Arkadaşlar merhaba
fabrika bilgilerine göre selenia 10w*40 kullanılması öneriliyor yarı sentetik olduğu için
bazı kullanıcıları ise tam sentetik kullanıyormuş sizce hangisi?
Arkadaşlar merhaba
fabrika bilgilerine göre selenia 10w*40 kullanılması öneriliyor yarı sentetik olduğu için
bazı kullanıcıları ise tam sentetik kullanıyormuş sizce hangisi?
seleniayı boşverin, castrol edge 10-40 ya da 10-60 koyuyorlardı sanırım sportinglere daha çok diye hatırlıyorum..
Mobilin önerisi
Mobil 1 New Life 0W-40 veya 5-40
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
yarı sentetikte yağ yakma olayı düşüyor tam sentetikde 3000 km 2000 km sonrası yarım 1 lt yakın yağ eskiği oluyor?
olabilir aynı marka model iki araç arasında bile farkedebilir. ama mobil1 i denemeni öneririm. bence ekonomi ve performans açısından başarılı bir yağ. hatta yakıtı düşürdüğü kanıtlanmış bir yağ. ordan ettiğin kârıda hesaplamak lazım yağı test ederken.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
bu arada Ertekin nickli üye de Sporting sahibi, baya da uğraşıyor arabasıyla.. Görürse yazacaktır hangi yağı kullandığını ve önerdiğini de sebebiyle diye düşünüyorum..
7 sene sporting kullandım.hep mobil 10w-40 kullandım,yağ yakma falan olmuyodu 10w-40 ta.Tam sentetik yağda aşırı eksiltebilir,tavsiyem mobil ya da castrol 10w-40.
03 FIAT PALIO SPORTING 1.6 16V | 98 HONDA CIVIC VTEC VTI HB
14 SEAT LEON FR 1.4 TSI | 15 VW CC 1.4 TSI DSG
17 VW PASSAT B8 1.4 TSI| 18 SEAT LEON FR 1.4ECOTSI DSG
13 VW POLO GTI 1.4 TSI DSG
ben aracımda 5-40 tam sentetik egde kuıllanıyorum. özellikle devir çevrilen arabalar için kesinlikle tam sentetik olmalı.
Sportinglerin bazıları yağ eksiltebiliyor.Eğer eksiltme varsa 10-40 mobil ama eksiltmiyorsa 5-40 castrol edge tavsiye ediyorum..Ben şuan castrol edge 5-40 kullanıyorum.son 2 değişimim de de bunu tercih ettim. sanırım 40.000 km de 6 kere yağ değiştirdim değişik şekilde deneyerek.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)