User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
27 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Tüv-Türk Muayene sorunu

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Angry Tüv-Türk Muayene sorunu

Selamlar.

Aracımın iki ay önce muayenesi bitmiş 4 gün evvel polis çevirmesinde öğrendim neyse 7 günlük bir süre verdiler vs. dün tüv-türk e gittim şase numarasından kaldım.Mevzuda şu, aracın kaputu açıldığında hemen ön panelde fabrika tarafından iki perçinle çakılmış bir levha var aracın genel bilgileri şase numarası maksimum yük ağırlığı vs. hepsinin işlendiği bir levha.Bu levhayı genel olarak tüv-türk kabul etmiyormuş aracın sağında solunda kaportaya çakılmış şase numarası aramaya başladılar bulamayınca sanayiye gidip baktırmamı istediler.

Gittim sanayiye 3 saat sonunda ön sağ koltuğu ve taban halısını sökerek ayak basılan yerde numara olduğunu gördük numarada birebir aynısı tutuyor.Bu sabah muayene istasyonuna gidip numarayı gösterdim bu seferde başında ve sonunda yıldız işareti olması gerekiyor dediler öyle kaldı.

Şimdi benim ne yapmam gerekiyor arkadaşlar ? Nereye gidip bu konuda hakkında yardım istemeliyim ? Yıldızlarına sokayım arkadaş numarayı buldukta birde yıldızı kaldı sinir olmamak elde değil 79 model araçtan bahsediyoruz bunlar yıldız peşinde.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rakamlar kabartmaysa bişey diyemem ama eğer baskı ise, dremel ile uygun bir uc bulup birer tane yıldız yapılabilir başına
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yıldız ne yıldızıymış açıklama yapmadılarmı ilk defa duyuyorum ya gümrük çıkışlı fln mı araç?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    insanı zıvanadan çıkarır bunlar.kardeşim Allah kolaylık versın ama once sabır versın..

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biraz inatlaşmak gerekiyor.istasyon müdürü ile konuşun olmadı tüvtürk müşteri hizmetlerini arayın.onlar yönlendirir.Allah kolaylık versin zor işler

raptor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam Allah kolaylıkversin aynı şey benimde başka bir arabada başıma geldi.En temizi yetkili servise gidip numara için imzalı onaylı belge almak.

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçen sene benim amerikanın (1976 pontiac grand lemans) muaynesinde motor numarasını bulamadılar, devir daim pompasının altında sökersen görürsün dedim, ayrıca amerikan park var diye kusur yazdılar ...

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motor numarası okunamaz ise kusurlu olarak geçersin
    fakat şase numarasının okunması ve görünmesi lazım, şart..

fakat yıldız mevzusu yeni bir kavram, bilemiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en mantıklısı (sanırım) aracının yetkili servisine gidip onlarda almanyadan nerede olduğunu öğrenirler eğer sadece koltuk altındaki varsa servisten bi yazı almaya çalışırsın.

AtmoSpheriC
    Misafir
    şimdiye kadar nası geçmiş bu araç eski köye yeni adet çıkarıyolar

erdemx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı modeldeki bi arabayla karşılaştırın onda nasıl acaba

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mevzuyu çözdük hallettik arkadaşlar.

Bu yıldız olayı mevzusu şuymuş araç Türkiye ye "gümrükten" girdiği takdirde TŞB diye tabir edilen bir mühür vuruluyormuş ruhsata ve şaseye.Bu TŞB yide kaporta üzerinde o bahsi geçen yıldız temsil ediyormuş yani şase numarasının başına ve sonunda yıldız oluyormuş.

Direk ithal olarak Türkiyeye getirilip satılan araçlarda ise TŞB mühürü olayı olmuyormuş doğal olarak şase numarasının basşında ve sonunda da o meşhur yıldız olmuyormuş netekim benim araçta böylemiş ithal olarak girmiş ülkeye ama nedense çok enteresan gümrük girişli olduğu düşünülüp gereksiz yere iki gün uğraştırıldım sinir stres hat safhada tabi.

Mevzuyuda şu şekilde çözdük sanayide tornacı bir usta var motor ve şase numaraları çakma işlemlerini vs. bu usta yapıyormuş.Onunda fikrini almak için yanına gidip durumu anlattım benden ruhsatımı istedi ruhsata bakınca senin ruhsatında zaten TŞB mühürü yok bunlar şasende ne yıldızı arıyor dedi ? Ve kendisiyle birlikte muayene istasyonuna gidip müdürle konuştuk araçları muayene eden elemanların şefini yanımıza çağırtıp durumu anlattı ve bir güzel de kalayı bastı şefin verdiği cevap ise "ben yanlış anlamışım" oldu neyi yanlış anlamışsa artık bilemiyorum.İşin içinde kasıtlı yokuşa sürme gibi bir durum olduğunu düşünecem ama ne ben onu tanırım nede o beni tanır bilemiyorum neticede sırf iş bilmemezlikleri yüzünden yada kasıtlı 2 tam gün işi gücü bıraktım bu işlerle bir sağa bir sola koşturdum durdum.

Bu mevzu sizlerinde aklında olsun arkadaşlar işin kolayını bulmuşlar en ufak bir şeyde yok üniversite ye git yok trafik şubeye git proje çizdir bilmem ne falan filan bunlar adamı hem maddi hemde manevi sömürür resmen.Ben olayın üzerinde durmasaydımda trafiğe gidip yeniden projesiydi bilmem nesiydi uğraşsaydım hem maddi hemde manevi zarar görecektim.

RsErdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0M42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mevzuyu çözdük hallettik arkadaşlar.

Bu yıldız olayı mevzusu şuymuş araç Türkiye ye "gümrükten" girdiği takdirde TŞB diye tabir edilen bir mühür vuruluyormuş ruhsata ve şaseye.Bu TŞB yide kaporta üzerinde o bahsi geçen yıldız temsil ediyormuş yani şase numarasının başına ve sonunda yıldız oluyormuş.

Direk ithal olarak Türkiyeye getirilip satılan araçlarda ise TŞB mühürü olayı olmuyormuş doğal olarak şase numarasının basşında ve sonunda da o meşhur yıldız olmuyormuş netekim benim araçta böylemiş ithal olarak girmiş ülkeye ama nedense çok enteresan gümrük girişli olduğu düşünülüp gereksiz yere iki gün uğraştırıldım sinir stres hat safhada tabi.

Mevzuyuda şu şekilde çözdük sanayide tornacı bir usta var motor ve şase numaraları çakma işlemlerini vs. bu usta yapıyormuş.Onunda fikrini almak için yanına gidip durumu anlattım benden ruhsatımı istedi ruhsata bakınca senin ruhsatında zaten TŞB mühürü yok bunlar şasende ne yıldızı arıyor dedi ? Ve kendisiyle birlikte muayene istasyonuna gidip müdürle konuştuk araçları muayene eden elemanların şefini yanımıza çağırtıp durumu anlattı ve bir güzel de kalayı bastı şefin verdiği cevap ise "ben yanlış anlamışım" oldu neyi yanlış anlamışsa artık bilemiyorum.İşin içinde kasıtlı yokuşa sürme gibi bir durum olduğunu düşünecem ama ne ben onu tanırım nede o beni tanır bilemiyorum neticede sırf iş bilmemezlikleri yüzünden yada kasıtlı 2 tam gün işi gücü bıraktım bu işlerle bir sağa bir sola koşturdum durdum.

Bu mevzu sizlerinde aklında olsun arkadaşlar işin kolayını bulmuşlar en ufak bir şeyde yok üniversite ye git yok trafik şubeye git proje çizdir bilmem ne falan filan bunlar adamı hem maddi hemde manevi sömürür resmen.Ben olayın üzerinde durmasaydımda trafiğe gidip yeniden projesiydi bilmem nesiydi uğraşsaydım hem maddi hemde manevi zarar görecektim.
    iyi çok şükür halletmişsin ugraştırmıslar biraz ama saglık olsun. bizde ögrenmiş olduk

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim anlayamadığım ve kızdığım nokta bu kadarcık basit bir şeyi nasıl göremez ve beni yalandan bu kadar uğraştırır bu tüv türk demekki varya Allaha emanet gidiyoruz muayene ye Allah yardımcımız olsun vallahi...

Ken_Block - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir önceki muayenenizde böyle bir sorunla nasıl karşılaşmadınız? dikkat mi etmediler acaba..

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gerekli bilgileri öğrenip durumu kurtarmıştınız, tuvturk Musteri hizmetlerini arayıp bilgisizlikleri konusunda şikayetçi olmanızı rica ediyorum
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ken_Block Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir önceki muayenenizde böyle bir sorunla nasıl karşılaşmadınız? dikkat mi etmediler acaba..
    Bir önceki muayeneyi kara yollarının yaptığı eski sistemde yaptırmıştım onlar ön paneldeki numarayı kafi görmüşlerdi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Frid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gerekli bilgileri öğrenip durumu kurtarmıştınız, tuvturk Musteri hizmetlerini arayıp bilgisizlikleri konusunda şikayetçi olmanızı rica ediyorum
    Bunu yapacağım evet şüpheniz olmasın

emirhan sph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Azicik sarlamadan o cahil insanlarin dediklerine sakin inanmayin ya gozunuzu seviim.. Ben hayatta bi memurun benim evragima itiraz etmesine goz yumupta sozunu dinlemem ... 2009 senesinde corsa almistim sifir km 2. haftasinda polis beni cevirip sigortanin tarihi gecmis demisti .. Bende acemiyim daha nasi olur falan sifir araba falan dedim kendim kontrol ettim salak baslangic tarihini okumus ... Bi guzelde ftartistim orda hem ters yonde hemde telefonla konusurken cevirmisti beni onlardanda yirttim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)