User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
25 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kazasız araçta Tramer kaydı?

K.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kazasız araçta Tramer kaydı?

Arkadaşlar merhaba. arkadaşımın 2006 mddel 206 sını satılığa çıkardık. aracın hiçbir değişeni vs bulunmamakta ancak tramerde kazası bulunmakta 8000 Tl lik cep telefonu ile bakıldığında.. aracın trafiğe çıkıştan itibaren ki sigorta şirkelerini aradık tamamen temiz çıktı durumla ilgili ne yapılması gerekir fikri olanlar paylaşırsa sevinirim. teşekkürler

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şöyle bi sıkıntı vardır yüksek ihtimalle, daha önce kullanılmış plaka almışsınızdır. Sizden önce plakanın takılı olduğu araç kaza yaptıysa bazen böyle hatalar olabiliyor. Tramer'e şase numarasını atarsanız kesin doğru sonuç gelir.
    Ha oldu da şase numarasında da hasar kaydı geliyorsa mutlaka kaza vardır, alttan darbe almıştır göremediğiniz bir yerden, sel hasarı olmuştur vs.

vtecmaniaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim araç trafiğe çıkmadan kaza yapmış görünüyordu

o yüzden pek bi önemi yok tramerin

kazaların hangi sigorta şirkentindeyse telefon açın düzelttirmeye çalışın düzeltilemezsa bi yazı göndersinler en azından elinizde bi belge olsun

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şasiden sorgulayın.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

freelife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla benim aracımda 5 senedir bende nerdeyse her ay düzenli bakarım tramere ve 2012 şubat ayında ( burdada konusunu açmıştım ) geriye dönük ( 2006 yılına ait ) parça parça 10.000 tl çıktı araştırdım yetkili servis kayıtlarında zaten bildiğim 1 çamurluk oynama görünüyor . TRameri aradım kasko dediler kaskoyu aradım tramerden kaynaklanıyor dediler sonra ikisinide arayıp küfür edip kapadım hatta bende olan radyo teyp çalınma vardı görünen oda yok olmuş , artık yapacak bişey yok ben uğraşamam böyle şeylerele en kötü arabamı satmam binerim nede olsa herşeyini biliyorum yada oğlum 6 yıl sonra artık ilk arabası olarak kulanır. .zaten plaka atsanızda şu numaralı şase diye cevap gelmiyormu ?...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlarında sölediği gibi daha önce kullanılmış bir plaka almışsınızdır ondan kaynaklanıyordur.. benim vtec 2 imde toplamda 23 bin tlik 8 adet dosya vardı.. aracı şehir dışına sattım ve plaka 2011 bmw 3.20 cabrio ya takılmış.. araç 2011 model 2008 de kazası gözüküyor şuan o arabada hatasız boyasız.. bu tarz sistem eksikliklerinden kaynaklanan hatalar olabiliyor malesef..

oguzhan999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    demek bu kayıt tramer mevzuları olmadan önce , ne arabalar dönüyodu piyasada , heralde son dönemde araç ticaretinde yapılmıs muazzam bi uygulama
    Oğuzhan ÖKSÜZ

http://www.facebook.com/oksuzdesign

HASANCOKO
    Misafir
    plaka sorgulaması yapılırken, gelen cevaptaki şase no' nun son 4 hanesi yazıyor, ona bir bakın derim, eğer gelen mesajdaki şase nosu tutuyorsa vardır bişe...

K.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teşekkür ederim yardımlarınız için.. sigorta şirketlerinden belge alıp trafiğe başvurmasını söyledim bakalım nasıl bir gelişme olacak

ulasoztas1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracı arkadaşımdan aldım ve oda aracın ilk sahibiydi. benimde bildiğim sadece 1 tane kazası var aracın ama tramerden sorgulatınca 3 tane kazası gözüküyor. Aracı bildiğim için çok takmadım ama satacağım zaman alıcak kişiyi buna inanmiyacaktır büyük ihtimalle

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tramer gibi sigorta kayıtlarına da dikkat edin.

Misal benim eski aracımda serviste kayıt acılmıstı dingil degisimi ile ilgili, sonra dingil degismedi ama sigorta dosyasına degisti seklinde hasar yansıtılmıştı, düzelttirmiştik.

Her tür iş dönüyor kısacası.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir hasar dosyası açılırken (faturalı hasar hariç) , hasar bedeli önceden belli olmadığından, muallak hasar bedeli dediğimiz, tahmini bir hasar tutarı belirlenir ve buna göre dosya açılır.

Karmaşık olmaması adına bir örnekle açıklayayım ;

Geçenlerde bir hasarımız oldu. Hasar dosyasını muallak bedel olarak 5.000 tl olarak gösterdik ve dosyayı açtık. Hasar tespiti ve onarımı vs. herşey yapıldı ve araç çıktı. Fatura ise 537 TL idi.

Şimdi mantıken burda TRAMER'e yansıması gerek tutar fatura tutarı olması lazım. Araçtaki hasar 537 TL çünkü. Ama TRAMER'e 5000 TL hasar olarak yansımış.

Aradaki aksaklık nedir bilemiyoruz tabi ama ilgili dosyanın faturasını da belirten bir mail atıldığı takdirde TRAMER'den bu kayıt düzeltilir.

Sizin konunuzda da şöyle olmuş olabilir.

Bir hasar dosyası açılmıştır, muallak bir bedel belirlenmiştir. Ama araç tamiratı yapılmamıştır. Böyle bir durum da olabilir.
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

freelife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimki 2012 de çıktı piyasaya ben 2009 da aldım arabamı ve 2006 dönük tramer kaydı çıktı 2012 şubat ayında bu arada hiç görünmüyordu , hep soru işaretleri neyse arabama biniyorum neticede ama ülkemin saçmalıkları işte...

Tuncer M. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim araçta da 09 yılına ait çarpma çıkıyor. Acaba miktarını öğrenebilecek var mı? Almadan sorgulamadan expertizle almıştık. Sadece merak ediyorum. Hasarda sadece çarpma yazıyo...
    Alıntı c20let Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu olay hep filmlerde olur sanıyordum

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir güncel çekelim ;

kuzenimin aracini saticaz kasko degeri 25 bin lira plakadan sorguladigimizda 2010 yilinda 120bin lira hasar kaydi cikiyor. Sase numarasindan sigortaciya sorgulattigimizda trameri tertemiz. Servis kaydi da temiz vs .Bunu nasil duzeltebiliriz alacak adamlar arabayi almiyor , ne yapmamiz gerektigini bilen varmi

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    plakadaki kaydı sildirmen imkansızdır.

ya zaten motor , şase numarasından sorgulatıp da temiz çıkarken , plakadan hasarlı çıkıyor diye adam arabayı almıyorsa. bırak hiç almasın. plakadan sorgulamaya devam etsin, öyle bir köserler aracı hasarsız diye aklını yitirir
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

Kekuti* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaw ben aracımı daha teslim almadan 2000 tl ceza yedim neden bahsediyorsunuz

sonra itirazla düşüyor gerçi ama..
    1) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P
    2) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" PROJECT400 - DONE!
    Instagram: @itkopekas #dev20 #project400

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2013 model araba sorgulattım 2010da hasar kaydı çıktı olabilir böyle şeyler.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chn53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir güncel çekelim ;

kuzenimin aracini saticaz kasko degeri 25 bin lira plakadan sorguladigimizda 2010 yilinda 120bin lira hasar kaydi cikiyor. Sase numarasindan sigortaciya sorgulattigimizda trameri tertemiz. Servis kaydi da temiz vs .Bunu nasil duzeltebiliriz alacak adamlar arabayi almiyor , ne yapmamiz gerektigini bilen varmi

aracın şase temizse belliki başka araca ait hasar alıcak kişiler bunu bahane ediyorlarsa bence işi yokuşa suruyorlar bu açıklanabilir bir durum

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)