User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
30 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: yeni aracıma ses sistemi?

cXe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

yeni aracıma ses sistemi?

merhaba arkadaşlar, dün sabah itibariyle 2006 model ford fiesta almış bulunmaktayım . yaklaşık 10 ay kullandığım corsa 1.7 den söktüğüm ses sistemi hali hazırda mevcut, yeni sistemimi kurarken sizlerin önerileri benim için çok değerli.

elimdekilerin listesi
    -jameson 6900 ana ünite (1 anfi çıkışı)
    -xetec 600.1 d sınıfı mono amfi (2ohm da 600 rms güç)
    -pioneer 309d4 subwoofer (400 rms)
    -4ga kablo seti

ilk sorunum; orjinal teybin kodu. bu kodu servise yada tamirciye gitmeden nasıl öğrenebilirim, birkaç forum sitesinde çalışan programlardan bahsetmişler eğer cidden böyle bir program varsa yardımlarınızı bekliyorum

ikinci sorun; orjinal teyp kullanmak zorunda kalırsam deck çevirici seçimini neye göre yapmam gerek. 10 liradan başlayıp 150 liraya kadar çevirici var.

aklıma gelen birkaç soru daha var ama onları ilerleyen mesajlarda bu işten anlayan kişilere sormak istiyorum, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
    Alıntı mehmet767 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim bence maf sensörü yada westgate.
    Alıntı capri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracta ikiside yok ama

Harun S. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2. soruna cevap vermeye çalışıyım. Ben vw'nin orjinal teyp'ini kullanıyorum. A.S.S Mark Deck çevirici ile amfi girişini bağladım (20tl). Fakat montajını yapan arkadaşım çeviricide tetikleyici yok yani kontak açmadan amfi devreye girmez dedi. Ama 10cm'lik bi kablo yardımıyla sorunu giderdi. Sıkıntısız çalıştırdı ve 1 senedir sorunsuz kullanıyorum. Yani 150tl gibi uçuk bi rakamlar vermeye gerek yok bence. Ama Sound Magus yada Cadence gibi markalarda kullanabilirsin. Onlarda tetikleyici bulunur. Sound Magus fiyatı 50 lira cıvarında.
    Korkaklar sık sık ölür, cesurun ölümü bir defadır.

instagram: harunsarikamis

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tek sorun tetikleyici ise 15-16 lira civarlarında tetikleyicili deck çeviriciler çıkmış onlara yönelirim. farklı markalarla ses kalitesini kıyaslama imkanınız olmamıştır sanırım?
    aracta ikiside yok ama

murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2006 modellerde hem cd hemde kaset çalar çıktı piyasaya sendeki cdli ünite ise jamesonu hiç takma kaliteli bir dönüştürücü al. ass genel anlamda memnun kaldığım bir üründür, çevirici ayarını yaparkende min seviyede tutmaya özen göster.
    Alıntı M3yener Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    indirilen benzin litre fiyatı değil götümüzdeki don

extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vay toprağım hayırlı olsun fiestan allah kaza bela vermesin
    elindeki jamesonu taksan araca yakışmaz çok sırıtır
    çevirici işinde Audison çok güzel,tamam 100 lira gibi bir fiyatı var,biraz pahalı ama sonuçta bir kere alacaksın ses kaybına çok uğramadan orijinal ana ünite ile keyfine bakacaksın
    piyasadaki adi markalardanda alabilirsin ama ses kaybı oldumu istediğin verimi alamassın

sonra bası bir ters takarsın bir düz takarsın
    Necip Fazıla bir gün sormuşlar "Neden sigarayı bu kadar çok seviyorsunuz"..."Benim için yanan bir tek o var ..."demiş...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı extrem_015 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vay toprağım hayırlı olsun fiestan allah kaza bela vermesin
    elindeki jamesonu taksan araca yakışmaz çok sırıtır
    çevirici işinde Audison çok güzel,tamam 100 lira gibi bir fiyatı var,biraz pahalı ama sonuçta bir kere alacaksın ses kaybına çok uğramadan orijinal ana ünite ile keyfine bakacaksın
    piyasadaki adi markalardanda alabilirsin ama ses kaybı oldumu istediğin verimi alamassın

sonra bası bir ters takarsın bir düz takarsın
    sağolasın kardeşim allah cümlemizi kazadan beladan korusun birazda fiesta style takılalım bakalım

100 lira çok fiyat be, murat beyinde dediği gibi bu cd çaları focus 2 den biliyorum eğer focus dakinden farkı yoksa cidden on numara bir ürün. aslında pioneer 1400 ana ünite almakta aklımda var (çift amfi çıkışlı, frekans kesimleri ve daha bir çok özelliğe sahip 130-140 tl'lik bir ünite ) ama cd çaları sokünce üstünden kodu çıkmama ihtimali var.

ma audio nun deck çeviricileri nasıldır?
    aracta ikiside yok ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı murat_ileri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2006 modellerde hem cd hemde kaset çalar çıktı piyasaya sendeki cdli ünite ise jamesonu hiç takma kaliteli bir dönüştürücü al. ass genel anlamda memnun kaldığım bir üründür, çevirici ayarını yaparkende min seviyede tutmaya özen göster.
    çeviricinin üstünde ayar olduğundan haberim yoktu, her markada var mıdır bu ayar kısmı?
    aracta ikiside yok ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her markada %90 oluyor. benim tavsiyem öncelikle anfinin ayarlarını yaparak max %90 gain açın, sonra her iki kanal içinde aynı derecede açarak yavaş yavaş ses seviyesini ayarlayın, teybin ses ayarın bass 0 tiz +7 olarak kalırsa istenilen tonu en temiz biçimde alırsınız. teybin ses çıkışları gerçekten iyidir, ben zamanında oem teyp ve 2 kapı hoparlörü ile 1 ohm mono sürerek 4 tane 250 watt rmsli 30 cm bas bağladım, aynı sitemi hiç değiştirmeden sadece ana ünite değişimini kenwood ile yaptığımızda seste hiçbir fark görmediğimiz gibi bass tonlarda yumuşama bile yaşamıştık.

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tetikleyicinin bu işte cok mantıgı yokta audıson unda cok mantıgı yok bu suna benzer mp3 calar var ipod var öyle düşün kalite ayrı olaydır.butun cevırıcıler ısını gorur ama azıcık bılındık marka alınmasında fayda var.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı murat_ileri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    her markada %90 oluyor. benim tavsiyem öncelikle anfinin ayarlarını yaparak max %90 gain açın, sonra her iki kanal içinde aynı derecede açarak yavaş yavaş ses seviyesini ayarlayın, teybin ses ayarın bass 0 tiz +7 olarak kalırsa istenilen tonu en temiz biçimde alırsınız. teybin ses çıkışları gerçekten iyidir, ben zamanında oem teyp ve 2 kapı hoparlörü ile 1 ohm mono sürerek 4 tane 250 watt rmsli 30 cm bas bağladım, aynı sitemi hiç değiştirmeden sadece ana ünite değişimini kenwood ile yaptığımızda seste hiçbir fark görmediğimiz gibi bass tonlarda yumuşama bile yaşamıştık.
    hadi ya bahsettiğin oem ünite hangi arabanındı fiestanın hoparlörleri nasıl bilmiyorum ama focusda şöyle bir özellik vardı; basları +7 ye getirdiğimde ses seviyesi 15e kadar normal artıyordu 15den sonra baslar sabit kalıp sadece müzik seviyesi yükseliyordu o nedenle çok kaliteli bir ses veriyordu.
    aracta ikiside yok ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracta ikiside yok ama

TT_BOY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    audison connect kullanıyorum menmunum , bence ilerde canını sıkıcak bi durum oluşmaması için kendini ispatlamış markalarla çalışman iyi olur ..

HakanCanik
    Misafir
    Bundan 6 Ay önce 2009 Transitimde kullanmıştım . Garip bi markası vardı 25 liraya almıştım. Sürekli sorun çıkarıyordu , Seste kesilme Sesin gidip gelmesi gibi. Sonradan Cadence Çevirici almıştım 40 Lira gibi bi fiyata kadar hiç sıkıntı Çıkarmadı.
    Pioneer Tsw308
    Jameson 505 ile kullanmıştım.

Harun S. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cXe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tek sorun tetikleyici ise 15-16 lira civarlarında tetikleyicili deck çeviriciler çıkmış onlara yönelirim. farklı markalarla ses kalitesini kıyaslama imkanınız olmamıştır sanırım?
    Malesef başka bir marka ile kıyaslayamadım. A.S.S zaten piyasada oldukça bilinen bir marka olduğundan direk aldım diyebilirim. Dediğim gibi herhengi bir sorunlada karşılaşmadım 1 yıldır. Tavsiye ederim.
    Korkaklar sık sık ölür, cesurun ölümü bir defadır.

instagram: harunsarikamis

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tetikleyicinin bu işte cok mantıgı yokta audıson unda cok mantıgı yok bu suna benzer mp3 calar var ipod var öyle düşün kalite ayrı olaydır.butun cevırıcıler ısını gorur ama azıcık bılındık marka alınmasında fayda var.
    kalite konusunda audison connection serisi ürünlerinin tartışılmasını bile gereksiz bulurum, ama kullanılacak sisteme göre seçim yaparsak gereksiz masraf edilmiş olacak.

Alıntı cXe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hadi ya bahsettiğin oem ünite hangi arabanındı fiestanın hoparlörleri nasıl bilmiyorum ama focusda şöyle bir özellik vardı; basları +7 ye getirdiğimde ses seviyesi 15e kadar normal artıyordu 15den sonra baslar sabit kalıp sadece müzik seviyesi yükseliyordu o nedenle çok kaliteli bir ses veriyordu.
    2006 fiestanın oem ünitesiydi, seninde yukarıda bahsettiğim gibi ses seviyelerinde belirli oranda bypass yapabiliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki focus ile hoparlörleri aynı mı?
    aracta ikiside yok ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teybi söktüğümde üstünde kodu yazmıyorsa nerden bulabilirim?

deck çevirici teybi sökmeme gerek kalmadan direk arka hoparlörlere bağlasam olur sanırım ama amfi kablosunu çekerken kutup başını çıkarınca teyp yine koda girecek. aküye paralel akü atıp voltajı düşürmeden amfi kablosunu bağlarım ama yaşadığım yer kütahya geçen sene -29ları gördük öğrenci olduğum içinde haliyle hergün çıkarmıyorum arabayı o nedenle akü bitince yine koda girecek o nedenle önce kod işini halletmem gerek sanırım.
    aracta ikiside yok ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her ili mesajınada buradan cevap vereyim, focus ile fiesta kapı hoparlörleri aynı sadece ana üniteleri farklı olabiliyor. sendekinin resmini çekip burada paylaşırsan benim kullandığım ünitemi söyleyebilirim. kodu ya internetten indirdiğin programlarla yada servisi arayıp telefonla sorarsan öğrenebilirsin (yolda kaldım aracı çalıştırdım ama şuan teyp kod istiyor gibi bahane bul) teybi söküp elektrik bağlantısını ellemeden çeviriciyi baglayabilirsin (biraz zor olur ama olur ) araçta çift akü kullanacaksan stingerın ayırıcı rölesini kullanmak zorundasın yoksa akülerin normalden daha erken biter

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fotoğraf temsili değil benim arabanın, daha önceden teyp takıldığı izlerden belli o nedenle büyük ihtimal üstünden çıkacak kodu ama her ihtimale karşı nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmek gerek

deck çeviriciyi teybin arkasına bağlamayıp arka hoparlör kablolarına paralel çekip deck çeviricyi bagaja koysam hem 4 hoparlör aktif olsa hemde bas aktif olsa nasıl olur?
    aracta ikiside yok ama

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)