User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: W115 Mercedes hakkında yardım Lütfen!!

K0213 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Red face W115 Mercedes hakkında yardım Lütfen!!

Forumda ve nette biraz araştırdım ama istediğim bilgileri bulamadım veya günvenebileceğim kullanıcıların verdiği bilgiler olmadığından birde site içindeki 115 kullanıcılarından fikirlerini almak istedim

Abime yıllardır sahibi olmak istediği bir W115 bulduk ve kısmetse Cuma günü alamayı düşünüyoruz.

115 te dikkat etmemiz gereken şeyler nedir?

kaportada orjinalliğini belirten detayları nelerdir?

veya sizlerin aklına gelen eklemek istediğiniz şeyler nelerdir?

aracın ilanını ekliyorum lütfen iyi kötü yorumlarınızı esirgemeyin ama lütfen araç hakkında bilgi ve deneyimleri olan arkadaşlar bana yardımcı olabilecek yorumlar yapabilirse çok sevinirim

Galeriden Satılık 1976 Model 150000 Km Mercedes - Benz 230.6 8.900 TL - 104278242
    Fiat's Are Faster Than You Think!

kaan megi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yağını suyunu eksik etme 230.6 lar çift karbiratörlü motora sahiptir günlük kullanıcaksanız eğer yakıtı sizi üzebilir parça konusunda pek sıkıntı çekmezsiz araç zaten güzel gözüküyor
    Bmw Nankördür Bakmazsan İnkar Eder.Mercedes Çilekeştir Bakmazsan İdare Eder,Bakarsan İhya Eder..

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alttan şaseye baktırın, ortadan egrilir bel verir bunlar. bunda yoktur ama yinede şaseye mutlaka baktırın catlak curuk fln varmı diye
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

rekord2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla bu ilani daha oncede incelemistim dikkat cekici bi sekilde diri duruyo makina! Bakilicak en onemli nokta bu arac icin taban durumu motor sanziman yuruyen aksam durumudur, kaporta ve ic doseme durumu zaten ortada! Ayrica 6 silindir 2 karburatore sahip, karburator bakimlari iyi yapiliysa tadindan yenmez. Valla durumum olsa pedere alirdim bole bisey, benim kocaoglani rahat biraksin diye eksi yonu olarak pek bisey diyemem sonucta mercedes, bunlardada ufaktan travers kapamasi yasanir en buyuk sorunudur oda cok nadir olur, arti olarakda yildiz derim dahada bisey demem konduksyonu iyi olan bi W115 kasa ile uzun yola gitmenin keyfi anlatilmaz ayrica
    bbm pin :2B244451

ozzi41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir süredir nette olan bir araçtı sahibinde yeşil bir w123 de wardı ayni parayı istiyordu buna şimdi galeri ilan açmış. Aracın alt tabanlarına ve marşpiyerlerine bakın çürük yoksa fiyatı iyi hatları düzgün kaan arkadaşımızın dediği gibi günlük kullanırsanız yakıtı üzer.Şimdiden Hayırlısı olsun

Ck_Redd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar , yakiti uzer derken , eger kondisyonu iyiyse LPG de ne yakar sizce ortalama ?

Sheyhzade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    115lerde şöyle farın önünden yan çıtaya baktığında ok gibi durması gerekir kasa düzgünlüğü açısından. eğer bir yerde yamuluyorsa ki özellikle arka bel tarafında aşağı doğru ivme varsa *öt yavaştan düşüyor demektir o zaman altına iyi baktırmak gerekir, şasede eğilme olabilir. bir de yıldızı güzelce ayarlarsın, direksiyona geçip şahinci gibi sola yaslandığında sağ gözünü kapatıp sol gözünle yıldızın göbeğine bakarsın ki o gördüğün nokta sağ lastiğin gideceği yoldur. eğer gördüğün yerden gitmiyorsa şasede bir yerde sorun vardır.

arkadaşlar zaten motorla ilgili bilgileri vermişler bende şaseyle ilgili bilgilerimi aktardım, güzelce bakıp almak size kaldı artık
    Atlas Motorlu Araçlar

Denizli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyler .çok sağolun ilginize, bunları bi kenara yazdım yinede başka paylaşımlara açığım hala

mesela orjinal kaput içi ve kapı içi stickerları varmıdır, şase numarası yeri nerededir?

fotolu paylaşımlarda çok makbul olur tabi zahmet olmazsa

tuner faruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genelde pedal tarafına doğru alttan çürür önden şaselerin oralar çürür ilandaki araç diri duruyor motor olarak 6 silindirin yakıtı gündelikte fazla olur çift karbüratörü doyurmak ikiz şişman bebek doğurmak gibidir Sesi güzeldir 6 silindirin vermesi gereken sesi verir genelde seri 1 seri 2 değişimleri vardır sizin alacağınız araç seri 2 olduğundan pek değişiklik yok genelde seri 1 lerin küçük stopları panjuru kelebek camları kemik direksiyonları zarar gördüğünde zor bulunduğundan pahalı olduğundan seri 2 ninkiler takılır sizin aracınız zaten seri 2 olduğundan sorun yok birde sunrooflu olsa baya güzel olurmuş sanırım orjinalden klimalı içinin tam fotoğrafları yok ama iyi gibi genelde kapı döşemeleri kabarır çok fazla kabarma yok sonuç olarak alınır

tuner faruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı K0213 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beyler .çok sağolun ilginize, bunları bi kenara yazdım yinede başka paylaşımlara açığım hala

mesela orjinal kaput içi ve kapı içi stickerları varmıdır, şase numarası yeri nerededir?

fotolu paylaşımlarda çok makbul olur tabi zahmet olmazsa
    Depo kapağının içinde sticker vardır lastik ölçüleri basıncı vs. ön panelde şasi numaralarının olduğu levhalar vardır genelde gümrük girişli olanlarda sökülüdür aracın gümrük girişli olduğunu ordanda anlarsın zaten orjinal parçalarının çoğunda parça kodu vardır W114-w115 le başlayan sizin alacağınız 230.6 olduğundan w114 olarak başlar

kaan megi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    parçaları bosh markadır parçaları üzerinde yıldız logosu olur araçda hiç değişen yoksa benim sattığım w116 daki gibi arka stopların içinde aracın model yılı yazar arkadaşlarında dediği gibi kesinlikle aracı lifte kaldırıp altına iyi baktırın birde dikkat edin çürükleri polsyester ilede kapatmış olabilirler göz boyama amaçlı suyu çektikce patlak verir bilhazsa çamurluk içlerine çok gördüm piyasada çakmaktaş gibi gidenleri=)
    Bmw Nankördür Bakmazsan İnkar Eder.Mercedes Çilekeştir Bakmazsan İdare Eder,Bakarsan İhya Eder..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Faruk sanada teşekkürler, şuana kadar iyi bilgiler aldım tabi öğrenmeye devam

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    76 model arabada çok ince detayları araman mantıksızlık eğer ciddi ciddi binme niyetindeyseniz iyibi mercedes ustasına gösterin arabayı orjinal ön farları 800 liraydı hbrin olsun bu konudan da

230.6 doğru seçim performans olarak yeterli yakıt olarak da lpg yle tahmini 40 kuruş altı yakar

yedek parça konusunda da yıldızsız parça kullanmayın

kromaj aksamı zor bulunur onun için dikkat edin

ztn lifte kaldırmadan 2012 model bile araba alınmaz lifte kaldırmak şart
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emir_b16a Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    230.6 doğru seçim performans olarak yeterli yakıt olarak da lpg yle tahmini 40 kuruş altı yakar
    Bu biraz iyimser kaçtı sanırım bizim w124 200E yarı enjeksiyonlu olduğu halde 40 kuruşu çok zor görüyor..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kickbuttowski Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu biraz iyimser kaçtı sanırım bizim w124 200E yarı enjeksiyonlu olduğu halde 40 kuruşu çok zor görüyor..
    w126 300se şu an 50 kr yakıyo lpgyle 200 e nin çok yakması motorun kasaya küçük gelmesinden kaynaklanıyo 200 lerde

230.6 seçimini de doğru kabul etmem kendimce mercedesin 4 silindirlisinin eşşekten başka bişey olmadığındandır eski kasalarda

yinede 40 kr civarı yakıcaktır 230.6 kullanmadan kullanmaya değişir muhakkak üzerinede çıkar altına da düşer ama tahminim hala 37 40 kr arası (tahmindir öyle yakar anlamayın )

motor yeterli kasaya uygun fazladan gaza basma ihtiyacı gerektirmeden keza 200 lerde ve 230.4 lerde genelde nazlıdır biraz motor 6 silindirli makinalarda o dert yktur

DetailEF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emir_b16a Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    w126 300se şu an 50 kr yakıyo lpgyle 200 e nin çok yakması motorun kasaya küçük gelmesinden kaynaklanıyo 200 lerde

230.6 seçimini de doğru kabul etmem kendimce mercedesin 4 silindirlisinin eşşekten başka bişey olmadığındandır eski kasalarda

yinede 40 kr civarı yakıcaktır 230.6 kullanmadan kullanmaya değişir muhakkak üzerinede çıkar altına da düşer ama tahminim hala 37 40 kr arası (tahmindir öyle yakar anlamayın )

motor yeterli kasaya uygun fazladan gaza basma ihtiyacı gerektirmeden keza 200 lerde ve 230.4 lerde genelde nazlıdır biraz motor 6 silindirli makinalarda o dert yktur
    Benim arabam bile karma kullanım 44 krş yakarken o arabanın 40 krş yakacağına inanasım gelmedi pek LPG diyorsan tamam yakabilirde benzinle en az yakacağı 60 krş falandır
    Anladık hepiniz kralsınız da, tahtta üst üste mi oturuyorsunuz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DetailEF Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim arabam bile karma kullanım 44 krş yakarken o arabanın 40 krş yakacağına inanasım gelmedi pek LPG diyorsan tamam yakabilirde benzinle en az yakacağı 60 krş falandır
    bahsettiğimiz ztn lpg benzinle 1 lira nın üzeri bile yaktırabilirsin kasarsan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yakit harici konularda paylsimlari bekliyoriz.

suana kdr verilen bilgiler cok faydali olacak, hepinize tesekkur ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı K0213 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yakit harici konularda paylsimlari bekliyoriz.

suana kdr verilen bilgiler cok faydali olacak, hepinize tesekkur ederim
    istanbulda mercedesçi usta ihtiyacın olursa usta da önerebilirim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)