İyi forumlar millet..
3-4 ay önce 1992 Model CA18DET S13 aldım.. manisadan antalyaya en ufak sıkıntım olmadan geldim. ancak son günlerde, şehir içinde çok olmamakla birlikte yaklasık 50-60km uzun yol gidince radyatörde su kalmadıgından hararet artıyor. duruyorum, havasını alıp su koyup devam ediyorum.. radyatördendir dedik, tıkalı diye söktüler, temiz cıktı. yinede iyice temizledik taktık. kafama takılan bir iki hortumu ve bütün kelepçeleri yeniledik. durum şu, yola cıkıyorum 50-60 km gittiğimde kaputu acıyorum radyatördeki bütün su önce taşırma kabına, ordan da taşarak dışarı gidiyor.
aynı durum hem benzinde hem lpg de söz konusu.
*radyatör kapağından mı acaba diyorum. bendeki kapagın üstünde 0.9 yazıyor, normali 1.1 imiş heralde. bundan olurmu? birde başka bir depo kapagı taktım denemek için, motor ısındıktan sonra radyatör kapagının üstünde metal bir tıpa gibi bişey var, oradan fışırdıyor, biraz dışarı su atıyor.
*termostat nasıl bunlarda?, motor çalışır çalışmaz, radyatörü açıyorum, sogukken bile kapagın içinden bakınca suyun devirdaimini görüyorum. benim bildiğim motor ısınmadan içindeki su devir daim olmaz?
*ateşleme bobinlerimden birisi ve ya ikisi arada atlama yapıyor alakası varmı?
*motorumda allaha şükür yeni, yag yakma vs yok. ancak turbo egzosa yağ sızdırıyor, ya mili, ya contası sorunlu, basıncı 0.5 barı geçmiyor (stnd 0.69bar olması gerekiyor)
*turbo basıncım düşük ve bobinde sorun oldugundan, rölanti ayarlarımı ve benzin hava karışım ayarlarımı yapmadılar. avansı biraz açtılar.
rölanti şu anda lpg de 1300 civari
benzinde 900 civarı
korkumdan uzun yola çıkamıyorum..
Hep eski ve böyle tuhaf arabalara bindim ama bu sefer harbiden çok moralim bozuluyor. yardımınızı bekliyorum.