User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
78 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: mk3 golf gti ..

svtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

mk3 golf gti ..

2.0 16v 150 lik golf gti mk3 e neler yapabilirim.. nerden başlayayım.. golf 4 gtı alıp turbo büyütüp intercool yapıp chip yapmayı önermeyin atmo olarak neler olur.. derdim onu bunu delmek değil daha güzel nasıl gider teşekkürler. şimdiden..
    low is low

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    piston, egzantrik, kısa ve beyin ile çok keyifli oluyor.

yalnız şunu bil stock olarak hiç yürümez üstünde bir şanzıman var 3.vites uzaya kadar gidersin
    RACE WERKS

taytay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şafak, ukku konuy görünce baya bi detaylı yazarlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tdipower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    piston, egzantrik, kısa ve beyin ile çok keyifli oluyor.

yalnız şunu bil stock olarak hiç yürümez üstünde bir şanzıman var 3.vites uzaya kadar gidersin
    aynen haliçten altunizadeye geldim
    low is low

Volkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk iş şanzıman , sonrası piston egzantrik güzel bir beyinle mermi
    99' ZN 106 GTİ
    14' SC İBİZA CUPRA
    94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
    16' FK2 TYPE-R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Volkann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ilk iş şanzıman , sonrası piston egzantrik güzel bir beyinle mermi
    kısa şanzıman araştırdım nette ama bulamadın oranı nedir birde hangi aracınki kullanılcak.. ?
    low is low

ukku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eksantrik takıp dolu dolu devir dönemedikten sonra kısa şanzıman pek bir işe yaramıyor malesef. O çok ilerdeki iş

Kesinlikle açık filtre takmayın.
    K&N kutu içi filtre ve bir miktar kutu modifiyesi ile hava filtresinden alınabilecek maksimum randımanı alırsınız. Kutuya yapılacak müdahale ile ilgili irtibat: Safak
    Supersprint ya da daha ucuza kaliteli supersprint replikası (raceland vs.) headerslar var. Golf mk2-mk3 16v headersı aynıdır zaten, ebaydan bakılabilir.
    Headerstan sonrasına mutlaka orta susturuculu ve çok açık olmayan bir son susturucu ile (Hatta biz konfordan ödün vermeyip oem son tercih ediyoruz) 60mm egzoz gayet güzel oluyor.
    Son olarak PPR Engineering işli gaz kelebeği ve güzel bir çip ile (İsteyen varsa yardımcı olabilirim) 170 hp lere ulaşıyorsunuz, orijinalden hem alt devir, hem üst devir hem de tüketim anlamında belirgin bi şekilde daha iyi oluyor, ibiza cupra2 kasasında herhangi bi hafifleme olmadan (1080 kg) bolt on vteclerle yürüyüp, genelini geçebiliyorsunuz. Golf'ün biraz daha ağır olmasından dolayı bir adım geride kalması normaldir.

268/268 Schrickler ile orijinal beyin tune edilerek kullanılabiliyor. Avrupada bol bol örneği mevcut. Ancak ne yazık ki Türkiye'de eksantrik takılmış ABF örneği pek yok. Birkaç deneme var, hakkıyla gidenine pek rastlamadım. O yüzdendir, timing konusunda sıkıntı yaşanması muhtemel.
    Eksantriğe kadar olan setup son derece mantıklı, sorunsuz ve garanti çözümdür Birkaç farklı arabada deneyip hep güler yüzlü ve arabasını artık çok daha fazla seven sürücüler elde ettik. Macera aramaya gerek yok derim

Dipnot: taytay'ın cupra2'si tam olarak bahsettiğimiz setup, gidişi ile ilgili ondan da referans alınabilir.
    if in doubt, flat out.

instagram: utkuuzunoglu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buyursunlar bu da devir dönmeyip kısa son dişli takmış ABF.

BORKED

seat ibiza cupra 2.0 16v - YouTube

Bu iyi gidiyorsa, bizim Felix'in atlayış yaptığı noktaya ulaşmamız yakındır
    if in doubt, flat out.

Safak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BORKED
    İkiside kendi araçlarımız... farkı görmek açısından yeterlidir umarım.

Utku güzel yazmış...
    Burada ABF'nin karakteristik özelliklerini... karakteristik negatif ve pozitif yönlerini satırlarca yazmamda mümkün.
    Öncelikle bunların bilinmesi gerekiyor...

Piston, kapak, egzantrik, itb ve standalone beyin... vs ztn bütün dünyada atmosferik makinaların fix menüsüdür. Bunların doğru parçalar seçilerek yapıldığında elde edilecek ürünün iyi olacağını yazmak çok zor değil. Hızlı gitmek bütçe ile doğru orantılı... Ne istediğinizi bilmeniz de önemli. Finanse edebildiğiniz sürece tek silindirli motorla bile uğraşılarak büyük ilerlemeler kaydedilir. İyi bir motorun iyi bir ustanın elerinde iyi malzemeler ile baştan toplanması tamamen bütçe konusuna bakar. ABF demeyelim, VW 16v leri ile elde edebileceğiniz şeyler sizin hayal gücünüz ile kısıtlıdır. Bunları gerçekleştirmek ise maddi gücünüz ile. 3 sene üst üste dünya F2 şampiyonu olan ibiza F2 260 HP üzerindedir. Seat motorsport'un kendi geliştirdiği Cordoba WRC de kullanılan 2.0 16v Turbo makinada 16v dir döneminin WRC standrtlarında kısıtlanmıştır. Bir dönemler pistlerde gördüğünüz gri Audi A4 STW'ler atmosferik ve 300HP üzeridedir, temeli 16v makinadır. Misal bu makinadan yapmak istiyorum derseniz... Başlangıç için sadece motor bloğunuz işinize yarar. Sizinki gibi birşey derseniz çok daha düşük olur.

Şanızman konusunda şunu söyleyebilirim: Abartılacak bir durum yok. 3. vites tam dönmek isterseniz 2 sonunda vitesi attığınızda 100km ile 150-155km/s arası kullanırsınız. 2.0 16v 180Nm bir otomobil 3. viteste 100 den 150-155e bahsettiğiniz gibi muazzam uzun sürelerde çıkıyorsa benim diyebileceğim hiçbirşey yok, araçta sıkıntı olabilir.

PPR, yani ailemizin polishcisi Kaan araçlarımın nasıl gittiğini, nasıl kalktığını da bilir, bişileri denememiden değil kendi gözlemlemiştir. VM Cupra2 için de geçerli TS Cupra2 için de geçerli.

Belli başlı püf noktaları Utku ile birlikte kafa patlatıp aylarca birşeyler okuyup araştırıp çözdüğümüze inanıyorum... ve hala da devam ediyor hergün yeni birşeyler öğreniyruz, çünkü VW 16v motorları çok geniş bir aile... Sonuçlardan memnunuz. VM'nin yeni sahibi Tayfun da bizimle paylaşıyor deneyim ve tecrübelerini. Kendisi de anlatabilir.

Ertekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tavsiye etmiyorum bende vardı ve aşırı temizdi.Palio sporting den yavaş.Ama yapılırsa tepkisi ne olur verimi nasıldır bilmiyorum ben standart şekil 8 ay kadar binmiştim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şafak'ın eklediği video çok belirgin olmasa da, bahsettiğim basit uygulamalar ile ne kadar fark olabileceği konusunda fikir veriyor.
    Boy hesabı merak eden varsa, standart ABF ile bizim tabirimizle stage 1 ABF arasında 70-180 arasında net 10 boy var

Alıntı Ertekin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tavsiye etmiyorum bende vardı ve aşırı temizdi.Palio sporting den yavaş.Ama yapılırsa tepkisi ne olur verimi nasıldır bilmiyorum ben standart şekil 8 ay kadar binmiştim.

taytay'ın cupra2'sinin çeşit çeşit VTI'lar ile videoları var, sizin palio sporting epey ciğerliymiş
    if in doubt, flat out.

Ertekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ukku Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    taytay'ın cupra2'sinin çeşit çeşit VTI'lar ile videoları var, sizin palio sporting epey ciğerliymiş
    Benimde vti ile videom vardı vti sahibi abimiz kaldırmış.200 e kadar 3 boy arkasında kalıyordum. Belkide bendeki golf 3 gti gitmiyordu.yanlız gitmiyor derken belirttim zaten araç stock du ve ibiza dan da ağır zaten.ama varsa stock golf3 gti denerim hatta çok isterim. ve evet sporting im epey bi ciğerli

alperkirman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maceraya gir turbo yap
    Allah Tekdir , Ordusu Türk'dür.

civelek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konudan anladigim kadariyla ben mk2 mi satmim dursun kenarda
    '' Titremene gerek yok, ben kral değilim. Kureyşli kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum..!!'' Hz.Muhammed s.a.v

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Svtec, aslında en güzel modifiye mk3'ü satıp bi cupra2 almak bak taytay'a
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anladığım kadarıyla stockta yürümeyen bir araçla karşı karşıya kaldım belki benim 206 gibi ciğerli çıkar diye umut edeyim bari.. bir kaç yerde daha açık filtre nin pek işe yaramadığını yazıyordu zaten. öncelikli işimiz güzel bir filtre kutusu yapmak olacak gibi... headers baktım uygun fiyata bulunur heralde 60 lık boru ve da kolay iş katı iptal edicez spor bir susuturucu son susuturucu hks var elimde kullansam fark etmez herlade chip için bunları yaptıktan sonra ukku ya ulaşıcaz şimdilik harita bu heralde..
    low is low

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Svtec, aslında en güzel modifiye mk3'ü satıp bi cupra2 almak bak taytay'a
    yaw benim de mk3 almak kafamda yoktu aslında daha almadım benim bir araba var onla illa takas edlim diyen biri var bende araca baktım kullandım begendim yani bütçemi kasmadan alıcam bugun devirleri vercez gibi bir durum var eğer alma yapma denirse kendimi tutar arkadaştan özürdiler almam ama golflerde çok tatlı yaw
    low is low

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı svtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaw benim de mk3 almak kafamda yoktu aslında daha almadım benim bir araba var onla illa takas edlim diyen biri var bende araca baktım kullandım begendim yani bütçemi kasmadan alıcam bugun devirleri vercez gibi bir durum var eğer alma yapma denirse kendimi tutar arkadaştan özürdiler almam ama golflerde çok tatlı yaw
    bütçe nedir bilmiyorm ama netten fiyatlara bak belki mk3 parasına cupra2 bulabilirsin eğer hızlı olmak istersen cupra2 daha hızlı diye hatırlıyorum

şafo ukku taytay görürse net olarak yazarlar.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Seko'nun dediği gibi, amaç koşturmaksa zaten daha hafif olan cupra2 ile maça 1-0 önde başlanabilir. Hatta temiz cupra2'lerin 2-3 tane kaldığı, 2sinin bu konuda olduğu ve 2sinde de saydıklarımın yapılı olduğu göz önünde bulundurulursa; Safak ya da taytay ile anlaşmak, maçı hülkmen almanız demek oluyor.
    if in doubt, flat out.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)