User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
45 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Hollanda ve Erasmus

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hollanda ve Erasmus

Merhaba sevgili Techturkey üyeleri,

Bu kadar çok insan çeşitliliği olunca, bilgi almak için buranın uygun olduğunu düşündüm. Önce ben bilgi vereyim sonra sizin yardımlarınızı alayım.

Çukurova Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisiyim.

28 Ocak 2013 tarihinde Erasmus programı ile Hollanda'nın Zwolle kentine gidiyorum. Kendisi Amsterdam'a 1 saat uzaklıkta bir öğrenci şehri diye duydum.

Gideceğim okulun adını hala okuyamasam da "Katholieke Pabo Zwolle". Biraz bilgi topladığım kadarıyla özellikle öğretmenlik konusunda çok iyilermiş, ve zaten Hollanda'nın eğitimi de iyi diye biliyorum.

Katholieke Pabo Zwolle - Welkom (okulun internet sitesi)

Bu da okulun içini görebildiğim bir video.
    LIPDUB - Mika - Kick Ass Katholieke PABO Zwolle NL 2011 - YouTube
    BORKED

Kalacağım yer de anladığım kadarıyla kamp alanı ama bizim için küçük evler kuruluyor. Oranın da adı "Camping De Agnietenberg". Neden burada kalıyorum? Çünkü bir kaç araştırmamdan ve yardımdan dolayı fiyatı uygun görünüyor. İlk önce 300€ depozito vereceğim sonra, aylık 325 € kira su dahil, 50 € elektrik ve doğalgaz vereceğim. Tabi aşarsam fazlasını ödeyeceğim, altında kalırsam aradaki farkı geri veriyorlar. Odalar 3 kişilik dikdörtgen şeklinde. Hatta planını koyayım.

Camping de Agnietenberg ( internet sitesi tekrardan )

Para konusuna gelelim. Aylık hibem 466€ tabi bu para direk nereye gidiyor görüyorsunuz. 5 ay kalacağım ama 4 aylık veriliyor, son ayın parası Türkiye'ye dönünce veriliyor.

Sorularıma geçebiliriz, Allah yardımcınız olsun.

1) Öncelikle okul ve kalacağım yer hakkında bilgisi olan var mı? Veya kalacak yer hakkında daha iyi bir önerisi olan var mı?

2) Ulaşım çok pahalı 4€ falan yazıyordu. Herkes bisiklet kullanıyormuş ama böyle 2. el bisiklet almak lazım sıfırları ne kadardır bilmiyorum. Ulaşım hakkında yardımcı olabilecek?

3) Hayat ne kadar pahalı? Mesela McDonald's a gittiğimde normal bir menüye ne para vereceğim? Temel ihtiyaçlarımı karşılayacak şeylerin fiyatları buraya oranla nasıl?

4) Hollanda hakkında ve çevre ülkeler hakkında genel bilgi verebilecek, nereler gezilmeli, nerelere nasıl gidilir? Bunları merak ediyorum.

Aklıma şimdilik bu kadar geldi cevaplar geldikçe sorularımı sormaya devam ederim muhtemelen. Şimdiden teşekkürler.

Konu Low-Rider'dan izinlidir.
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vay hayırlı olsun Doğuş 1 dönem kalacaksın heralde ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı empo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vay hayırlı olsun Doğuş 1 dönem kalacaksın heralde ?
    Teşekkür ederim Evet geçen sene sınava girmemiştim, bu sene hibe çok geldiği için bu dönem sınav yaptılar, 2. dönem gidiyorum. Güzel bir şans oldu yani.

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Xor görürse yazar oda orda askerlik yaptı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Day Walker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Xor görürse yazar oda orda askerlik yaptı.
    Teşekkür ederim abi bekliyorum Koray abinin cevaplarını

c.sar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burayı bilmiyorum ama Erasmusun kötüsü olmaz diyorum

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Doğuş Hollandaya giden arkadaşlarım genel olarak memnunlardı (İngilizce öğretmenligi )ve avrupayı rahatlıkla gezdiler, Hollanda da yaşam diğer kuzey ülkelerine göre. Polonya vs gibi saçma sapan bir ülkeye gitmemekle iyi yapmışsın, cünkü erasmusları bir yere toplayıp sadece onlara ingilizce egitim veriliyor,diger dersler vs hep kendi anadillerinde olabiliyordu. Hollanda da böyle bir sorun yok bildigim kadarıyla. bisiklet vs oralarda cok ucuz 2.eller özellikle. Biraz dip basar, makyaj yapar,takılırsın

Fotograf makinesi, saglam bir harici harddisk vs olmadan mutlaka gitme, her anı ölümsüzleştir.

Finally stay away from Turks and be cool
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

CafCaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim kız arkadaşımda hollandada o da türkiyeye erasmus olarak gelmişti mütiş bir ülke ..

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gidecegin Okul bir katolik hristiyan okulu..
    Mc Donald's da ortalama bir menu 5.5€ ciwarı.
    Kalacak yer olarak eğer Zwolle ' da kalacaksan aşırı sıkılabılırsın, öğrenci şehri dediklerine bakma bir eskişehir değil
    Ulaşımı ' da bisikletle de ugrasmana gerek yok en rahatı tren secenegı olacak. Aylık abonmanlık olayı war cok cok daha ucuza getırebılırsın.
    Ayrıca eğer maddi durumun iyiyse ikinci el bı arac alınabılır 5 ay ıcın. Ortalam 500-*600€ ya senı getırıp goturebılecek araclar mewcut.

Ekstra merak ettıgın bırsey olursa yazabılırsın burdan

MuratCan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen sene yazın amsterdamda 2 hafta geçirdim... aboww yok böyle bir yer yazın bile yağmur yağıyordu ama aldıran yok zaten o şehir başka türlü temizlenmez.. ben bu kadar eğlendiğimi hatırlamıyorum özel olarak merak ettiğin şeyler olursa bi pm at şimdiden iyi eğlenceler
    MCT 106
    '11 GP evo dizel ===>
    '02 Corsa C GSI 1.8 ===>

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğuş Hollandaya giden arkadaşlarım genel olarak memnunlardı (İngilizce öğretmenligi )ve avrupayı rahatlıkla gezdiler, Hollanda da yaşam diğer kuzey ülkelerine göre. Polonya vs gibi saçma sapan bir ülkeye gitmemekle iyi yapmışsın, cünkü erasmusları bir yere toplayıp sadece onlara ingilizce egitim veriliyor,diger dersler vs hep kendi anadillerinde olabiliyordu. Hollanda da böyle bir sorun yok bildigim kadarıyla. bisiklet vs oralarda cok ucuz 2.eller özellikle. Biraz dip basar, makyaj yapar,takılırsın

Fotograf makinesi, saglam bir harici harddisk vs olmadan mutlaka gitme, her anı ölümsüzleştir.

Finally stay away from Turks and be cool
    Abi zaten tercih yapmadan seçtim bir şans geldi yer boşalmıştı hemen seçtim. Özellikle Polonya vs. seçmedim çünkü sadece ucuz, anca içki çeşitlerini öğrenirim.
    Muhtemelen laptopu götüreceğimden yer çok Türklerle özellikle kalmak istemedim zaten, 20 kişi gidiyor biz 3 erkeğiz. Diğer 2 erkek de ispanyol. Ben 1 tanesi ile kalacağım.

Alıntı Sezgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gidecegin Okul bir katolik hristiyan okulu..
    Mc Donald's da ortalama bir menu 5.5€ ciwarı.
    Kalacak yer olarak eğer Zwolle ' da kalacaksan aşırı sıkılabılırsın, öğrenci şehri dediklerine bakma bir eskişehir değil
    Ulaşımı ' da bisikletle de ugrasmana gerek yok en rahatı tren secenegı olacak. Aylık abonmanlık olayı war cok cok daha ucuza getırebılırsın.
    Ayrıca eğer maddi durumun iyiyse ikinci el bı arac alınabılır 5 ay ıcın. Ortalam 500-*600€ ya senı getırıp goturebılecek araclar mewcut.

Ekstra merak ettıgın bırsey olursa yazabılırsın burdan
    Kalacağım yer ile okul arasındaki mesefede tren yok. Otobüs için de biiraz mesafe yürümek gerekiyor. Bu yüzden bisikleti merak ettim. Orada araç alacak kadar durumum yok ne yazık ki. Aylık abonelik olan durumu Hollanda'da yaşayan bir tech üyesi söylemişti Selim diye. Ama tam olarak araştıramadım.

Alıntı MuratCan07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçen sene yazın amsterdamda 2 hafta geçirdim... aboww yok böyle bir yer yazın bile yağmur yağıyordu ama aldıran yok zaten o şehir başka türlü temizlenmez.. ben bu kadar eğlendiğimi hatırlamıyorum özel olarak merak ettiğin şeyler olursa bi pm at şimdiden iyi eğlenceler
    Teşekkür ederim

Orada telefon hattı da almam lazım internet paketli.. Kalacağım eve 10 Euroya bağlıyorlarmış ama ben istemiyorum açıkçası internetin orada çok hzlı olduğunu ve iphone u pc ye bağlayarak internete girebileceğimi düşünüyorum.. Bu konuda bilgisi olan var mıdır?

MuratCan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben kısa süre gittiğim için (yaklaşık 1 ay) bide ben birtek hollandaya gitmedim birsürü ülkeye gittim o yüzden ben avea hattımı yurtdışına açmıştım.. tr den telefon gelince bana, arayanın bedavalarından gidiyordu banada dakikası 35-40 krş mu ne yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam.. 1 ay gezdim 150 tl ödedim dönünce.
    ama uzun süre kalıcaksan orda çok fazla türk var zaten, tr yi aramak için özel hatlar var ilk alo dediğinde 3-4 euro gidiyor daha sonraki dakikalar inanılmaz ucuz 0.5 cent mi neydi o zaman yanlış olmasın. Alıcaktım az daha ordaki satan adam çok uzun 15-20 dakikadan aşşağı konuşma her aradığında yoksa pahalıya gelir demişti almadım bende.
    MCT 106
    '11 GP evo dizel ===>
    '02 Corsa C GSI 1.8 ===>

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla öncelikle internet paketi olsun, onların arasında seçim yapacağım.. Açıkçası Türkiye'yi aramak önceliğim değil.. Çünkü internet olunca viber, skype vs. her yol var..

tyMu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun genç fazla uyma orda gençlere okulun ismide katakulli gibi değişik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tyMu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun genç fazla uyma orda gençlere okulun ismide katakulli gibi değişik
    Ahahahaha sağol abi Sorun yok konuşuyorum okulla sık sık inanılmaz ilgililer

Ultraleggera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi gelde bu okulda oku okuyabilirsen Hayırlısı olsun inş herşey dilediğin gibi olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ultraleggera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi gelde bu okulda oku okuyabilirsen Hayırlısı olsun inş herşey dilediğin gibi olur
    Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Videoda neden hiç erkek yok doğru dürüst Bir boşluğu doldurmaya gideceksin farkında mısın

Adana çok rahat bir öğrenci şehri. Umarım bir benzerini bulursun orada... Bende Doktora tezi için gitmeyi düşünüyorum lakin evli ve çocuklu olunca zorlaşıyor durumlar Git gel anlat bakalım...

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    252 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Sorularıma geçebiliriz, Allah yardımcınız olsun.

1) Öncelikle okul ve kalacağım yer hakkında bilgisi olan var mı? Veya kalacak yer hakkında daha iyi bir önerisi olan var mı?

2) Ulaşım çok pahalı 4€ falan yazıyordu. Herkes bisiklet kullanıyormuş ama böyle 2. el bisiklet almak lazım sıfırları ne kadardır bilmiyorum. Ulaşım hakkında yardımcı olabilecek?

3) Hayat ne kadar pahalı? Mesela McDonald's a gittiğimde normal bir menüye ne para vereceğim? Temel ihtiyaçlarımı karşılayacak şeylerin fiyatları buraya oranla nasıl?

4) Hollanda hakkında ve çevre ülkeler hakkında genel bilgi verebilecek, nereler gezilmeli, nerelere nasıl gidilir? Bunları merak ediyorum.

1) Oku hakkında bilgim yok ama Zwolle'den çok bi beklentin olmasın

2) Ulaşım ne yaptığını bağlı olarak buraya göre pahalı. Yaşadığın yer içinde halkın %97'nin bisiklet kullandığını göreceksin. Ş.içi oldukça popülerdir. İyi kötü ikinci el bi bisiklet al. Şehir dışına çıkacağın zamanda öğrencilere indirimli tran kartları mevcut.

3) Biz Belçikada Burger King olmadığı için Maastricht'e gidiyoduk Burger King yemeye 5-7 Euro arasına menü alırsın. Kebapçılarda 5-10 arası dürümler menüler falan. Pişirme imkanların varsa alışveriş yapar kendin pişirirsin. Tavuk pahalıdır buraya göre çünkü onlar 90'da gırtlaklıyo bizde 45 gün

4) Amsterdam, Rotterdam, Den Haag Hollandada git diyeceğim yerlerdir. Den Haag sahil kıyısı iyi havada gidersen sahil çok keyifli olur. Belçika çok yakınında Bruxselles, Liege, Namur, Dinant diye aşşağı doğru inip Fransaya geçebilirsin. Ama tabi Zwolle baya bi yukarıda kaldığından Fransaya geçersen dönüş yolu yorucu olabilir.

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)