Merhaba sevgili Techturkey üyeleri,
Bu kadar çok insan çeşitliliği olunca, bilgi almak için buranın uygun olduğunu düşündüm. Önce ben bilgi vereyim sonra sizin yardımlarınızı alayım.
Çukurova Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisiyim.
28 Ocak 2013 tarihinde Erasmus programı ile Hollanda'nın Zwolle kentine gidiyorum. Kendisi Amsterdam'a 1 saat uzaklıkta bir öğrenci şehri diye duydum.
Gideceğim okulun adını hala okuyamasam da "Katholieke Pabo Zwolle". Biraz bilgi topladığım kadarıyla özellikle öğretmenlik konusunda çok iyilermiş, ve zaten Hollanda'nın eğitimi de iyi diye biliyorum.
Katholieke Pabo Zwolle - Welkom (okulun internet sitesi)
Bu da okulun içini görebildiğim bir video.
LIPDUB - Mika - Kick Ass Katholieke PABO Zwolle NL 2011 - YouTube
Kalacağım yer de anladığım kadarıyla kamp alanı ama bizim için küçük evler kuruluyor. Oranın da adı "Camping De Agnietenberg". Neden burada kalıyorum? Çünkü bir kaç araştırmamdan ve yardımdan dolayı fiyatı uygun görünüyor. İlk önce 300€ depozito vereceğim sonra, aylık 325 € kira su dahil, 50 € elektrik ve doğalgaz vereceğim. Tabi aşarsam fazlasını ödeyeceğim, altında kalırsam aradaki farkı geri veriyorlar. Odalar 3 kişilik dikdörtgen şeklinde. Hatta planını koyayım.
Camping de Agnietenberg ( internet sitesi tekrardan )
Para konusuna gelelim. Aylık hibem 466€ tabi bu para direk nereye gidiyor görüyorsunuz. 5 ay kalacağım ama 4 aylık veriliyor, son ayın parası Türkiye'ye dönünce veriliyor.
Sorularıma geçebiliriz, Allah yardımcınız olsun.
1) Öncelikle okul ve kalacağım yer hakkında bilgisi olan var mı? Veya kalacak yer hakkında daha iyi bir önerisi olan var mı?
2) Ulaşım çok pahalı 4€ falan yazıyordu. Herkes bisiklet kullanıyormuş ama böyle 2. el bisiklet almak lazım sıfırları ne kadardır bilmiyorum. Ulaşım hakkında yardımcı olabilecek?
3) Hayat ne kadar pahalı? Mesela McDonald's a gittiğimde normal bir menüye ne para vereceğim? Temel ihtiyaçlarımı karşılayacak şeylerin fiyatları buraya oranla nasıl?
4) Hollanda hakkında ve çevre ülkeler hakkında genel bilgi verebilecek, nereler gezilmeli, nerelere nasıl gidilir? Bunları merak ediyorum.
Aklıma şimdilik bu kadar geldi cevaplar geldikçe sorularımı sormaya devam ederim muhtemelen. Şimdiden teşekkürler.
Konu Low-Rider'dan izinlidir.