Bu sabah gazetede okudum cakar olan araclara 650 tl olmus cezasi 72 tlden 650 ye cikartilmis bide su surekli sisleri acik gezen araclarinda cezasi artsada aksamlari gozlerimiz rahatlasa.
Bu sabah gazetede okudum cakar olan araclara 650 tl olmus cezasi 72 tlden 650 ye cikartilmis bide su surekli sisleri acik gezen araclarinda cezasi artsada aksamlari gozlerimiz rahatlasa.
Onu takan eziklerin de parası çoktur. Ödesinler...
Bu sisleri açan kişilerin kendilerine saygıları yok ki karşısında ki bireylere saygılı olsun. Bunun tek çözümü çaydırı önlem. Ben fark ettiğimde uzunları yakıyorum karşılıklı veya arka arkaya geldiğimizde muhtemelen kendi yaptıklarının doğru benim yaptığımın yanlış olduğunu düşünüyorlardır....
Saygılar...
Hazırı konusu gelmiş paylaşayım;
bazılarıda normal arka park ampullerinin (normalde parklar 5w yanar) duyunu değiştirip yerine 21w sinyal ampulü takıyorlar, arkadaşlar güya aklınca arkadan daha iyi görülmesini sağlıyor ama arkadan gelenin gözlerini ne hale sokuyor farkında değil. Benim savunma metodum belli, daya uzunları yapış arkasına, sonra bakıyorum hemen dörtlüleri yakıyor paşalar...
Bir ölür BİN DİRİLİRİZ...
Varlığım TÜRK Varlığına Armağan Olsun!
bize egzos cezası kesene kadar bu tip yavsaklara kessin içte bn gün içinde en az dört bes tane görüyorum her gün 2 kişiye kesse bizimde yakamızdan düşmüş olur)
arka sis olayında connect 1 accentler 2 deli oluyorum yaa inip stopları parçalayasım geliyor..
Asıl sancı uyandığında..
Farkında olmadan yakıyolar heralde connect'lerde çünkü geneli yanık geziyor..
Sadece siste değil farı yıldızları aydınlatanlarada bir güzellik yapsalar fena olmaz. Sğlıklı uygulamakta lazım tabi sırf ceza yazmak için herkesin farı ayarsız çıkarılabilir ülkemizde..
bi dakka şimdi benmi yanlış anladım ?
çakarlara verilen ceza 650 peki buna emniyet şeridi dahilmi yoksa çakarla emniyetten gidenler 1300 mü ödeyecek?
Çakar lambaya 9 kat fazla ceza - Sabah - 12 Aralık 2012
Çakar lambaya 9 kat fazla ceza
ALPER SANCAR
12.12.2012
Araçlarına polis sireni ve ışığı takarak, emniyet şeridini kullananlara kesilen ceza 9 kat artırılıp 650 TL'ye çıkarıldı
İçişleri Bakanlığı, yeni yılla birlikte yürürlüğe girecek trafik cezalarıyla ilgili genelgeyi il valiliklerine gönderdi. Yeni trafik cezalarında ortalama yüzde 7.8 artış meydana geldi. En yüksek ceza artışlarından biri araçlarına yasak olduğu halde ışıklı ve sesli uyarı işaretleri takılmasına geldi. 72 liralık ceza 9 kat artırılarak 650 liraya yükseltildi. Yeni oranlara göre ehliyetsiz araç kullanan ve kullandıran 343 TL, ehliyet almak için yanlış bilgi ve sahte belge veren 877 TL, ehliyetini yanında bulundurmayan 166 TL ceza ödeyecek.
KIRMIZI IŞIK: Kırmızı ışıkta geçene 166 TL, 11 yaşını bitirmeden bisiklet, 13 yaşını bitirmeden motorsuz taşıt kullanana 77 TL, sürücü belgesi sınıfının dışında araç kullanana 343 TL ceza kesilecek.
ALKOLLÜ SÜRÜCÜ: Alkollü araç kullanan sürücüye birincide 700 TL, 2'ncide 877 TL, 3 ve 3'ten fazlasında bin 407 TL ceza kesilecek. Uyuşturucu madde alarak araç kullanmanın cezası da 1.407 TL. Toplu taşıma araçlarında sigara içmenin cezası 88 TL.
RADARA YAKALANMA: Hız sınırlarını yüzde 10'dan yüzde 30'a kadar aşmanın cezası 166, yüzde 30'dan fazla aşmanın cezasıysa 343 TL'ye çıkarıldı. Radarların yerini belirleyen cihazları imal edenlere 2 bin 10 TL'den 3 bin 535 TL'ye kadar ceza kesilecek.
YOLCU TAŞIMA: İzinsiz ve ruhsatsız ticari amaçlı yolcu taşıyanlara ilk ihlalde 2 bin 102 TL, 2'nci ihlalde ise bin 576.50 TL, izinsiz sürücü kursu açanlara 5 bin 311 TL, plakalarını, devlete ait plaka renginde yaptıranlara 166 TL ceza kesilecek. Kamyon, çekici ve otobüslerde takoğraf, taksilerde ise taksimetre kullanmayanlara 343 TL, cihazları bozuk üreten ya da bozuk tutanlara 5 bin 311 TL ceza kesilecek.
KASK ZORUNLULUĞU
Elektrikli bisiklet kullananlara da "kask" zorunluluğu getirildi. Kask takmayanlara 72 TL idari para cezası kesilecek.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Arka sis farından rahatsız olan arkadaşlar, sizde benim gibi led stoplardan'da rahatsız oluyormusunuz? Bence led stoplar dizayn olarak çok iyi dursada başlı başına bir hüsran. Çok dikkat çekiyor ister istemez adamın stoplarına kitleniyorum.
11 yaşını bitirmeden bisiklet kullanana 77tl ceza ne ya?
arkadaş bişeyide kopya yapmayalım gene gidip başka ülkeden aldılar elemeden yürürlüğe koydular bu nası iş?
Allah Tekdir , Ordusu Türk'dür.
Çakar olayı çok isabetli olmuş, hatta mümkünse bunu daha yüksek bedellere çıkarsalar daha güzel olur
bisiklet olayı saçma olmuş evet. ama o muhtemelen trafikte bisiklet kullanmaktır. parkta bahçede kullanan çocuğa değildir.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)