Duhan kardeşim, haberleşelimaçmayalım arayı
![]()
Dyno sonuçlarına bakarken, teker gücüne bakmalısın krank gücünü dyno guesstimate şeklinde atarak buluyor. Senin dyno kağıdına bakacak olursak üst devirlerde tekerdeki kayıp gücün 70 HP leri buluyorki bu durum imkansız.
Aracının gücü 135.2 * 1.36 = 183 HP , öden çekerli araçlar için aktarma kaybı kabaca % 12 alırsan 206 HP gücünde aracın.
Tork eğrinde kabaca boost profilini verir, senin aracında charger ve turbo ortak çalışıyor bu sebeple profile biraz daha farklı olabilir.
Sonuçta 1.4 hacim ve fındık turboyla durum normal, turbonun nefesi bu kadar, daha fazla güç alabilirmisin evet, basıncı açarsan dp eksoz vs olabilir.
Eğriye bakarak konuşuyorum 6000-7000 arası dalgalanma var.
Ayrıca dyno uzerinde test sırasında genellikle 200 altında kalmaya çalışılır, ve çevrim oranı 1 en yakın vites tercih edilir.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)